www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Premier Justin Trudeau heeft gisteren (23 februari 2022) met het terugtrekken van de noodwet de eer aan zichzelf gehouden. Hij trok de noodwet in vlak voordat de Senaat over de wet zou gaan stemmen. Als je naar de stemverhoudingen kijkt in de Canadese Senaat, dan was het wel duidelijk dat Trudeau’s Emergency Act het niet zou gaan halen.

De Canadese premier kondigde gisteren in een persconferentie aan het gebruik van de noodbevoegdheden te beëindigen. De wet werd maandagavond pas in het parlement bekrachtigd, maar Trudeau had de inwoners van het land in de waan gelaten dat de wet al in gang gezet was op het moment dat hij het uitsprak op tv. Daarop ging de politie van Ottawa, geholpen door strijdkrachten, afgelopen weekend hard optreden tegen de demonstranten. Voor het oog van de camera’s werden vele Canadese truckers en vredige demonstranten gearresteerd. Ooggetuigen verklaarden dat ze even buiten de stad weer vrijgelaten werden, omdat de juridische gronden om hen te arresteren ontbraken.  

De premier zei dat hij na zorgvuldige overweging had besloten dat er niet langer sprake is van een noodsituatie en dat de federale regering het gebruik van de noodwet daarom zal beëindigen. De regering zou er vertrouwen in hebben dat de bestaande wetten en verordeningen voldoende zijn om de Canadezen veilig te houden. Trudeau lijkt hiermee zijn eigen positie weer veilig te willen stellen. Want insiders wisten te melden dat er al over gesproken werd om Trudeau te laten vervangen door zijn opvolgster Chrystia Freeland. Of Canada daar werkelijk mee geholpen zou zijn, valt te bezien. Want Freeland is een zeer prominent lid van het World Economic Forum en zij was warm voorstander van het invoeren van een soort permanente noodwet. Journalist Benjamin Fulford schreef maandag in zijn wekelijkse beschouwing op de wereld dat Trudeau inmiddels gearresteerd zou zijn en onder huisarrest staat.

Tot zo ver kun je het nieuws verklaren dat je letterlijk ziet in de media. Vanuit de tijdlijn van de Great Awakening zou je kunnen zeggen: het was nodig om Trudeau deze stap te laten zetten, want door de noodwet in het parlement in stemming te brengen, is het voor het Canadese volk duidelijk geworden wie aan welke kant staat. Wie voor de invoering van de noodwet van Trudeau stemde, stemde daarmee tegen zijn/haar eigen bevolking. Omdat er hoofdelijk gestemd is, is dat nu duidelijk in kaart gebracht.