www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Minister Hugo de Jonge probeerde afgelopen weken jongeren over te halen om zich te laten inenten met het Janssen vaccin. Hij had er zelfs al een marketingslogan voor bedacht: Dansen met Janssen. Op de site nu.nl is te lezen dat de GGD in de regio Haarlem nog een stap verder gaat, daar kunnen singles aanstaande vrijdagavond Sjansen met Janssen. In het Kennemer Sportcenter kunnen vrijgezellen in het kwartiertje dat ze na de prik moeten wachten direct speeddaten en sjansen.

In ons land hoor je bijna niets over de bijwerkingen van het vaccin en het feit dat het middel nog steeds in de experimentele fase zit. In de Verenigde Staten waarschuwt de geneesmiddelenwaakhond FDA nu voor een tweede bijwerking gelinkt aan het Johnson en Johnson ( Janssen ) vaccin. Nadat er eerder berichten verschenen over mensen die na de vaccinatie last hadden van een ernstige vorm van trombose in combinatie met een vermindering van het aantal bloedplaatjes komen er nu meldingen van mensen bij wie het Syndroom van Guillain-Barré is vastgesteld na vaccinatie. Er zijn in de Verenigde Staten inmiddels meer dan 100 meldingen binnengekomen.

Het Guillain-Barré syndroom is een zenuwaandoening die tot plotselinge spierverlammingen kan leiden. Het gaat om een aandoening van de zenuwen buiten het centrale zenuwstelsel: de motorische zenuwen die vanuit het ruggenmerg naar de spieren lopen en de gevoelszenuwen die van de huid, gewrichten en spieren naar het ruggenmerg gaan. Bij GBS is er sprake van spierzwakte of spierverlamming en vaak ook van gevoelsstoornissen zoals gevoelloosheid of tintelingen.