www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In deze bijzondere tijden worden we meer dan ooit op de proef gesteld. De overheid doet er alles aan om je over de streep te trekken om je te laten vaccineren. De spotjes vliegen je om de oren en elke dag worden we weer geprogrammeerd: samen krijgen we Corona onder controle. Hugo de Jonge wil je zelfs laten dansen met Janssen.

Eén van mijn collega’s zei van de week: ,,Zelf hoef ik niet zo nodig een vaccin, ik doe het voor de ander.” Huh, sorry? Ik doe het voor een ander! Trek je ook een zwemvest aan als ik wil gaan zeilen?

Vergeet nooit dat wat anderen je ook vertellen of opdringen, jij degene bent die in jouw schoenen loopt. Jij bepaalt hoe jouw levenspad er uit ziet en niemand anders. Durf ook nu trouw te blijven aan jezelf, je eigen grenzen te bewaken en te gaan staan voor jouw waarheid. Laat je nee een nee blijven, ook als de druk van buiten steeds groter wordt. Als familieleden, vrienden je niet meer uitnodigen voor hun feestjes. Als je werkgever je contract niet meer verlengd.  Als je niet meer mee kunt naar een festival, allemaal omdat je het vaccin niet neemt.

Vertrouw er op dat waar een deur dicht gaat er ergens anders altijd weer een deur opengaat. Veel mensen voelen zich eenzaam op het moment, niet begrepen en alleen. Het is mijn ervaring dat je zeker online heel snel in contact kunt komen met gelijkgestemden. Mensen die net zo in het leven staan als jij, mensen die wel blij zijn met je aanwezigheid. En nu de regels weer enigszins gaan versoepelen worden er binnen die groepen steeds meer bijeenkomsten georganiseerd waar je elkaar kunt ontmoeten.

Als je overweldigd raakt door alle prikkels uit de buitenwereld, zonder je dan af en keer naar binnen. Daar vind je je antwoorden, daar vind je je rust. Als je je in een hoek gedreven voelt, probeer dan om niet gelijk te reageren, maar kijk hoe je de situatie in jouw voordeel kunt veranderen. Durf buiten de gebaande paden te denken. Ga brainstormen en vraag anderen met je mee te denken. Dan zul je zien dat er veel meer mogelijk is dan dat je nu misschien voor mogelijk houdt. Dan vind je heus weer mensen waar je mee op kunt trekken of een nieuwe werkplek waar je ongevaccineerd welkom bent. Blijf trouw aan je keuzes, blijf trouw aan jezelf.