www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Terwijl de wind om het huis giert, stop ik een briket in mijn houtkachel. Mijn telefoon gaat af en door het onverwachte geluid in mijn doodstille kamer, schiet mijn hand omhoog en komt tegen de rand van de opening aan.

Ik neem de telefoon aan en merk op dat moment nog niets. Als ik na vijftien minuten de verbinding verbreek, brandt mijn huid en is de huid op de plek waar ik de kachel geraakt heb, inmiddels grijs/zwart van kleur. Ik ga gauw naar de kraan en koel de plek met lauwwarm water.

Daarna doe ik een flinke laag Aloë Vera gel op de plek. Dat geeft direct verkoeling. Wat opvalt is dat de gel na verloop van tijd enigszins bruin kleurt. Ik haal het er voorzichtig af en zie dat de verkleuring al enigszins aan het verdwijnen is. Ik heb de gel er in totaal zo’n 36 uur opgedaan. Daarna was de plek nog enigszins gevoelig en verkleurd, dat trok in de dagen daarna weer weg. De plek is uiteindelijk heel mooi geheeld.

Wat is Aloë Vera?

Aloë Vera is een tropische vetplant die al eeuwenlang gebruikt wordt om haar medicinale werking. Het bevat 150 eigenschappen zoals vitamines, enzymen en spoorelementen. Door de unieke samenstelling van ingrediënten heeft het een helend effect. Ik gebruik het product tot op heden alleen uitwendig, maar je kunt Aloë Vera sap ook drinken. Laat je dan vooraf goed voorlichting, want het heeft een zeer geneeskrachtige werking en overmatig gebruik is niet aan te raden. Let bij aanschaf ook goed op de kwaliteit en let op het percentage aloë vera in het product.

Uitwendig kun je aloë vera gebruiken om zonnebrand of lichte brandwonden te koelen, de jeuk van insectenbeten te stoppen, je kunt het gebruiken na het scheren of waxen, om je haar te versterken, als nachtcrème of als verlichting bij blaren.