www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Tweede Kamerlid Caroline Van der Plas van de BoerBurgerBeweging en Pieter Omtzigt willen een spoeddebat over het stikstofbeleid. Aanleiding voor dit verzoek zijn nog niet gepubliceerde berekeningen van het Ministerie van Financiën. In het NRC stond te lezen dat uit deze berekeningen blijkt dat de boeren hun stikstofuitstoot minder hoeven te verlagen dan gedacht om toch de klimaatdoelen te halen. De landbouw zou zijn uitstoot met een kwart tot de helft minder terug hoeven te brengen. Dat werpt volgens de Kamerleden een heel nieuw licht op de zaak. Van der Plas twitterde dat de Kamer deze informatie nooit gehad heeft. Toch lijkt de kans dat er daadwerkelijk een spoeddebat plaats gaat vinden klein. De Kamer is met zomerreces en een debat in recestijd moet door minstens dertig Kamerleden schriftelijk aangevraagd worden.

De Franse president Emmanuel Macron is mogelijk de volgende president die gedwongen gaat worden om af te treden. Uit onderzoek van ‘Le Monde’ en zijn mediapartners (van het ICIJ) blijkt dat de Franse president tijdens zijn ministerschap van 2014-2016 verschillende niet-aangegeven ontmoetingen had met leidinggevenden van Uber. Politici van de Franse oppositie zowel van links als uiterst rechts hebben deze onthullingen aangegrepen om president Macron te bekritiseren, zij spreken van een staatsschandaal en roepen om een onderzoek naar de banden van Macron met Uber. Uit de gelekte documenten blijkt dat hij in het verleden de campagnelobby steunde voor Uber en daarmee het bedrijf hielp om de taxisector met de traditionele taxi’s te ontwrichten. De onthullingen komen op een ongelegen moment nu de Franse president enkele weken geleden bij de parlementsverkiezingen de controle over het parlement verloor.

Op de site Xandernieuws is te lezen dat de Noorse overheid de grootste supermarktketens in het land heeft opgedragen om alle aankopen van hun klanten door te geven aan het Noorse bureau voor de Statistiek, Statistisk sentralbyra. Daarnaast kreeg de service provider Nets de opdracht om gedetailleerde persoonlijke informatie van alle transacties op te geven. Nets is in Noorwegen verantwoordelijk voor 80 procent van de verwerking van alle pinbetalingen in het land. Statistics Norway is van plan om alle transactie data, betaalpasinformatie, namen van gebruikers en hun locatie, rekeningnummers of andere relevante informatie over de aankopen in supermarkten te verzamelen. Door de gegevens van de kassabon te linken aan de betaling kan het bureau bijna drie kwart van alle supermarktaankopen straks traceren. 

Free West Media meldt dat de kandidaat Pierre Poilievre die dit najaar een gooi doet naar het leiderschap van de Conservatieve Partij van Canada tijdens een bijeenkomst in Calgary heeft gezegd dat hij ministers zou verbieden om bijeenkomsten van het World Economic Forum bij te wonen. Hij geeft aan dat als hij premier wordt hij ministers in zijn kabinet zal verbieden om deel uit te maken van het WEF omdat ze geen deel kunnen uitmaken van de Canadese regering en een beleidsagenda nastreven die niet in overeenstemming is met de belangen van de Canadezen. Klaus Schwab heeft eerder laten weten trots te zijn op het feit dat meer dan de helft van het huidige Canadese kabinet bestaat uit Young Global Leaders van het WEF. Poilievre geeft aan een hele andere richting uit te willen met Canada en daarom is hij van plan om het in de volgende verkiezingen op te nemen tegen Trudeau.

Vanuit de Verenigde Staten komen ook steeds meer berichten naar buiten die er op duiden dat Joe Biden de langste tijd zijn rol als president van de Verenigde Staten heeft gespeeld. Er komen steeds meer schandalen aan het licht, die hij politiek niet zal overleven. Niet alleen hebben een aantal staten en het Hooggerechtshof de verkiezingsuitslag teruggedraaid. Daarnaast zal het niet lang meer duren eer de main stream media ook niet kan voorkomen dat naar buitenkomt dat Biden de inkomstenbelasting ontdook. Dat hij miljoenen in zijn zak stak van illegale omkopingsdeals via zijn zoon Hunter met oligarchen in China en de Oekraïne. Daarnaast wist Joe Biden dat zijn zoon Hunter Biden die een relatie aanging met zijn voormalig schoonzus, (de weduwe van zijn overleden broer Beau), zijn 14-jarige kleindochter seksueel uitbuitte en er niets aan deed. Hij stopte het familiedrama dat zich afspeelde tussen van zijn zoon met diens nichtje in de doofpot.

Piloten van Ryanair in België en Frankrijk gaan in het weekend van 23 en 24 juli opnieuw staken. Dat meldt ‘La Dernière Heure’. Eind juni legden de piloten en het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij ook al het werk neer. Door de staking zullen er naar alle waarschijnlijkheid vluchten worden geschrapt, het is nu nog niet duidelijk om welke vluchten dat gaat.

Kort nieuws

De nieuwe Minister van Volksgezondheid van Hongkong, Lo Chung-mau, heeft aangekondigd dat iedereen die in quarantaine moet vanwege een coronabesmetting nu ook een elektronische armband moet dragen om te voorkomen dat zij ongezien het huis kunnen verlaten.

Frankrijk is sinds deze week begonnen met het beperken van de stroom Oekraïense vluchtelingen.

Overal zien we tekenen dat de financiële markten aan het instorten zijn. Naar verwachting zal de rente nog verder gaan stijgen, wat ook grote gevolgen gaat hebben voor de huizenmarkt. De euro komt qua waarde dichtbij de dollar en is onder de 1,01 gezakt. Ook de Japanse yen blijft dalen ten opzichte van de dollar en staat nu genoteerd op  137.43 dat is een nieuw dieptepunt in 24 jaar.

De msm-kranten schrijven dat de aardgasstroom tussen Rusland en Duitsland in de Nord Stream 1-pijpleiding sinds gisteren is gestopt. Dat gedeelte van de boodschap is waar, de kranten doen voorkomen of dat komt door de sancties die de EU heeft opgelegd aan Rusland. Maar elk jaar wordt de levering een aantal dagen stilgelegd voor het jaarlijkse onderhoud, dat is dit jaar gepland van 11 tot 21 juli.

Ook in Armenië is de jacht op politici begonnen. In Yerevan proberen burgers overheidsgebouwen te bestormen, terwijl de veiligheidstroepen het hoofd bieden aan de aanval van burgers.

Economisch nieuws

Twitter 6,66% lager in de vroege handel na mislukte deal

De London Metal Exchange staakt zijn poging om in te breken in de handel in edelmetalen na slechts vijf jaar. De LME — ’s werelds grootste beurs voor industriële metalen — ging in 2017 een samenwerking aan met banken waaronder Goldman Sachs Group Inc en Morgan Stanley om de contracten te lanceren. Londen is een van de twee belangrijkste centra voor de handel in edelmetalen, waar triljoenen dollars in goud, zilver en aanverwante derivaten elk jaar van eigenaar wisselen. Het is een bijna volledig over-the-counter handel, gedomineerd door de top van de edelmetaalbanken zoals JPMorgan Chase & Co. en HSBC Holdings. Dit vijf-jarige contract had als einddatum 11 juli 2022.

Gezondheid

De Amerikaanse arts Pierre Kory geeft aan dat de huidige oversterfte historisch gezien ongekend is. Op dit moment worden er wel tot 40 procent meer sterfgevallen geregistreerd. Hij vraagt zich af waarom ziekenhuizen hier niet over praten, want er zijn op dit moment heel veel mensen die plotseling dood neervallen, die een hartstilstand, beroerte of hartaanval krijgen. Daarnaast ziet hij dat er onder gevaccineerden enorm veel mensen de diagnose kanker krijgen. Ook jonge mensen. Uit eigen ervaring weet Kory dat neurologen, cardiologen, verloskundigen en gynaecologen elke dag geconfronteerd worden met beroertes, onvruchtbaarheid en hartaanvallen bij jong mensen zonder onderliggend lijden.

Professor Dolores Cahill waarschuwt de wereld voor de volgende plannen van de globalisten. In een interview gaf ze aan dat één van de bijwerkingen van de boostervaccinatie, bloedingen zijn. De volgende plandemie zal het Marburgvirus. Dit virus behoort net als Ebola tot de hemorragische koortsen. Het Marburgvirus veroorzaakt hemorragische koorts en bloedingen. De bijwerkingen van de (booster) herhalingsvaccinatie zullen bestempeld gaan worden als het Marburgvirus. Voor het Marburgvirus is zelfs al een PCR-test gemaakt door Bill Gates en er is ook al een vaccin voor ‘ontwikkeld’. De “vaccinatie” bevat onder meer het neurotoxine aluminium.

Eurocommissaris van Volksgezondheid Stella Kyriakides heeft op advies van het Europese centrum voor ziektepreventie en het Europese medicijnagentschap de 27 lidstaten dringend opgeroepen om risicogroepen en 60-plussers snel een tweede boosterprik te geven. Toch wordt de animo om een vierde prik te gaan halen onder deze doelgroep met de dag kleiner. Zeventig procent heeft inmiddels aangegeven helemaal klaar te zijn met de prikken.

En dan het weer. Vandaag en morgen is het zomers warm met temperaturen tussen de 25 en 29 graden. Het blijft naar verwachting droog en ook de zon zal zich vaker laten zien.