www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het coalitieakkoord tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie wordt hoogstwaarschijnlijk woensdag openbaar. Informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees willen woensdag hun eindverslag en het akkoord aan de Tweede Kamer aanbieden, schrijven ze in een brief aan Tweede Kamer-voorzitter Vera Bergkamp.

Vanavond om 19 uur geeft het demissionaire kabinet een nieuwe persconferentie. Daarin zal bekend gemaakt worden dat de avondlockdown verlengd gaat worden met enkele weken. Over het vervroegen van de kerstvakantie wordt dinsdagochtend besloten. Ook gaat minister Hugo de Jonge zijn plan presenteren over de versnelde boostercampagne.

Op de site van Freiewelt is te lezen dat de plannen van EU-commissievoorzitter Ursula von der Leyen om iedereen in de EU te dwingen zich te laten vaccineren in duigen dreigt te vallen. Finland heeft laten weten zich over de hele linie tegen verplichte vaccinatie te verzetten omdat een dergelijke verplichte vaccinatie in strijd is met de grondwettelijke rechten van burgers.

De Turkse lira is gisteren naar zijn laagste punt aller tijden gezakt in aanloop naar een verwachte renteverlaging. De Lira noteerde 14.99 tegenover de dollar. De centrale bank van Turkije kondigde vervolgens aan dat zij direct zou ingrijpen in de valutamarkt door dollars te verkopen om de lira te ondersteunen.

Een Britse rechtbank legt NatWest bank een boete van 285 miljoen pond boete op voor het overtreden van de antiwitwasregels. De bank gaf toe dat ze deze regels zeker 5 jaren hadden overtreden. De zaak kwam aan het licht nadat een klant een bedrag van £264mn in contanten verpakt in vuilniszakken bij NatWest had gestort.

Kort nieuws

De Verenigde Staten heeft officieel verklaard dat er sinds afgelopen maandag  “GEEN” Amerikaanse gevechtstroepen meer in Irak zijn.

De Oekraïense president Zelensky heeft opnieuw een lid van zijn regering ontslagen. Dit na een nieuw vermeend spionageschandaal. Deze keer is het minister van binnenlandse zaken Gogilashvili

Rusland spreekt zijn veto uit over VN-resolutie die “klimaatverandering” erkent als een bedreiging voor de wereldveiligheid.

En dan het weer. Het is vandaag een grijze dag en er valt hier en daar lichte motregen. In het noorden start de dag nevelig, later vandaag kan daar mist voorkomen. De maximumtemperatuur blijft rond 9 graden steken en daarmee is het zacht voor de tijd van het jaar. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig.