www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Deze week is het astrologisch gezien een bijzondere week. Gisteren vierden we de zomerzonnewende en 24 juni hebben we een volle maan. Dat kan deze keer een uitdaging zijn omdat de zon en de volle maan tegenover elkaar staan in strijdige tekens. De maan gaat door Steenbok, terwijl de zon in Kreeft staat. Vaak veroorzaakt dat een spanningsveld tussen de eigenschappen van deze tekens. Er ontstaat makkelijk een conflict tussen gevoel en verstand. Zoeken naar balans is dan ook een belangrijk thema deze week.

Vlak voor de volle maan, op 23 juni, gaat Mercurius weer direct lopen. Mercurius retrograde is voorbij en dat betekent dat we de blik weer meer naar buiten gaan richten. Op het noordelijk halfrond vieren we de langste dag van het jaar en de officiële start van de zomer. Op het zuidelijk halfrond ervaren de bewoners de kortste dag van het jaar en de officiële start van de winter. De zomerzonnewende vindt plaats wanneer de zon 0 graden van Kreeft af staat. Het moment waarop de zon ‘stil staat’ als het ware.

Later deze week hebben we volle maan in Steenbok en staat Saturnus sextiel Chiron. Dit is een van de belangrijkste aspecten voor ons allemaal, want dit zal een enorme toestroom van genezing, mededogen en wijsheid met zich meebrengen. Een volle maan is ook altijd een goed moment op dingen af te sluiten. Kijk waar je nu staat en waar je de komende tijd heen wil. Welke wensen, verlangens en doelen heb je al gemanifesteerd? Wat wil je loslaten en waar wil je juist meer energie aan geven?

Een volle maan kan voor onrust zorgen. Dat begint vaak al een aantal dagen voor de volle maan en duurt meestal tot drie dagen na de volle maan. Sommige mensen ervaren ascensiesymptomen zoals onrustig slapen, griepachtige verschijnselen, heel erg moe zijn, hoofdpijn, hartkloppingen, duizeligheid of erg emotioneel zijn.