www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De overheid gaat steeds meer maatregelen opleggen en veel mensen voelen zich steeds verder in een hoek gedrukt. Twijfel slaat toe. Mensen die het ene moment op het standpunt staan om zich niet te laten vaccineren, overwegen het een moment later toch, omdat ‘al hun kennissen en vrienden’ het ook doen. Dat is wat groepsdruk met ons kan doen. Dit wordt steeds meer een informatie- en mindsetoorlog. Wat is waar en wie kun je nog geloven? Wat wil jij?

Er wordt een beroep gedaan op het vertrouwen in je eigen oordeel en in je eigen wijsheid en keuzes. Hoe kun je op een andere manier omgaan met deze restricties die de overheid oplegt of gaat opleggen en toch trouw blijven aan je eigen keuzes?

Op het moment zijn er al veel initiatieven in het land aan het ontstaan voor het vormen van een parallelle maatschappij. Als je een account opent op Telegram dan kun je met mensen in je eigen regio in contact komen via de Telegramgroepen: De parallelle maatschappij. Dit is een landelijk kanaal met een verwijzing naar de provinciale kanalen. Op je provinciale kanaal vind je een overzicht van vraag en aanbod van diensten en producten zonder test- en/of vaccinatiebewijzen, mondkapjes etc. Ook de Telegramgroep De Humane Maatschappij is zo’n initiatief.  

Beide groepen zijn zich aan het ontwikkelen en de rubrieken vullen zich gestaag, het biedt straks een overzicht van bijvoorbeeld artsen, tandartsen, juridisch adviseurs, coaches, onderwijsinstellingen, campings etc waar je terecht kunt zonder test- of vaccinatiebewijzen.

Daarnaast zijn er de “Wakker” groepen op Telegram. Er is op het moment nog geen landelijke dekking, maar je ziet wel steeds meer groepen ontstaan. Er worden wandelingen of ontmoetingen georganiseerd waardoor je in contact kunt komen met gelijkgestemden.

Zelf ben ik al jaren aan het uitzoeken hoe ik zo zelfvoorzienend mogelijk kan leven. Dat is een proces dat geleidelijk gaat. Je hoeft echt niet ineens het roer 180 graden om te gooien. Want deze manier van leven vraagt ook dat je meer zelf moet doen en het kost tijd om dat te implementeren in je leven. Wil je klein beginnen? Ik heb een broodbakmachine aangeschaft en bak nu zelf mijn brood. Het is eenvoudig om te doen en als je via internet je meel koopt, dan ben je niet alleen veel voordeliger uit dan wanneer je je brood in de winkel koopt, maar je hebt ook nog eens die heerlijke geur van versgebakken brood in huis.

Daarnaast heb ik een moestuin. Ik ben erg gecharmeerd van de werkwijze van Jelle Medema. Kijk maar eens op zijn site www.makkelijkemoestuin.nl Een bak heb ik zelf gemaakt, met zijn moestuinmix, -voeding en zaden en met behulp van de app lukte het mij zelfs zonder groene vingers om al vanaf het eerste jaar een goede opbrengst uit mijn moestuintje te halen. Die groene vingers krijg je door de jaren heen vanzelf. In mijn voortuin heb ik een kersenboom, een perenboom en een pruimenboom geplant en in de achtertuin staan twee appelbomen. De eerste drie jaren moet je niet te veel van de opbrengst verwachten, maar nu geven ze jaarlijks behoorlijk wat fruit.

Je kunt overwegen om kippen te houden zodat je je eigen eieren kunt rapen. Heb je daar niet de ruimte of tijd voor, dan kun je op zoek gaan naar boerenwinkels bij jou in de buurt. Op de site www.findfarm.nl staat een digitale catalogus van boerenwinkels door heel Nederland. Het aanbod is heel divers en varieert van eieren, kaas, fruit, groente tot ‘baksels’.

Het mooie is dat je de regie over je eigen leven weer terug kunt nemen en zelf kunt beslissen hoe je leven er uit ziet. Jij mag het stuur weer in handen nemen en geef het niet uit handen aan de overheid. Kijk wat je rechten en plichten zijn en laveer daar tussendoor op een manier die bij jou past.   

Ga zelf je brood bakken en je eigen groenten/fruit verbouwen