www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In de Wall Street Journal staat te lezen dat investeringsmaatschappij Blackrock bezig is om de complete Amerikaanse middenstand weg te vagen door massaal woningen en zelfs complete buurten op te kopen, waarvoor het bedrijf per transactie zo’n 20 tot 50% méér dan de vraagprijs biedt.

De vraag rijst dan als snel: wie is Blackrock? Dat is niet alleen ‘s werelds grootste vermogensbeheerder maar ook de grootste voorstander van de Grote Reset van het World Economic Forum. Het is een door de Federal Reserve gefinancierde financiële instelling. Dat betekent dat ze belastinggeld van de Amerikanen gebruiken om de huizen op te kopen. Ze hebben zich tot doel gesteld om op deze manier 120 miljard dollar her te verdelen, dat is de gehele rijkdom van de middenklasse en de armen van de wereld bij elkaar opgeteld. Dit betekent een fundamentele reorganisatie van de Amerikaanse samenleving en is een zorgwekkend signaal dat the Great Reset echt begonnen is. Dat draait volledig om de overdracht van rijkdom van de burger naar de elite.

Want deze herverdeling van bezit gaat niet ten koste van de rijken, maar van Jan Modaal en jonge gezinnen, die hierdoor – compleet volgens de plannen van het WEF – niets meer zullen bezitten, maar alles zullen moeten huren van grote corporaties. Het gevolg daarvan is dat hun voornaamste middel voor het opbouwen van kapitaal weg valt. Eigen vermogen is het belangrijkste financiële element dat middenklasse gezinnen gebruiken om rijkdom op te bouwen en Blackrock koopt dus alle huizen op om ervoor te zorgen dat jonge gezinnen geen rijkdom kunnen opbouwen.

Hoe gaat dat dan in zijn werk? Deze investeringsmaatschappij kocht bijvoorbeeld een complete wijk in Texas van 124 nieuwe huizen. Alle kopers werden met 20 procent overboden en uiteindelijk betaalde Blackrock 32 miljoen dollar meer dan wanneer alle huizen stuk voor stuk verkocht zouden zijn aan de individuele kopers.  

En terwijl na een jaar van lockdowns bij ontelbare zelfstandigen het water financieel aan de lippen staat, zien we dat de rijken der aarde druk bezig zijn om steeds meer bezit te vergaren. Bill Gates heeft de afgelopen jaren zoveel landbouwgrond opgekocht, dat hij nu de grootste bezitter van landbouwgrond in de VS is. Investeringsmaatschappij Blackrock heeft een zeer groot deel van de  woningmarkt overgenomen. Blackrock werkt nauw samen met de Federale Bank, en de voormalig “Global Head of Sustainable Investing” adviseert momenteel Het Witte Huis als directeur van het “National Economic Council”.

Black Rock, Vanguard, en State Street controleren 20 biljoen dollar aan activa. Blackrock alleen al heeft een 10 miljard per jaar overschot. Dat betekent dat ze met een aanbetaling van 5-20% elk jaar 130.000 tot 170.000 huizen kunnen voorfinancieren. Door deze praktijken worden niet alleen de huizenprijzen kunstmatig opgestuwd ook de huizenvoorraad wordt elk jaar kleiner. Het credo van het World Economic Forum luidt niet voor niets: in 2030 bezit je niets meer en ben je toch gelukkig.