www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Vandaag, 24 juli is het volle maan. Deze maan val in het teken Waterman en is exact om 4.37 uur. Het is de eerste van twee manen in Waterman, want ook de volle maan van 22 augustus (om 14.02 uur) valt in het teken Waterman. Waterman is een luchtteken, dat wordt weergegeven door de waterdrager. De waterdrager heeft het talent om de emoties van de wereld in zijn vat te verzamelen en ze te transmuteren met de kracht van lucht. De waterdrager giet ze daarna terug naar de wereld, wat een verschuiving in bewustzijn en veranderingen brengt. Pluto ondersteunt dit proces tijdens deze volle maan.

Het is een periode waarin we zaken definitief gaan afronden en gaan zien dat de zaadjes die we eerder gezaaid hebben beginnen te groeien. Alles komt samen en meer in balans. De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van het naar binnen keren en de antwoorden zoeken in jezelf. Nu zijn we op een punt gekomen dat je naar buiten kunt gaan brengen wat je in je hebt. Ga leven vanuit je eigen waarheid. Kom op voor jezelf en ga je kracht voelen. De leeuwenpoortenergie van 8 augustus, die samenvalt met de nieuwe maan (15.50 uur), zal je ondersteunen in dit proces. Die energie helpt je om krachtig te zijn en in jezelf te geloven. Zelfvertrouwen te hebben. We leren leven naar onze waarheid. Laat jezelf horen en claim je ruimte. Sta stevig met je beide voeten op de aarde en ga doen waar je goed in bent en je goed bij voelt. Je creëert daarmee ruimte en vrijheid voor jezelf omdat je de controle weer terugneemt over je eigen leven en alles wat er gebeurt.

Je zet anderen daarmee ook aan hetzelfde te gaan doen. Waar je voorheen wat voorzichtig en afwachtend was, gaan we nu naar een fase waarin we krachtig en ondernemend zijn. Het wordt makkelijker om jezelf te laten zien en om de wereld om je heen te laten weten wat je denkt en wat je voelt. Je durft je makkelijker uit te spreken en voor jezelf te gaan staan. Je zult hier waarschijnlijk mensen door gaan verliezen. Mensen herkennen je niet meer en willen de oude versie van jou terug. Toch zul je voelen dat dat niet meer gaat. Laat elkaar dan los in liefde, bedank elkaar voor de geleerde levenslessen en ga verder op je pad. Je zult merken dat je nieuwe mensen gaat aantrekken die nu met je resoneren. Luister naar je intuïtie. Je kunt niets verkeerd kunt doen. Neem rustig die stap als het goed voelt, het leven gaat zich wel ontvouwen zoals het bedoeld is te zijn.

In de weken rondom de volle maan ga je steeds vaker proberen om gevoel en verstand op één lijn te krijgen en om daar iets constructiefs mee te doen. We bereiden ons voor op iets nieuws en er is veel vooruitgang en beweging in de energie. We gaan naar ruimte en overvloed. Dingen zijn aan het groeien, dingen krijgen een nieuwe plaats of een andere betekenis. Mogelijk ook doordat je er op een andere manier naar gaat kijken of andere prioriteiten gaat stellen.

Het kan nog wat onrustig voelen omdat het magnetisch veld van de aarde aan het kantelen is. Dat kan voor wat lichamelijk ongemak zorgen. Dat geeft ook een verschuiving in de energie. Dat proces loopt al een aantal jaren, maar wordt steeds beter voelbaar. Dit kan een onrustig gevoel geven. Zorg dat je dichtbij jezelf blijft en maak een goed onderscheid tussen de energie van het collectief en de energie van jezelf. Voel de verbinding met zon en maan,  de vuurenergie van de Leeuw en zoek balans. Heb vertrouwen, alles gebeurt op het juiste moment. Houd je niet te veel vast aan tijd of concrete resultaten. Laat gebeuren wat mag gebeuren.

Heb het goed….