www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Steeds meer mensen gaan zich verdiepen in chemtrails en geo-engineering ofwel weermanipulatie. Want is het klimaat zelf aan het veranderen of wordt het ‘een handje geholpen’ van buitenaf? De meningen zijn daarover verdeeld, maar het onderwerp is zeker niet nieuw. Kate Bush zong er zelfs al over in de jaren tachtig van de vorige eeuw in haar lied Cloudbusting. Net als Bush’ eerste hit, “Wuthering Heights”, is het lied Cloudbusting gebaseerd op een boek. Het is geïnspireerd op Peter Reich’s Book of Dreams uit 1973, waarin de arrestatie van zijn vader Wilhelm wegens minachting van het hof wordt beschreven. Kate Bush was zo ontroerd na het horen van zijn verhaal dat ze na het lezen van zijn zoons autobiografie, een liedje over hem schreef.

In 1985 werd Bush geïnterviewd en toen vertelde ze dat ze bij toeval op het boek van Reich was gestuit. “Ik wist niets over de schrijver. Ik trok het gewoon van de plank, het zag er interessant uit, en het was een ongelooflijk verhaal. Het is geschreven door Peter Reich, en het heet A Book of Dreams. Het gaat over hemzelf als kind, door zijn ogen als kind, kijkend naar zijn vader en hun relatie. Het is ongelooflijk mooi, het is zeer, zeer emotioneel, en zeer onschuldig omdat het door de ogen van een kind is. Zijn vader was een zeer gerespecteerd psychoanalyticus, en daarnaast maakte hij machines genaamd ‘wolkenblazers’ die het konden laten regenen. Peter en zijn vader psychoanalyticus Wilhelm Reich (1897-1957) gingen er samen op uit om het te laten regenen; ze gingen ‘wolkenblazen’.

Het apparaat kreeg de naam cloudbuster, Wilhelm Reich beweerde dat het regen kon produceren door het manipuleren van wat hij “orgonenergie” noemde, aanwezig in de atmosfeer. De wolkenversterker was bedoeld om te worden gebruikt op een manier die vergelijkbaar is met een bliksemafleider: door hem te richten op een plaats in de lucht en hem te aarden in een materiaal waarvan werd aangenomen dat het orgon absorbeerde – zoals een watermassa – zou de orgonenergie uit de atmosfeer worden onttrokken, waardoor wolken en regen zouden worden gevormd. Reich voerde tientallen experimenten uit met de wolkenversterker en noemde het onderzoek “Kosmische orgon-engineering”.

In de video, geregisseerd door Julian Doyle, is Donald Sutherland te zien als de uitvinder/vader die probeert zijn wolkenverbrandingsmachine aan de praat te krijgen, en Bush in de rol van zijn jonge zoon, Peter.