www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Vandaag, 10 juni, hebben we een nieuwe maan en een zonsverduistering. De nieuwe maan gaat over een nieuw begin, versterkt door de energie van de eclips, de zonsverduistering. Bij ons zal de zonsverduistering te zien zijn tussen 11.19 tot 13.31 uur met naar verwachting rond half 1 de grootste ‘verduistering’. Afhankelijk van waar je in Nederland bent zul je een zonsverduistering van 27 tot 30 procent gaan ervaren.

De diameter van de zon is 400 keer zo groot als die van de maan, maar de maan staat bijna 400 keer zo dicht bij de aarde en kan daarom ons zicht op de zon volledig blokkeren tijdens een totale zonsverduistering. Vandaag vindt er een ringvormige zonsverduistering plaats, want omdat de maan zich op dit moment door zijn elliptische baan iets verder van de aarde staat, kan hij de zon niet geheel bedekken. Er zal een ring van licht rondom de maan te zien blijven.

Zowel de nieuwe maan als de zonsverduistering vindt plaats in het teken Tweelingen. Dat is een helende energie. Een energie die ons beide kanten van de medaille zal gaan laten zien. Er komt duidelijkheid, alle tegenstellingen en uitersten zullen aan het licht komen. Dat zullen we moeten gaan erkennen en in evenwicht moeten brengen. In onszelf en in de wereld.

De maansverduistering van twee weken geleden en de zonsverduistering van vandaag zullen elkaar ook in evenwicht gaan brengen. De zon en de maan zoeken balans en ze dagen ons uit om na te gaan denken en om elk aspect van je leven in balans te gaan brengen.   

In dit seizoen wordt er een cyclus doorbroken. Ga bij jezelf te rade: hoe voelt dat voor mij? Je kunt veel zaken gaan afsluiten en je krijgt de kans om nieuwe zaken te starten. Je krijgt de kans om het helemaal anders te gaan doen. Deze tijd staat voor herstel en vernieuwing. Begin met de ene kant van het spectrum: het terugkijken: hoe ben je de afgelopen maanden gegroeid? Hoe ga je nu met de dingen om? Ben je meer jezelf geworden, sta je meer in je kracht? Wat wil je achter je laten en waar wil je geen energie meer in steken?

Leg dan eens de focus naar de andere kant van het spectrum, de kant van wat je wel wilt, de kant van vernieuwing. Wat wil je werkelijk creëren in je leven? Wat wil je over 6-12 maanden bereikt hebben?  Waar wil je wel aandacht aan geven? En wat wil je laten groeien?  

Heb het goed, geniet van de energie en als je de zonsverduistering wilt zien, gebruik dan een speciale bril om je ogen te beschermen.