www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Op dagen dat ik ga wandelen neem ik standaard mijn camera mee. Onderweg kom je vaak zoveel mooie dingen tegen dat het de moeite loont om het vast te leggen. Bij sommige foto’s kies ik er voor om in te zoomen, bij andere foto’s kies ik juist voor het grotere plaatje. Op die manier kun je ook naar je leven kijken. Je kunt inzoomen op details die je wel of niet bevallen of kijken naar het grotere geheel.

Veel mensen voelen op dit moment het verlangen om zaken in hun leven te veranderen. De vraag is dan wat en hoe? De meeste mensen weten exact wat ze niet meer willen, maar minder goed wat ze wel willen. Dat is ook de reden dat velen blijven hangen in de wens van verandering. Wil jij echt veranderingen aanbrengen in je leven? Dan moet je het patroon waar je inzit gaan doorbreken, want als je steeds met dezelfde lens naar je leven blijft kijken, dan zal er niets veranderen.

Neem een vel papier en schrijf de levensgebieden op waar je niet tevreden over bent of die je wilt veranderen. Schrijf dan per levensgebied op wat je precies wilt veranderen en waarom. Dat zal je inzichten geven in de motieven waarom je iets wilt veranderen. Het gaat daarbij om jouw wensen! En dat klinkt logisch maar ik zie heel vaak mensen in mijn praktijk die iets gekozen hebben (een opleiding of baan, woonplaats) omdat ze dachten dat ze dat wilden, maar die dat eigenlijk gekozen hebben om hun omgeving tevreden te houden.

Neem een tweede vel papier en schrijf op waar je heel erg blij van wordt. Waar gaat je hart sneller van kloppen, welke activiteiten of mensen geven je energie?

Leg dan beide vellen eens naast elkaar en kijk of je een oude activiteit om kunt buigen naar iets nieuws. Soms kan dat betekenen dat je radicale keuzes moet gaan maken, soms kun je zaken stapsgewijs veranderen. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan gerust contact met me op. Dat kan via suzanne@bewustontwaken.nl

Foto: S. Hermann & F. Richter  •  Germany, Pixel2013 via www.pixabay.com