www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Duizenden en duizenden truckers uit heel Canada en de Verenigde Staten zijn aangekomen of nog onderweg naar Ottawa. Hoewel premier Trudeau zegt dat het gaat om een  “kleine groepje die niet de mening van de Canadezen vertegenwoordigt” is hij inmiddels wel ondergedoken. Je kunt merken dat zowel politici als de media in paniek zijn. De main stream media bericht er niet over of ze zwakken alles af. Daarnaast zijn alle camera’s boven de toegangswegen naar Ottawa uitgeschakeld, hoegenaamd voor onderhoud of de websites vertonen oude beelden als weergave van de camara’s. De truckers komen onderweg veel uitdagingen tegen, zo is de brug die Ontario met Quebec verbindt een tijdlang bewust gesloten en ook de Alexandra Bridge die een belangrijke verbinding is, was dicht.

Dit protest verbindt het Canadese volk als nooit te voren. Steden waar het konvooi doorheen rijdt staan vol met enthousiaste Canadezen die zwaaien met vlaggen, de truckers een hart onder de riem steken en ze voorzien van eten, drinken en overnachtingsmogelijkheden. Ook in Australië rijden duizenden truckers naar Canberra. De politici maken zich ernstig zorgen over deze nieuwe ontwikkeling. Dat is niet ten onrechte. Zowel Canadezen als Australiërs staan bekend als meegaand en rustig. Tot de grens bereikt is, dan vechten ze tot de laatste snik.

In Europa zijn truckers zich ook aan het verenigen. Het Vrijheid Konvooi heeft de volgende plannen bekend gemaakt: Op 7 februari zal er in elk Europees land een konvooi naar de eigen hoofdstad gaan. Duitse truckers rijden naar Berlijn, Franse truckers naar Parijs, Italianen naar Rome enzovoorts.

Op 14 februari zullen Europese truckers zich gaan verzamelen in Brussel om zoals ze het zelf verwoorden in een geest van liefde en solidariteit te eisen dat er een einde komt aan het tirannieke bewind.

Deze vreedzame actie is bedoeld om specifieke resultaten te bereiken:

  • het permanente einde van de staat van beleg,
  • het recht om vrij te reizen zonder inmenging,
  • het recht om je eigen gezondheid, welzijn en persoonlijke beslissingen te kiezen,
  • het recht op vrije meningsuiting, het recht om vrij zaken te doen,
  • het recht op individuele soevereiniteit,
  • het recht om je nationale trots, menselijke waardigheid, spirituele overtuigingen en culturele traditie te behouden.