www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In diverse kranten is te lezen dat reizigers met ingang van 1 februari vrij zouden mogen reizen binnen de EU als ze een geldige QR-code hebben. Reizigers hoeven dan niet meer te voldoen aan aanvullende test- of quarantaineverplichtingen. De ministers van Europese Zaken hebben dat in Brussel besloten. Met deze aanbeveling spreken de landen de intentie uit om de reisregels op één lijn te brengen. Toch blijft deze aanbeveling een niet-bindend besluit en hoeft het niet door de landen te worden opgevolgd.

De Britse premier Boris Johnson zal niet opstappen nu de politie een strafrechtelijk onderzoek is gestart. De premier wordt beschuldigd van liegen tegen het parlement en heeft een groot deel van zijn verdediging gebaseerd op het rapport van Sue Gray. Zij beweert nog meer fotografisch bewijs te hebben van de premier en zal haar onderzoek binnenkort vrijgeven. Johnson heeft bevestigd dat hij zijn belofte om het volledige rapport te publiceren zal nakomen.

Het Freedom Convoy in Canada wordt elke dag groter. Woensdag reden er al 50.000 truckers richting Ottawa en waren 1,4 miljoen mensen op weg naar het parlement in de hoofdstad. Ze zullen daar blijven tot Justin Trudeau aftreedt of tot het parlement alle vrijheden en rechten teruggeeft aan de Canadezen. Officieel start deze samenkomst in Ottawa op zaterdag 29 januari. GoFundMe heeft meer dan 4,5 miljoen dollar ingehouden aan donaties voor het truckerskonvooi voor vrijheid. Vannacht hebben zo’n 15.000 truckers uit de Verenigde Staten zich ook aangesloten bij het convoy.

Het is nu wel duidelijk waarom de FDA uit alle macht geprobeerd heeft om de Pfizer vaccinatiegegevens stil te houden voor 55 jaren. De rechter stak daar een stokje voor, dat zorgt ervoor dat we nu weten dat Pfizer in februari 2021 al meer dan 1200 meldingen ontvangen had van sterfgevallen die veroorzaakt zouden zijn door het vaccin. Daarnaast waren er al tienduizenden bijwerkingen gemeld, waaronder 23 gevallen van een spontane abortus op 270 zwangerschappen en meer dan 2000 meldingen van hartstoornissen.

In het Pharmaceutisch Weekblad is nu ook een kritisch artikel over kindervaccinaties verschenen. Apotheker en auteur van het artikel, Rik de Ruiter, schrijft dat de conclusie van de elf apothekers die geïnterviewd zijn duidelijk is: het toedienen van een medicijn aan mogelijk meer dan een miljoen kinderen, zonder dat er voldoende studies zijn die de korte- en langetermijnveiligheid aantonen, is een gevaarlijk experiment en moet worden gestopt. Vertrouwen op het immuunsysteem van gezonde kinderen is veel veiliger dan speculeren op de veiligheid van deze vaccins.

De lockdown voor ongevaccineerden in Oostenrijk eindigt komende maandag. Ook in Denemarken gaan alle maatregelen stoppen. In ons eigen land heeft Minister Kuiper in het coronadebat aangegeven dat hij in gesprek gaat met de nachthoreca om te kijken of 1G hen gaat helpen om weer open te kunnen. Dat zou betekenen dat iedereen voor toegang getest moet worden.

Tot slot het weer. Vandaag zal er af en toe een bui vallen. De meeste neerslag trekt in de loop van de dag weg naar het zuiden. De zon zal zich dan af en toe laten zien. Er waait een matige tot krachtige westenwind en de temperatuur komt uit rond de 8 graden.