www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Een poortdag is altijd een krachtige dag, waarop de sluier tussen hemel en aarde dunner is. Dat maakt de ontvangst van kosmische wijsheid toegankelijker. Je kunt in deze periode ook ’s nachts levendige of onrustige dromen hebben.

De energie van mei was intens met veel pieken in de Schumannresonantie. Daardoor kun je je de ene dag verbonden voelen met het Universum en de andere dag weer niet. Het passeren van deze poortdag zou ons moeten helpen om de energieën meer in ons lichaam te stabiliseren en te aarden.

De volle maan van 26 mei heeft bij veel mensen nog oude stukken aangeraakt, die je uitgenodigd hebben om weer naar binnen te keren en te reflecteren. In de stilte merk je dat er emoties vrijkomen die eigenlijk geen context hebben met je huidige realiteit. Dat kunnen stukken zijn uit je jeugd of uit vorige levens. Zie het onder ogen, verwerk het en laat het weer los.

Als emoties geen context hebben in je huidige realiteit en toch boven komen drijven, dan is het een signaal dat ze gezien en erkend willen worden. Onderdrukken heeft geen zin, dat heeft hetzelfde effect als een bal onder water willen drukken. Dat gaat een tijdje goed, maar op een gegeven moment komt de bal toch naar de oppervlakte. Dat is net zo met emoties. Een onderdrukte emotie zal zich net zolang blijven aandienen in je leven tot je het aangekeken en verwerkt hebt.  

Er gebeurt ontzettend veel op het moment op aarde. Wereldse gebeurtenissen die niet altijd gerapporteerd worden in de media, maar die voor veel hooggevoelige mensen goed te ervaren zijn in de energie. Veel mensen voelen zich daardoor ook moe, uitgeput omschrijven anderen het.

Geef toe aan die behoefte, je lichaam heeft veel energiegolven te verwerken gehad de afgelopen weken. Zorg dat je goed geaard blijft. Ga douchen, dansen, zingen of laad jezelf op door te wandelen in de natuur. Eet licht en drink veel water. Dan blijf je het gemakkelijkst in het oog van de storm.