www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Deze volle Supermaan in Schorpioen van 27 april 2021 houdt ons vele spiegels voor en geeft ons groei en bewustwording rondom leven in angst of in vertrouwen.

Wie besloten heeft om de reis naar zichzelf te maken zal onderweg mensen en situaties gaan tegenkomen, die daarbij gaan helpen. Elk mens en elke situatie in je leven is niet zomaar aanwezig, maar is daar met een doel. Zij zijn je spiegels die je bewust gaan maken van onder meer oude pijnpunten, patronen en overtuigingen.

De vraag is durf je in de spiegel te kijken of kijk je liever weg en houd je alles bij hetzelfde? Neem je leven de komende dagen eens onder de loep.

Welke mensen spelen een grote rol in je leven en tegen welke situaties loop je vaak met hen aan? Welke les zit verborgen in jullie vriendschap? Dagen zij je uit om je grenzen beter aan te geven of leren ze je door hun reactie op jou om nee te leren zeggen zonder schuldgevoel? Welke rode draad loopt er door jullie vriendschap/relatie?

Doe dat ook eens met de gebeurtenissen in je leven. Staat elke gebeurtenis op zichzelf of kun je daar ook een patroon in ontdekken. Wat wil dat patroon je vertellen? Zorg jij altijd voor anderen en ga je voorbij aan je eigen behoeften? Wordt het nu tijd dat je de focus op jezelf gaat leggen? Voel je je ondergewaardeerd en wil deze situatie je misschien leren om je gevoel van eigenwaarde steviger neer te gaan zetten?

Probeer jezelf te trainen om vanaf nu bij alles wat in je leven gebeurd niet direct in de emotie te schieten en er voor weg te rennen, want daarmee houd je patronen alleen maar in stand. Sta even stil en vraag jezelf af: welke les kan ik hier uit leren?

Het zal je inzichten geven en daarna kun je kiezen hoe je daarmee om wilt gaan. Op de oude vertrouwde manier of op een geheel nieuwe wijze.