www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In je leven spelen veel mensen een rol. Je familie- en gezinsleden, vrienden, collega’s, bekenden. Met de één heb je een beter contact dan met de ander. Sommige mensen komen op je pad om je een bepaalde levensles of -lessen te leren. Vaak voelt het contact met deze mensen al vanaf het eerste moment heel vertrouwd, alsof je elkaar al jaren kent.

Sommige mensen noemen dit je zielsverwant. Een ding staat vast, hij of zij zal een belangrijke rol in je leven gaan vervullen. Hij of zij is op je pad komen om je bewust te maken van oude pijnpunten of om je schaduwkanten aan het licht te brengen. Juist omdat je zo’n onderlinge verbinding voelt, zal je zielsverwant je als geen ander weten te raken. Dat kan zijn door een enkele opmerking of iets wat hij/zij doet of juist nalaat.

Wat het ook is, het maakt iets in je wakker waarvan je je niet bewust was dat je er last van had. Als gevolg daarvan schieten je emoties alle kanten op. Boosheid, gevoelens van onmacht, verontwaardiging, angst voor afwijzing, verdriet, opluchting, blijheid, van alles komt voorbij. Dat zal vaak en veel gebeuren en maakt dat die fase aanvoelt als een emotionele achtbaan.

Het is belangrijk om je emoties aan te gaan kijken en er niet voor weg te vluchten, want dan zullen ze zich steeds opnieuw aandienen. Dus hoe moeilijk het soms ook lijkt, neem een hap lucht en kijk wat deze emotie je wil vertellen.

Je zult merken dat als je de moed gehad hebt om je emoties echt aan te kijken en ze gaat verwerken, dat het ongekend rustig gaat worden in jezelf. Opmerkingen of acties van de ander halen je steeds minder uit balans. Het lukt steeds beter om in je kracht te blijven staan.

Zelf heb ik gemerkt dat in veel gevallen mijn zielsverwant en ik weer uit elkaar groeiden, ondanks de intense verbinding die we in het begin onderling voelden. Soms was dat na een aantal maanden, anderen liepen een aantal jaren mee op mij pad. In veel gevallen zal de vriendschap veranderen of verwateren. Wees daar niet bedroefd om, dat is heel normaal. Hij/zij kwam met een reden op jouw pad, namelijk om jou bepaalde lessen te leren.

Mochten jullie beslissen om afscheid van elkaar te nemen, bedank elkaar dan voor de geleerde lessen en laat elkaar in liefde los. Ga in vertrouwen verder op de ingeslagen weg. Je hoeft niet bang te zijn dat je nooit weer iemand tegenkomt met wie je zo’n klik voelt. Ik heb gemerkt dat er altijd weer iemand op je pad komt. Als vriend of vriendin, collega, buurman/buurvrouw.

Tijdens je innerlijke reis zul je steeds nieuwe mensen op je pad aantrekken. Mensen die het beste passen bij de fase waarin je je dan bevindt in je leven en die je weer nieuwe lessen gaan leren. Lessen die er voor gaan zorgen dat jij steeds meer gaat leren wie je in de kern bent. Je komt steeds meer in je kracht te staan en je wordt meer en meer je authentieke zelf.