www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De tijd van praten is voorbij vinden de boeren. Op dit moment zitten 3000 PAS melders in grote onzekerheid en blijkt de provincie Overijssel de eerste brieven al naar veehouders verstuurd te hebben. Daarin staat dat de boeren hun veestapel of moeten verkleinen of ze moeten een boete van 117.000 euro per kwartaal betalen. Boeren die twee weken geleden protesteerden bij het provinciehuis in Zwolle hebben het provinciebestuur een ultimatum gesteld, dat morgen op 1 december afloopt. De boeren willen een handtekening zien onder een brief met voorwaarden waarin ze als oplossingsrichting een noodwet eisen zodat ‘rechters bedrijven niet verder mogen en hoeven te veroordelen. Verder eisen ze de onmiddellijke stopzetting van de handhaving van PAS-melders, intrekking van de dwangsommen en het toestaan van extern en intern salderen. Mocht de handtekening morgen niet onder hun brief staan, dan gaan de boeren weer naar Zwolle.

Uit de Chinese stad Guangzhou zijn vandaag beelden opgedoken waarop te zien is dat er op de trottoirs van de stad steeds meer mensen in kleine tentjes verblijven. De Chinese overheid heeft het gezondheidspaspoort van demonstranten op geel gezet. Dat betekent dat deze mensen niet terug kunnen naar hun appartement, niet in een hotel mogen verblijven en niet met het openbaar vervoer mogen reizen, ook niet om eten op te halen. Zij zijn per direct dakloos.

Elon Musk heeft getwitterd dat hij eerdaags de Free Speech Suppression Files” ofwel de bestanden over onderdrukking van vrije meningsuiting die Twitter tot voor kort hanteerde wil publiceren omdat hij vindt dat het publiek recht heeft om te weten wat er werkelijk gebeurde. Trending politics News meldt dat Twitter 62.000 geschorste accounts zal gaan herstellen de komende tijd, te beginnen met de accounts met meer dan 10.000 volgers.

Op dit moment vindt in Geneve de negende toetsingsconferentie van het Verdrag inzake biologische wapens plaats, het BTWC, plaats. Tijdens zijn openingsspeech heeft de Russische ambassadeur Gennady Gatilov aangegeven dat Rusland er van overtuigd is dat de doeltreffendheid van het verdrag aanzienlijk zou worden verbeterd als er een universeel, juridisch bindend, niet-discriminerend protocol zou worden aangenomen dat betrekking heeft op alle artikelen van het verdrag en een doeltreffend verificatiemechanisme omvat. De Russische Federatie uit al lange tijd openlijk kritiek en bezorgdheid over militaire en biologische activiteiten die worden uitgevoerd met de directe hulp en deelname van het Amerikaanse leger in laboratoria buiten de Verenigde Staten. Die laboratoria bevinden zich onder andere in voormalige Sovjetrepublieken. De conferentie duurt nog tot 16 december.

Economie

Dailymail schrijft dat het Chinese game- en metabedrijf NetDragon Websoft, een virtuele robot heeft aangesteld als directeur in een poging om kunstmatige intelligentie in het management te integreren. Verder gaf het bedrijf als reden om een AI-gestuurde virtuele humanoïde robot tot CEO te benoemen dat werknemers zo een eerlijke en efficiënte werkplek gegarandeerd werd.

Qatar en Duitsland hebben een contract ondertekend van 15-jaar waarbij Qatar zo’n twee miljoen ton vloeibaar aardgas zal leveren aan Duitsland. Qatar, ’s werelds grootste leverancier van LNG, heeft wel voorwaarden gesteld, die Berlijn ervan zullen weerhouden het gas naar andere regio’s in Europa om te leiden.

 Gezondheid

Insider Paper meldt dat Griekenland duizenden gezondheidswerkers die weigerden zich te laten vaccineren tegen Covid-19 weer in dienst zal nemen. De uitspraak werd gedaan door de Griekse minister van Volksgezondheid gisteren na een gerechtelijke uitspraak van de hoogste administratieve rechtbank van Griekenland. Tijdens de pandemie werden zo’n 6500 Griekse ongevaccineerde personeelsleden van ziekenhuizen, dokterspraktijken en verzorgingstehuizen uitgesloten omdat ze weigerden zich te laten vaccineren.   

Weer

En dan het weer. Vandaag is het opnieuw een grijze dag met zowel bewolking als op veel plaatsen nevel of mist. De wind draait geleidelijk naar het oosten. De middagtemperatuur varieert van zeven graden in het noordoosten tot negen graden in het zuidwesten.