www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je je bewustzijn bent? En dat je van daar uit je realiteit creëert? In essentie is de fysieke wereld niets meer dan een spiegel van wat er in je bewustzijn gebeurt. Om dat te gaan zien en ervaren kan heel bevrijdend zijn. Je gaat door de illusie van de fysieke realiteit heen kijken. Het erkennen van je gevoelens is één van de belangrijkste dingen die je kunt leren op het pad van bewustwording.

En het is niet prettig, maar het is belangrijk om je angsten, pijnen en emoties aan te gaan kijken. Om niets meer weg te stoppen en op die manier voorbij de dualiteit te gaan. Erken wat je voelt. Durf bij dat gevoel te zijn zonder het op anderen te projecteren.

In eerste instantie zal het voor jezelf prettiger voelen om de gevoelens van je af te duwen of op anderen te projecteren. Dat is wat je vaak ziet gebeuren, als mensen zich schuldig voelen dan geven ze de schuld van wat ze voelen of ervaren aan andere mensen. Of iemand voelt angst, projecteert dat naar buiten en verwacht dat een ander hem of haar komt redden. Ook bij weerstand zie je vaak dat iemand dat naar buiten projecteert door te verwachten dat de ander gaat veranderen, zodat ze zelf hun weerstand los kunnen laten.

Dat gaat allemaal niet werken. Neem verantwoordelijkheid voor je gevoel. Keer naar binnen, kijk je gevoelens aan, doorleef de emoties en laat het los. Je zult zien dat je realiteit dan ook gaat veranderen, want je krijgt een hernieuwde kijk op de wereld om je heen. En dan begint de reis opnieuw. Er zullen nieuwe mensen en situaties op je pad verschijnen die steeds weer iets gaan spiegelen zodat je je emoties op een steeds dieper laagje kunt verwerken. Vergelijk het met het afpellen van een uit, die je laagje voor laagje afpelt tot je bij je eigen kern komt. Je authentieke zelf.