www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De Europees Parlementsvoorzitter David Sassoli is vannacht overleden meldt zijn woordvoerder Roberto Cuillo op Twitter. Sassoli stierf in het ziekenhuis in de Italiaanse stad Aviano, waar hij op 26 december werd opgenomen wegens ernstige complicaties die het gevolg waren van het disfunctioneren van het immuunsysteem.

De verwikkelingen rondom de zaak tegen Ghislaine Maxwell zijn nog niet voorbij. In de Daily Mail is te lezen dat het juridische team van  Maxwell ervan overtuigd is dat een derde jurylid heeft gelogen op hun juryaanvraag. De onthullingen komen nu twee juryleden die hebben bijgedragen aan Maxwells schuldigverklaring, aan de pers hebben toegegeven dat ook zij slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik. Advocaten van Maxwell hebben een nieuw proces geëist, omdat de persoonlijke ervaringen van deze juryleden het oordeel van de jury mede kunnen hebben bepaald.

Gisterochtend stond de Servische tennisser Novak Djokovic voor de rechter. De tennisser werd vorige week donderdag vastgezet in een quarantainehotel. Rechter Anthony Kelly oordeelde gisteren dat de annulering van zijn visum ongedaan moest worden gemaakt en dat hij binnen 30 minuten na de rechtszaak uit zijn detentie moest worden ontslagen. De zaak leidde de afgelopen dagen tot veel onrust. Niet alleen in de tenniswereld, maar ook in de straten van Melbourne, waar aanhangers van de tennisser regelmatig in botsing kwamen met de politie. Fans hopen dat de uitspraak van de rechter betekent dat de Serviër in Australië mag blijven en volgende week zijn titel op de Australian Open kan verdedigen. De Australische minister van Immigratie zal vandaag een besluit nemen over het visum van Djokovic.

De gemeenten Venray, Gorinchem, Enschede en de regio Rotterdam werden vorige maand door voormalig staatssecretaris Ankie Broekers-Knol aangewezen om verplicht asielzoekers op te vangen. Nu blijkt uit een brief die Broekers Knol aan de Kamer schreef, dat die aanwijzing de juridische grondslag daarvoor mist en dat ze de verplichting bij de gemeenten niet had kunnen afdwingen.  De regio Rotterdam en gemeente Venray zijn verbaasd. De gemeente Venray laat weten dat ze er steeds van uit zijn gegaan dat de aanwijzing juridisch klopte. Nu dat anders blijkt te zijn gaat het college van burgemeester en wethouders daar vandaag over vergaderen.

Europees Parlementslid Tom Vandendriessche van Vlaams Belang wil weten welke connecties er zijn tussen de Europese Commissie, Klaus Schwab en het World Economic Forum. Hij wees de aanwezigen op de brieven die onlangs in ons land openbaar werden, waarin Nederlandse kabinetsleden bedankt werden voor hun bijdrage aan de doelen van het World Economic Forum, waaronder de Great Reset. Vandendriessche heeft nu de Europese Commissie gevraagd of er contacten zijn en wat er wordt besproken, dit om transparantie te verzekeren. Hij vroeg eveneens of het Parlement geen recht van inzage heeft op contacten met belangrijke lobbygroepen.

Robert F. Kennedy, Jr heeft de wereld opnieuw gewaarschuwd. Op dit moment hebben de coronavaccins die als noodvaccin op de markt gebracht zijn aansprakelijkheidsbescherming onder de PREP Act en de CARES Act. Zolang het vaccin de status houdt van noodvaccin kunnen mensen farmaceuten niet aanklagen. Op het moment dat de vaccins goedgekeurd worden, kun je de farmaceuten aanklagen, tenzij diezelfde vaccins aanbevolen zijn voor kinderen. Alle vaccins die aanbevolen worden voor kinderen krijgen aansprakelijkheidsbescherming zelfs als een volwassene de vaccinatie krijgt. Dat is de ware reden waarom de farmaceuten zo hard aan het werk zijn om de vaccins aanbevolen te krijgen voor kinderen, het brengt hen aansprakelijkheidsbescherming, maar het zegt nog steeds niets over de veiligheid.

Negentien politici, waaronder voormalig president Marzouki en vier voormalige eerste ministers, zijn door het Tunesische Gerecht wegens verkiezingsfraude voor het gerecht gedaagd. De vermeende misdrijven omvatten “illegale verkiezingspropaganda via sociale media en propaganda tijdens de stille verkiezingsperiode”, maar de meeste politieke partijen hebben de wijdverspreide krachtsinspanning als een “staatsgreep tegen de grondwet” bestempeld.

En dan het weer. De dag begon vandaag kil met mist. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe. De temperatuur wordt maximaal 2 tot 5 graden. Vanavond en vannacht is er in grote delen van het land kans op een bui. Vanavond kan het hier en daar licht vriezen, gedurende de nacht loopt de temperatuur weer licht op.