www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In de Verenigde Staten is de zaak van de Brunson broers over verkiezingsintegriteit verworpen door het Amerikaanse Hooggerechtshof. Eén van de broers, Raland Brunson gaf een verklaring vrij en geeft aan dat hij samen met zijn broers; Loy, Deron en Gaynor, hun volgende stap aan het  plannen is. De broers stellen dat politici een grondwettelijke plicht hadden om te reageren op verzoeken van het Amerikaanse volk om de presidentsverkiezingen van 2020 te onderzoeken.

In de Italiaanse krant La Stampa staat te lezen dat een Italiaanse kardinaal aan de krant verteld heeft dat Vaticaanse conservatieven een geheim plan beramen dat het pontificaat zo onder druk zet, dat paus Franciscus af zal moeten treden. De conservatieven zijn daarmee begonnen na het overlijden van emeritus-paus Benedictus XVI op 31 december 2022.

Op de site Express.co.uk staat te lezen dat uit onderzoek blijkt dat drie parlementsleden van de Labourpartij enorme donaties hebben ontvangen van een mysterieus bedrijf dat niet kan worden getraceerd. Yvette Cooper, Wes Streeting en Dan Jarvis hebben de afgelopen twee jaar honderdduizenden ponden binnengeharkt bij MPM Connect Ltd. In totaal heeft het bedrijf sinds februari 2020 345.217 pond uitgekeerd aan de drie prominenten. MPM Connect is niet aanwezig op het internet en is eigendom van twee low-profile miljonairs, Peter Hearn en Simon Murphy. De donaties kwamen aan het licht nadat Sky News en de nieuwswebsite Tortoise een nieuwe database van externe inkomsten en donaties van parlementsleden lanceerden. De database, Westminster Accounts genaamd, verzamelt gegevens uit het register van belangen van parlementsleden, de verkiezingscommissie en andere officiële registers en wil een volledig beeld geven van de geldstroom in de Britse politiek.

Meerdere internationale kranten melden dat de Braziliaanse oud-president Jair Bolsonaro opgenomen is in een militair ziekenhuis Orlando Florida in de Verenigde Staten. Volgens de berichten heeft Bolsonaro last van ernstige buikklachten. De voormalige Braziliaanse president is de afgelopen jaren meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis nadat hij in zijn buik werd gestoken terwijl hij campagne voerde voor het presidentschap in 2018.

Ian Smith heeft op Twitter geschreven: Ik heb met verschillende Braziliaanse vrienden gesproken. Vandaag was weer een valstrik, eigenlijk een herhaling van de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 in Washington. Alle Braziliaanse gebouwen stonden leeg en werden onbewaakt achtergelaten. Het leger heeft het bevel gekregen om de kampen waar mensen zich ophouden die oud-president Bolsonaro steunen te ontruimen en de politie heeft het bevel gekregen om zoveel mogelijk demonstranten te arresteren. De demonstranten zijn zondag het Congres, het Hooggerechtshof en het presidentieel paleis binnengedrongen. Velen hebben gezegd dat ze willen dat het Braziliaanse leger Bolsonaro weer aan de macht brengt en de pas geïnaugureerde linkse Luiz Inácio Lula da Silva afzet.

Het weer

En dan het weer. Het wordt vandaag een wisselvallige maar met name regenachtige dag  en de middagtemperatuur komt uit tussen de acht en negen graden.