www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De reis naar jezelf begint vaak in tijden van crisis of als je een sterke wens of verlangen hebt om je leven over een andere boeg te gooien. Dat is ook wel verklaarbaar, want op het moment dat je je leven als goed en comfortabel ervaart is er geen noodzaak tot verandering.

Meestal gaat er een crisis in je persoonlijke leven aan vooraf. Denk aan het krijgen van een ziekte, het verlies van je baan of een echtscheiding. Nu ervaart de hele wereld een crisis door de dreiging van het Coronavirus. Door alle maatregelen rondom het virus worden we enorm teruggeworpen op onszelf. Je zou kunnen zeggen dat nu de buitenwereld stilgezet wordt, je binnenwereld de tijd krijgt om te ontwaken. Je krijgt de tijd om naar binnen te keren.

Op deze pagina wil ik je graag inspireren hoe je de reis van je hoofd naar je hart kunt maken. Ook door je te laten zien wat je onderweg tegen kunt komen en hoe je daar mee om kunt gaan.

De afgelopen jaren heb ik zelf de reis van hoofd naar hart gemaakt en het was op zijn zachtst gezegd een emotionele rollercoaster. Toch had ik het voor geen goud willen missen want ik ben heel anders in het leven komen te staan. Ik ervaar veel meer rust en geniet van de kleine dingen.

Ik vergelijk de reis van je hoofd naar je hart vaak met een wandeling door een doolhof. Als je nog aan het begin staat dan weet je waar je bent. Heb je eenmaal de eerste stap gezet, dan weet je niet waar je langs gaat, wat je onderweg tegenkomt of waar je reis eindigt. Laat je daar niet door weerhouden. Elke reis begint met een eerste stap.