www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Regionale vervoerders verhogen vanaf 1 januari 2023 de prijzen van kaartjes voor tram en bus met gemiddeld 7,24 procent. Dat hebben de Haagse vervoerder HTM, de Rotterdamse stads- en streekvervoerder RET en Connexxion laten weten. De organisaties zijn niet blij met de verhogingen, maar zien zich genoodzaakt door de hoge brandstof- en energieprijzen. De ov-bedrijven benadrukken dat ze hier geen extra winst aan overhouden.

EU-commissaris voor Binnenlandse Zaken, Ylva Johansson, heeft gezegd dat oorlogsvluchtelingen uit de Oekraïne nog een jaar lang snelle en ongecompliceerde bescherming krijgen in de Europese Unie. De bijbehorende regels worden verlengd tot maart 2024. Volgens Johansson worden er op het moment zo’n 4,2 miljoen Oekraïners in de EU tijdelijk beschermd.

De Dailymail Co UK heeft een artikel geplaatst waarin staat dat Ghislaine Maxwell zich vanuit de gevangenis uitgesproken heeft. Maxwell verblijft sinds juli in de Tallahassee Federal Correctional Institution in Florida. Ze deelt daar haar cel met drie andere vrouwen. Aanvankelijk werd Maxwell opgesloten in de Metropolitan Detention Centre in Brooklyn in 2020. Maxwell geeft aan dat er in het detentiecentrum in Brooklyn een prijs op haar hoofd gezet werd en dat een vrouw een plan smeedde om haar in haar slaap te vermoorden. De handlangster van Jeffrey Epstein zit op het moment 23 uur per dag opgesloten.

The Activist Post meldt dat de Japanse regering plannen bekend gemaakt heeft om hun huidige ziekteverzekeringskaartsysteem af te schaffen en de functies ervan te integreren in de My Number digitale ID-infrastructuur. Door ziekteverzekeringskaarten te integreren in My Number, zullen Japanse burgers automatisch toegang krijgen tot gezondheidszorg in medische instellingen via controles van gezichtsbiometrie. Andere diensten die in My Number zullen worden geïntegreerd zijn onder meer rijbewijzen, paspoortaanvragen, het betalen van verkeersboetes en voertuigregistratiekosten.

Vandaag gaat de film The Real Anthony Fauci in première. De documentaire is gebaseerd op het boek van Robert F. Kennedy. Een boek dat ontzettend onderdrukt is. In de documentaire zijn explosieve getuigenissen van artsen te zien. De film wordt gratis ter beschikking gesteld voor het grote publiek omdat iedereen die er bij betrokken was, van mening is dat dit wel eens de belangrijkste documentaire van ons leven zou kunnen zijn. (www.medicalcensorship.org)

Economie

Bloomberg UK meldt dat de nieuwe Britse minister van Financiën, Jeremy Hunt, met een fiscale verklaring komt, waar de markten naar uitkijken. Goldman Sachs bevestigt dat het Verenigd Koninkrijk in een recessie zal zitten tot 2023. Shadow Treasury Chief Secretary Pat McFadden zegt dat het besluit van de kanselier om belasting- en uitgavenmaatregelen te vervroegen een bewijs is van de paniek in de regering. De obligatiemarkt is nu geopend en de leenkosten van de Britse overheid dalen. Het rendement, of de rente, op 30-jarige staatsobligaties is sterk gedaald tot 4,55%, tegen 4,77% op vrijdagavond. De leenkosten in het VK zijn echter nog steeds hoger dan een maand geleden.

Tijdens herfstvakantie is er geen treinverkeer tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk. Met ingang van vandaag tot en met zondag 23 oktober werkt ProRail aan het spoor. Ook rijdt het internationale treinverkeer anders dan reizigers gewend zijn. De IC Brussel en Eurostar rijden van en naar Rotterdam Centraal en de Thalys rijdt van en naar Schiphol Airport. Reizigers tussen Amsterdam Sloterdijk en Leiden Centraal raden we aan om via Schiphol Airport te reizen.

Gezondheid

De niet-gevaccineerden zijn de gezondste mensen op de planeet. Artsen hebben bewezen dat vaccins een pandemie van chronische ziekten veroorzaken. Chronische ziekten komen bij 5% van de ongevaccineerde kinderen voor en bij 50% van de gevaccineerde kinderen. Vaccins hebben  ziektes niet uitgebannen, maar langdurige chronische ziekten veroorzaakt.

De nieuwste gegevens van 8000 Walgreens-winkels onthullen dat gevaccineerde mensen eerder positief testen dan ongevaccineerde mensen. Zoals blijkt uit een 7-daags gemiddelde van 9-15 oktober 2022. Dan blijkt dat niet-gevaccineerden een positief percentage van 19,5% had. De mensen die negen tot elf maanden geleden hun laatste prik ontvangen hebben, scoren het hoogst, met 33 procent die positief test bij een coronatest.

De zevende stap van de Global Walkout is stoppen met het gebruik van zelf scan kassa’s en het bestellen van eten via een QR-code. Blijf contant betalen en anderen aanmoedigen dat ook te doen. Als een caissière verbaasd is dat je niet een zelfscankassa wilt gebruiken, leg hem of haar dan uit waarom je dat niet doet en aan welk systeem ze zelf (onbewust misschien) meewerken.

Het weer

En dan het weer. De dag start regionaal met mist die soms hardnekkig kan zijn. In het zuiden en oosten van het land kan het tot de middag duren voordat de mist oplost. Het blijft droog en hier en daar breekt de zon door. De wind komt uit het noordwesten en is matig. De middagtemperatuur komt uit tussen de 16 en 18 graden. Vanavond en vannacht is er opnieuw kans op mist.