www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Vandaag gaat de Tweede Kamer stemmen over een motie van de SGP en Kamerlid Omtzigt. In de motie wordt het kabinet opgeroepen het wetsvoorstel aangaande 2G in te trekken. Waarschijnlijk is er zelfs een meerderheid voor intrekking door de opstelling van ChristenUnie en GroenLinks. Alle oppositiepartijen zijn tegen, alleen PvdA moet nog een standpunt bepalen. Mocht PvdA het 2G-plan wel blijven steunen, dan is er feitelijk nog niets aan de hand want er is op dit moment geen meerderheid voor in de Eerste Kamer.

De geldigheid van het Nederlandse coronatoegangsbewijs wordt mogelijk gelijk getrokken met andere Europese landen. Dit zou aanstaande vrijdag in moeten gaan. De Kamerleden Omtzigt en Agema willen daar vandaag in het debat nog proberen iets aan te doen. Mocht het voorstel wel aangenomen worden dan is het vaccinatiebewijs voortaan nog 270 dagen geldig vanaf het moment van vaccineren en het herstelbewijs 180 dagen. Alle papieren bewijzen die tot nu toe zijn uitgegeven vervallen per 1 april. Voor een groen vinkje in de Corona Check app is straks een boostervaccinatie, een recent herstelbewijs of negatieve testuitslag nodig.

De Britse oud premier Theresa May heeft haar opvolger Boris Johnson verteld dat hij de waarheid onder ogen moet zien in de Partygate zaak.  May schreef in de krant van haar kiesdistrict, de Maidenhead Advertiser, dat ze boos is over de verhalen die rondgaan over de feestjes op DowningStreet 10 tijdens de lockdown. Ze schrijft dat het van vitaal belang is dat degenen die de regels bepalen, de regels volgen. Ze roept Johnson dan ook op volledige verantwoordelijkheid te nemen als het explosieve rapport van Sue Gray wordt gepubliceerd.

De Finse premier Sanna Marin heeft aangekondigd dat het parlement zal onderhandelen over een tijdschema voor het opheffen van de beperkingen. De grensbeperkingen tussen Finland en andere Schengenlanden werden gisteren opgeheven. Denemarken heft vandaag al zijn maatregelen tegen het virus op, inclusief het gebruik van gezichtsmaskers. Oostenrijk heeft de vaccinatieplicht uitgesteld van februari naar april.

Het verhaal over de sms’jes tussen EU-baas Ursula von der Leyen en Pfizer-topman Bourla krijgt een staartje. FVD Europarlementariër Marcel de Graaff heeft de Europese Commissie gevraagd of zij het met hem eens zijn dat het censureren van haar relatie en communicatie met Pfizer een ernstige inbreuk is op het recht op informatie. Daarnaast heeft hij gevraagd of de Commissie alle gegevens van lobbypartijen zoals World Economic Forum, Bill Gates en de Bilderberggroep voor coronavaccins, testen, mondkapjes, certificaten en beperkende maatregelen voor en na de uitbraak van de pandemie kan en wil vrijgeven.

Vandaag wordt uitvoeringsbesluit 13848 van kracht. President Donald Trump tekende deze executive order op 12 september 2018. Dit uitvoeringsbesluit stelt bepaalde sancties vast in geval van buitenlandse inmenging in verkiezingen in de Verenigde Staten. Dat is ook de reden dat Wall Street in paniek is. Ze pompen nu geld rond en proberen nog zoveel mogelijk geld te bemachtigen voordat hun tegoeden bevroren gaan worden.

En dan het weer. We gaan een periode van wisselvallig weer tegemoet. Er waait een matige tot krachtige westelijke wind. Van tijd tot tijd vallen er buien en de maximumtemperatuur zal tussen de 8 en 10 graden uitkomen.