www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het is vandaag een poortdag, we gaan vandaag door de poort van 7 – 7. Van jongs af aan voelde ik me al enorm aangetrokken door natuurvolken, mensen die dichtbij de natuur leven en wijsheid overdragen van generatie op generatie. Vandaar dat ik voor vandaag een visie plaats van Hopi Indiaanse Chief White Eagle die een paar dagen geleden commentaar gaf op de huidige situatie.

“Dit moment dat de mensheid doormaakt kan worden beschouwd als een deur of een gat. De beslissing om in het gat te vallen of door de deur te gaan is aan jullie.

Als je 24 uur per dag informatie consumeert, met negatieve energie, voortdurend nerveus, met pessimisme, zul je in dit gat vallen.

 Maar als je de kans neemt om naar jezelf te kijken, om leven en dood opnieuw te overdenken, om voor jezelf en anderen te zorgen, zul je door de deur gaan.

Zorg voor je huis, zorg voor je lichaam. Maak contact met je spirituele thuis. Als je voor jezelf zorgt, zorg je tegelijkertijd voor anderen.

 Onderschat de spirituele dimensie van deze crisis niet. Neem het perspectief aan van een adelaar die alles van bovenaf ziet met een ruimere visie.

Er is een sociale vraag in deze crisis, maar ook een spirituele vraag. Die twee gaan hand in hand. Zonder de sociale dimensie vervallen we tot fanatisme. Zonder de spirituele dimensie vervallen we in pessimisme en zinloosheid.

U bent voorbereid om door deze crisis te gaan.

Pak uw gereedschapskist en gebruik alle instrumenten die u ter beschikking staan. Leer je te verzetten naar het voorbeeld van de Indiaanse en Afrikaanse volkeren: wij zijn en worden nog steeds uitgeroeid.

* Maar we zijn nooit gestopt met zingen, dansen, vuren stoken en vreugde hebben.

Voel je niet schuldig omdat je je gelukkig voelt in deze moeilijke tijden. Verdrietig zijn en geen energie hebben helpt helemaal niet.

* Veerkracht is veerkracht door vreugde!

Je hebt het recht om sterk en positief te zijn. Je moet een mooie, vrolijke en heldere houding aannemen.

Dit heeft niets te maken met vervreemding (onwetendheid van de wereld). Het is een strategie van verzet.

Als we de deur binnenlopen, hebben we een nieuwe kijk op de wereld omdat we onze angsten en moeilijkheden onder ogen hebben gezien.

Dit is wat je nu kunt doen:

– Blijf sereen in de storm,

– Blijf kalm, mediteer dagelijks,

– Maak er een gewoonte van om elke dag stil te staan bij het heilige.

Toon veerkracht door kunst, vreugde, vertrouwen en liefde.”