www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Midden in de pandemie kondigde Mark Zuckerberg aan dat hij Metaverse gaat lanceren. Maar wat is dat nu? Metaverse is het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-werelden waarin gebruikers, vaak door middel van avatars, interactief kunnen rondkijken en in kunnen participeren.  Het omvat naast virtuele werelden, ook online digitale platformen, Micro local concepten, nieuws en advertentie modules. De wereld van Metaverse speelt zich voor iedereen synchroon en in realtime af. Toch is de metaverse wereld nog niet af. Gebruikers van het platform kunnen er hun eigen activiteiten op ontplooien. Je kunt er mensen ontmoeten, maar je kunt er ook je diensten aanbieden, samenwerken, gamen, shoppen en consumeren. Dan zou je zeggen, wat is het probleem? Kinderen en volwassenen creëren toch ook soortgelijke levens op de Playstation en hun spellen.

Dit platform is door zijn 3D vormgeving zo levensecht en omdat je er middels je VR-bril ‘middenin’ staat vergeten mensen heel snel dat het slechts een virtuele wereld is en geen echte wereld. Het platform biedt je als gebruiker de mogelijkheid om actief deel te nemen aan deze virtuele wereld en deze virtuele economie. Je betaalt daarvoor met echte valuta ofwel met cryptovaluta, dollars, euro’s of cryptotokens. Het punt is echter dat hoeveel je ook investeert in je metawereld, je feitelijk niets bezit, want het is allemaal virtueel. En daar komt de link met agenda2030 om de hoek kijken: u zult niets bezitten en u zult gelukkig zijn.

CEO Mark Zuckerberg weet heel goed waar hij mee bezig is door deze virtuele wereld te lanceren. Hij heeft regelmatig gezegd: ,,Mensen zullen niet langer de digitale wereld ervaren via de buitenkant van hun telefoon of computer, maar er daadwerkelijk in leven.” De bedenkers weten hoe verslaafd mensen zijn aan hun telefoons, computers, social media netwerken, gaming, online kopen of online entertainment. Met Metaverse trekken ze al die mensen naar een volgende fase van ‘online leven’. Want door virtual reality toe te voegen aan hun eerdere ervaringen en dit te combineren zijn voor de bedenkers van deze virtuele wereld de mogelijkheden eindeloos geworden.

Next level entertainment. Je kunt als gebruiker van Metaverse evenementen ervaren zonder een stap buiten de deur te zetten. Je kunt winkelen, naar concerten, vrienden ontmoeten, nieuwe contacten opdoen, virtual reality reizen, virtual reality zaken doen. Met de virtual reality 3D brillen op je hoofd wordt je wereld ineens weer groter. Door de lockdown zit je gedwongen thuis, maar met deze bril op, gaat er een wereld voor je open. Dat hadden de zakenlui aan de top ook wel door. De mensen zaten thuis en kochten zich drie slagen in de rondte uit verveling. In zowel de echte wereld als online. En daarmee vond een enorme overdracht van rijkdom plaats van de middenklasse naar de elite.

Metaverse biedt mensen de gelegenheid om helemaal digitaal te gaan leven en sommige mensen zullen geobsedeerd raken en een heel online leven gaan creëren. Ze kunnen een eigen gekozen online zelfbeeld maken (een avatar), ze kunnen een online appartement aanschaffen voor hun avatar of kleding of wat denk je van een digitale Gucci-tas? Mensen geven op het moment al duizenden echte dollars uit om deel te kunnen nemen aan een virtuele wereld. De bedenkers hopen ook dat er een verschuiving plaats gaat vinden van leven in de echte wereld naar leven in de virtuele wereld.

De elite had dat lang geleden al gepland voor ons. Je zult thuis blijven en via computers gaan leven. Onze kinderen zijn al geconditioneerd om digitale spelletjes online te beleven, nu nemen de bedenkers de volgende stap: naar volledige gedachten controle. En via deze netwerken kunnen ze de gebruikers dag en nacht controleren. En ondertussen sterven in het echte leven vele, vele mensen aan de bijwerkingen van de vaccins, de biowapen virussen en straks door armoede en voedseltekorten. Want ook die staan al lang gepland. Metaverse is een plan van de elite, één die heel dichtbij de zinsnede komt: je zult niets bezitten en gelukkig zijn.