www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Nu de maansverduistering net achter de rug is, er 10 juni een gedeeltelijke zonsverduistering is en de Schumannresonantie enorm piekt, moet je rekening houden met emotioneel intense dagen. Oude energie zal omhoog borrelen en is er klaar voor om opgeruimd te worden. Je zou kunnen zeggen dat de resetknop ingedrukt is, waar je lijf en je emoties nu op gaat reageren.

De reset kan er voor zorgen dat er zware gevoelens naar boven gebracht worden en dat je erg emotioneel bent. Je begint na te denken over je leven, je kunt je keuzes in twijfel trekken en je relaties of het gedrag van mensen in je leven gaan analyseren. Je zult de dingen vanuit een nieuw perspectief gaan zien. Oude herinneringen komen bovendrijven en kunnen je verdrietig maken. De energie is nu onstabiel. Het ene moment voel je je energiek, het volgende moment uitgeput.

Ga mee met de golven. Rouw om wat je los wilt laten of wat je kwijt bent geraakt. Accepteer je leven. Oordeel niet over je ervaringen en je keuzes. Of ze nu goed of slecht waren, je hebt het gedaan met je beste kennis en intentie van dat moment. Nu zou je misschien een andere keuze hebben gemaakt. Wees lief voor jezelf.  Zorg goed voor jezelf, je fysieke en mentale gezondheid. Zet je zelf op de eerste plaats, dat is niet egoïstisch. Bewaak je eigen grenzen.

Neem even de tijd om adem te halen. Het is oké om het even niet te weten. Niet te weten waar je nu precies staat of waar je naar onderweg bent. Trouw zijn aan jezelf is het enige dat telt. Als je de massa volgt, verlies je jezelf. Als je je ziel volgt, verlies je de massa. Hoe ouder ik word, hoe selectiever ik word welke mensen ik binnenlaat in mijn leven. Wees niet bang voor het proces van eenzaamheid, uiteindelijk zullen je zielenmaatjes verschijnen. Niet iedereen verdient een plaats aan de tafel van je leven.

De moeilijkste tijden zullen je sterkste punten naar boven brengen. Ze zullen je geduld, je wilskracht, je vertrouwen en je verlangen naar boven brengen. Je leert het meest over jezelf wanneer je op de proef wordt gesteld, omdat je de antwoorden in jezelf moet vinden. Niets gebeurt zo maar, er zit een les in alles wat je hebt meegemaakt. Laat de emotie toe, keer naar binnen en kijk wat de emotie je te vertellen heeft. Waar ben je nog boos over? Wat doet je nog verdriet? Waar ben je bang voor? Wees eerlijk naar jezelf. Kijk je emotie aan, doorleef het en laat los.