www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Vanochtend kondigde Pieter Kuit van de BPOC2020 in een videoboodschap aan dat de Stichting BPOC2020 de krachten gaat bundelen met advocaten in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Polen, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in haar aanklacht bij het International Criminal Court. De aanklacht betreft foltering en misdaden tegen de menselijkheid in vereniging gepleegd. 

Hoewel de Verenigde Staten het ICC niet erkend is er toch besloten een gezamenlijke aanklacht neer te leggen. Het Internationaal Strafhof is een permanent hof voor het vervolgen van personen die verdacht worden van genocide, misdaden tegen de menselijkheid of oorlogsmisdaden, zoals deze zijn omschreven in het Statuut van Rome.

In Den Haag is er een aanklacht ingediend tegen ieder afzonderlijk lid van het Nederlandse (demissionaire) kabinet en tegen de afzonderlijke bewindspersonen van de landen waar mee wordt samengewerkt. Indien een nieuwe regering het beleid voortzet, zal ook tegen elke afzonderlijke bewindspersoon van het nieuwe kabinet een aanklacht worden ingediend.

Inmiddels is er door het ICC een zaaknummer en een onderzoeker toegewezen. Ook Noorwegen, Denemarken, het VK en Slowakije hebben een zaaknummer en onderzoeker toegewezen gekregen. Polen en de VS volgen vermoedelijk snel. In de week van 28 juni heeft de Stichting BPOC2020 een tweede zoom meeting met de advocaten in bovenstaande landen om de samenwerking verder te bespreken.

Afgelopen week brachten Pieter en Jade Kuit een bezoek aan de advocaat Reiner Fuellmich in Berlijn. Ze bespraken daar met hem de verhoren die plaatsgevonden hebben in Nederland met immunologen, virologen, agenten en artsen. Fuellmich heeft tijdens het gesprek aangegeven meerdere facetten van de werkwijze van de BPOC2020 te willen gaan toepassen binnen zijn eigen commissie.

Ook vanuit Onderwijssector is er inmiddels contact gezocht met het BPOC2020 nu steeds meer docenten te horen hebben gekregen dat hun contract niet verlengd wordt, docenten ontslagen zijn of op het matje geroepen worden bij de directie omdat zij zich kritisch uiten over de getroffen maatregelen binnen de scholen. De verwachting is dat ook docenten binnenkort hun verhaal gaan doen bij de commissie.