www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Terwijl het gisteren precies twee jaar geleden was dat de WHO het coronavirus officieel tot pandemie verklaarde, is vaccinfabrikant Pfizer van de New York Stock Exchange gehaald.  Pfizer diende daarvoor aan het begin van de week een Form 25 in bij de SEC, de Securities and Exchange Commission. Het Form25 is een verzoek om de notering van effecten aan de New York Stock Exchange (NYSE) te schrappen en de openbare markt te verlaten. De Nasdaq delisting notice geeft aan dat afgelopen donderdag de laatste handelsdag van Pfizer was van deze obligaties.

Een woordvoerder van Pfizer bevestigde het nieuws gisteren. De notering van Pfizer’s 0,250% Notes due 2022 waren in euro gedenomineerde obligaties die op 7 maart 2022 volledig betaald werden in overeenstemming met hun voorwaarden en vervaldatum. Als gevolg daarvan stonden de Notes niet langer uit en is de notering aan de beurs geschrapt. Pfizer’s Common Stock, $.05 par value (‘PFE’) en Pfizer’s 1.000% Notes due 2027 (‘PFE27’) blijven genoteerd aan de New York Stock Exchange.

Deze week was Pfizer veelvuldig in het alternatieve nieuws, omdat de door de rechtbank opgevraagde documenten met betrekking tot de beoordeling van de klinische tests ter ondersteuning van Pfizer/BioNTech’s Covid-19 vaccinlicentie werden vrijgegeven door de FDA. Op grond van het gerechtelijk bevel zullen 55.000 bladzijden per maand worden vrijgegeven van de gegevens van Pfizer die werden gebruikt om hun Covid-19 vaccin, dat samen met BioNTech werd geproduceerd, goed te keuren. BioNTech is een Duits biotechnologiebedrijf, gevestigd in Mainz.