www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Volgens Real Raw News werd Dr. Fauci afgelopen zaterdag gearresteerd door speciaal opgeleide militairen toen hij op weg was om zijn vrouw in Maryland te bezoeken. Hij had haar al een aantal maanden niet gezien omdat het echtpaar op aanraden van de veiligheidsdiensten in twee aparte huizen woonden. Fauci’s arrestatie liet lange tijd op zich wachten omdat hij buitengewone persoonlijke beveiliging had. Hij werd vaak door 12 mensen begeleid. Daarnaast maakte het team van Fauci gebruik van mannequins en dummy’s. Als Fauci ergens heen ging, dan stonden er naast het voertuig waarin hij reed, verscheidene andere voertuigen met mannequins of dummy’s die zich voordeden als hem. Afgelopen zaterdag kregen de militairen de tip dat hij op weg was naar zijn vrouw in een hotel in Baltimore en dat hij begeleid werd door slechts twee bewakers. Fauci werd gearresteerd in een ondergrondse parkeergarage. De aanklachten tegen hem zijn astronomisch,” vertelde de bron aan Real Raw News. De aanklachten zijn: Hoogverraad, Medische Nalatigheid, Opruiende Samenzwering en Moord, volgens het arrestatiebevel van het Militair Parket.

De Coronawet wordt 1 juni voor de zesde keer verlengd, al wordt het aantal maatregelen verder beperkt. Zo zal het niet meer mogelijk zijn om scholen of kinderdagverblijven te sluiten of contactberoepen te verbieden. Het kabinet kan die maatregelen dan alleen nog invoeren na parlementaire goedkeuring. Ook de maximale groepsgrootte en de beperkingen voor hotels en vakantieparken gaan vervallen. De coronawet is inmiddels sinds 1 december 2020 van kracht. De wet vervangt de noodverordeningen, waarin de maatregelen sinds maart 2020 in werden opgenomen. Toch blijft de vraag, waarom wordt de tijdelijke wet niet ingetrokken, want er is al lang geen sprake meer van een noodsituatie. De Tweede Kamer zou ook kunnen besluiten de wet niet langer te verlengen of de wet tussentijds in te trekken.

Na de motie van wantrouwen tegen de Pakistaanse premier Imran Khan, die door hem en zijn aanhangers wordt omschreven als een buitenlandse staatsgreep onder de geheime leiding van de Verenigde Staten, zijn de Pakistaanse wetgevers gisteren bijeengekomen om een nieuwe premier te kiezen. Zij kozen oppositielid Shahbaz Sharif om Khan te vervangen – Khans aanhangers gingen massaal de straat op in diverse steden in het land en noemden zijn afzetting en vervanging onwettig.

Finland en Zweden willen deze zomer al lid worden van de NAVO. De aanvraag van Finland wordt in juni verwacht. Zweden zal naar verwachting volgen. De Finse premier Sanna Marin zei afgelopen weekend dat het tijd is voor Finland om zijn houding ten opzichte van de NAVO serieus te heroverwegen. Rusland is niet het buurland dat we dachten dat het was”, zei de premier. Ze drong er op aan dat het besluit grondig maar snel moet worden genomen.

Elon Musk heeft besloten niet langer plaats te nemen in de Raad van Bestuur van Twitter. Eigenlijk is dat een goed bericht voor de mensen die hopen dat Musk de vrijheid van meningsuiting terug zou brengen naar het platform. Want een bestuurszetel zou hem beperkt hebben in het aantal aandelen dat hij kan bezitten. Contractueel mag een lid van de Raad van Bestuur niet meer dan 14,9 procent van de aandelen bezitten. Het is niet uitgesloten dat het huidige bestuur en de leidinggevenden hem een bestuurszetel aangeboden hebben om Musk zijn invloed te kunnen beteugelen. Door geen zitting te nemen in de raad kan hij een onbeperkt aantal aandelen kopen. Musk bezit zoveel geld, hij is één van de weinigen op de planeet die Twitter persoonlijk zou kunnen kopen.

72 prominenten uit de elite van Washington DC zijn positief getest op Covid19 nadat ze het Gridiron Dinner bijgewoond hadden. Onder de aanwezigen waren leden van de regering Biden en journalisten. Club President Tom DeFrank zei zaterdag dat 68 aanwezigen positief testten op Covid-19 inmiddels is dat aantal gestegen naar 72.

Uit onderzoek van persbureau Reuters blijkt dat meerdere topambtenaren van de Europese Unie vorig jaar doelwit waren van hackpogingen met Israëlische spionagesoftware. Het gaat om de Belgische Eurocommissaris van Justitie, Didier Reynders en vier andere topambtenaren. Zij zouden tussen februari en september vorig jaar doelwit zijn geweest van de spionagesoftware ForcedEntry.

President Navib Bukele van El Salvador heeft gisteren laten weten dat tijdens een twee weken durende campagne tegen criminele bendes er meer dan 9000 arrestaties zijn verricht. Na aanleiding van een misdaadgolf waarbij binnen een paar dagen tijd 87 moorden werden gepleegd, nam het parlement eind maart een speciale noodwet aan om de strijd aan te gaan met iedereen die er van verdacht wordt lid te zijn van een bende. Lidmaatschap van een bende kan 45 jaar cel opleveren, het delen van berichten van een criminele bende op sociale media vijftien jaar.

Het National Health Security Office (NHSO) in Thailand heeft meer dan 1,7 miljard baht uitgetrokken voor financiële compensatie aan meer dan 14.000 mensen die bijwerkingen ondervonden na het ontvangen van een Covid 19-vaccinatie. Secretaris-generaal Jadet Thammathat-aree van de NHSO verklaarde dat tot vrijdag 17.171 mensen schadeclaims hadden ingediend wegens nadelige gevolgen van vaccinatie als onderdeel van de massale vaccinatiecampagne in het hele land. Tot dusver heeft de NHSO voor meer dan 1,71 miljard baht compensatie goedgekeurd voor 14.034 mensen, of ongeveer 80% van alle aanvragen. Het bureau heeft 2.551 aanvragen afgewezen, dat is ongeveer 14%. Deze aanvragen voldeden niet aan de criteria, terwijl 586 andere aanvragen nog in behandeling zijn. Sinds 5 april vorig jaar hebben de getroffenen een schadevergoeding ontvangen, aldus Dr. Jadet.

Het aantal vrouwen dat in de Verenigde Staten hun ongeboren of pasgeboren kind heeft verloren als gevolg van een Covid-19-vaccinatie is nu al meer dan 4.000. Het is slechts 16 maanden geleden dat de Covid-vaccinatie toestemming voor noodgebruik werd verleend. Het aantal overleden ongeboren en pasgeboren kinderen betekent een enorme stijging ten opzichte van het aantal sterfgevallen onder foetussen als gevolg van de griepprikken. Sinds 1990 hebben 565 vrouwen hun ongeboren of pasgeboren kind verloren door griepvaccinaties.

Medewerkers van de Nationale Garde van Oekraïne die zich overgaven, vertelden hoe de leiding opdracht gaf tot de executie van burgers in Rubizhne. Volgens de medewerkers kregen ze het bevel om op elk bewegend persoon te schieten om te doden, of het nu vreedzaam was of niet. Ze geven aan dat op een gegeven moment inwoners van Rubizhne naar de leden van de Nationale Garde gebracht werden. ,,Ze zetten iedereen voor ons neer, we kregen de opdracht om ze allemaal neer te schieten.”

Een opmerkelijk bericht uit het Duitse Opera News. Daarin staat een artikel dat de FDP voorstelt een fietsvignet in te voeren voor het stedelijk gebied van Coburg. Tot nu toe konden fietsers altijd gratis over de weg, maar dat staat dus op het punt om te veranderen. Iedereen die in Coburg met een e-bike of een fiets op openbare wegen en fietspaden rijdt, moet daarvoor gaan betalen. Het zou gaan om een jaarlijks bedrag van 10 euro. Fietseigenaren zouden daarvoor een genummerd vignet krijgen die ze op het frame moeten plaatsen.

En dan het weer. Het wordt vandaag een zachte dag en op veel plaatsen wordt het tussen de twintig en 22 graden. Het blijft vandaag droog en de zon zal vooral in de ochtend te zien zijn. ’s Middags krijgen we te maken met bewolking, toch blijft het overal droog. Er waait een matige wind die van zuidoost naar zuid draait.