www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Veel mensen klagen op dit moment dat ze zich niet fit voelen, pijn hebben of doorlopend moe zijn. Gezien de enorme verhoging van de trillingen in de Schumannresonantie is dat niet gek. Je lijf moet zich echt even instellen op die nieuwe trillingen en dat kan voor veel fysiek ongemak zorgen. Waar ook veel mensen onbewust last van hebben is de energie van mensen uit hun (directe) omgeving. Er hangen op dit moment veel gevoelens van angst, onzekerheid, neergeslagenheid en onrust in de lucht.

Iemand die daar gevoelig voor is, kan dat ervaren als een emotie van zichzelf, terwijl je het waarschijnlijk overgenomen hebt van iemand uit je omgeving. Iedereen wordt steeds gevoeliger en daarmee meer gewaar en ontvankelijk van de energie van anderen. Die energie is verbonden aan fysieke of emotionele klachten uit je directe omgeving.

Zelf weet ik daar helaas alles van. Ik stond als tiener zo open voor de klachten van een ander, dat mijn moeder op een gegeven moment zei: ,,Ik kan maar beter niet meer zeggen wat iemand mankeert, want ik heb het nog niet gezegd, of jij hebt het ook. Dat is geen leuke manier om aandacht te trekken! Het is zelfs heel gevaarlijk, je roept zo vaak dat je ergens last van hebt, dat als je straks echt iets hebt, niemand je meer gelooft.´´

Ik deed het er niet om. Ik voelde die pijn of dat verdriet echt alsof het van mijzelf was. Het heeft tot bijna mijn dertigste levensjaar geduurd voordat ik leerde ik dat mijn lichaam de ‘gave’ heeft om pijn en emoties van anderen over te nemen en te helen. Mijn lijf absorbeert dat als een spons. Soms duurden die klachten enkele minuten, soms dagen, maar soms ook weken. Een enkele keer waren de klachten zo hevig dat ik door mijn huisarts naar een specialist in het ziekenhuis werd verwezen. Onderzoek na onderzoek volgde dan, maar volgens de scans mankeerde ik niets.

Mijn lichaam functioneert als een supergevoelige sensor. Een antenne en het geeft regelmatig een signaal, maar de oorzaak is energetische gewaarwording. Wat er dan gebeurt is, is dat je lichaam nog voor je er over na kunt denken de pijn of emotie van de ander opzuigt, dupliceert en vastzet in je eigen systeem, waardoor het aanvoelt als je eigen klacht. Ga je intens en veelvuldig met iemand om met klachten, dan kan zich dat zelfs gaan uiten als een chronische klacht.

En natuurlijk is niet alle pijn die je voelt altijd van een ander. Gaandeweg zul je daar leren onderscheid in te maken. Als je na een langdurige stop weer intensief gaat sporten, dan is het logisch dat je dag(en) daarna spierpijn voelt. Maar toen ik laatst op visite was bij mensen die net een prachtige woning betrokken hadden in een oud klooster en ik uit het niets vreselijk benauwd werd en begon te hyperventileren, dan weet je in zo’n oud pand haast al genoeg. Dan hangen er nog energieën en functioneert je lijf als antenne.

Ik vroeg de vrouw of ze wist welke functies de ruimtes gehad hadden in de tijd dat het pand nog functioneerde als klooster. De slaapkamer waar we stonden bleek het mortuarium te zijn geweest en de zolder was de ziekenzaal van de nonnen. Dan weet je dat wat je op dat moment voelt niet van jezelf is, maar dat de energieën van de zieke en overleden nonnen daar kennelijk nog hingen en dat mijn lijf dat direct waarneemt. Die bewustwording is heel erg belangrijk want daardoor leer je of iets een signaal is van je eigen lichaam of een waarneming van de energie uit de omgeving.

Retour afzender

Soms weet je van wie je de klacht overgenomen hebt, meestal niet. Want de meeste energie/klachten pak je op in openbare ruimten, op school, in de winkel, in de trein. Als je niet weet wie van wie de energie kan zijn of als je veel energieën van verschillende mensen overgenomen hebt, dan kun je de energieën net als een pakketje of brief gewoon retour afzender sturen. Trek je even terug in stilte en geef de energie een duidelijke opdracht met de woorden: “alle energie die niet van mij is: retour afzender”.