www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

The Wall Street Journal meldt dat president Abdrabbuh Mansur Hadi van Jemen opgestapt is onder druk van Saoedi-Arabië. Hadi staat nu onder de-facto huisarrest. De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman Al Saud vertelde Hadi dat andere Jemenitische leiders het erover eens waren dat het tijd was voor de president om afstand te doen van de macht. Het land wordt al zeven jaren verscheurd door een gewelddadige crisis. De Saoedische ambtenaren hadden Hadi onder druk gezet af te treden onder dreiging dat zij anders zijn vermeende corrupte activiteiten vrij zouden gaan geven.

Het Witte Huis heeft gisteren een persbericht uitgestuurd waarin wordt aangekondigd dat er op 12 mei een tweede wereldwijde COVID-top plaats gaat vinden. Het gaat om een virtuele top, voorgezeten door de Verenigde Staten en Duitsland, Indonesië, Senegal en Belize. Die laatste landen staan op dit moment aan het hoofd van respectievelijk de G7, de G20, de Afrikaanse Unie en de Caribische handelsorganisatie Caricom.

Europarlementariër Christine Anderson (AfD) waarschuwt mensen voor het pandemieverdrag. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) krijgt in het geval van een pandemie dan verregaande bevoegdheden, in feite bepaalt de WHO dan hoe landen de pandemie moeten aanpakken. Het Parlementslid benadrukt dat dit al lang geen complottheorie meer is. De theorie is geverifieerd en wordt 22 mei mogelijk realiteit.

De Britse regering heeft een site geopend waarop landbouwers aangemoedigd worden om een eenmalige uitkering aan te vragen om de landbouw te verlaten of om met pensioen te gaan. Rural Payments Agency (RPA) beheert deze regeling voor eenmalige uitkeringen. Het is een opmerkelijk besluit om dat de Britse landbouw slechts de helft van het voedsel dat het Verenigd Koninkrijk nodig heeft produceert.

Er is een schrikbarende toename van het aantal vaccin sterfgevallen en verwondingen onder kinderen van vijf tot elf jaar die het Pfizer vaccin gekregen hebben. In het registratiesysteem VAERS in de Verenigde Staten zijn al meer dan 10.000 Pfizer-gevallen ingediend van kinderen in die leeftijdsgroep. Er waren 939 gevallen van bijwerkingen van de reguliere vaccins in dezelfde periode voor alle andere door de FDA goedgekeurde injecties voor kinderen.

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat er in Nederland bijna geen coronaprikken worden gezet bij vijf tot elfjarigen. Zo’n zes procent van de doelgroep heeft een eerste prik gehad, dat komt neer op 77.000 kinderen en drie procent van de kinderpopulatie van 1.3 miljoen is volledig gevaccineerd. Een woordvoerder van het RIVM is niet verbaasd. De prik wordt als mogelijkheid aangeboden. Hij benadrukt dat het prikken bij jonge kinderen geen noodzaak is.

Het aantal leverinfecties onder kinderen in het Verenigd Koninkrijk is zo toegenomen dat de UK Health and Safety Authority (AKHSA) een dringend onderzoek heeft ingesteld.  De toename begon vanaf het moment dat kinderen gevaccineerd werden met de covid19-prik. Pfizer’s eigen studie toont aan dat mRNA chemicaliën zich ophopen in de lever en hepatitis veroorzaken. De Britse autoriteiten zeggen geen idee te hebben waarom de ziekte zich onder jongeren verspreidt. De National Health Service gaat samenwerken met de UKHSA en diverse gezondheidsorganisaties om deze uitbraak tot op de bodem uit te zoeken. Hepatitis-symptomen zijn onder meer donkere urine, bleekgrijze ontlasting, jeukende ogen, vergeling van de huid en ogen (geelzucht), spier- en gewrichtspijn, hoge koorts, misselijkheid en braken, chronische vermoeidheid, gebrek aan eetlust en maagpijn. Ook in Europa en de Verenigde Staten zien artsen een toename van hepatitis onder gevaccineerde kinderen.

In het Verenigd Koninkrijk is nu duidelijk geworden dat 19,2 miljoen mensen in Groot-Brittannië geen enkele dosis van een Covid-19-vaccin hebben gehad, en nog eens 12 miljoen hebben een tweede of derde dosis geweigerd. De overheid komt hier niet openlijk voor uit, maar de cijfers zijn voor wie even zoekt terug te vinden in het wekelijkse griep- en covid19 verslag van de Britse overheid. Maandenlang vertelde de Britse regering de mensen dat er in het Verenigd Koninkrijk slechts 5 miljoen mensen zouden zijn die geweigerd hadden in te gaan op het aanbod van een Covid-19-vaccin. Het hoofdstuk over de Covid19 vaccinopname in de UK geeft de ware cijfers weer. Op 10 april 2022 was de totale vaccinopname in Engeland voor dosis 1 slechts 43.945.696 van een bevolking van 63.130.683 mensen.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de website zelfzorgcovid19.nl een censuurboete opgelegd van 6000 euro. Het gevolg van dit boetebesluit is dat alle artikelen waarin ivermectine en/of HCQ voorkomen zullen moeten worden herzien of verwijderd. Het bestuur van de Algemene Nederlandse Burger Belangenvereniging (ANBB) heeft besloten de boete te gaan betalen en geen bezwaarschrift in te dienen omdat er geen vertrouwen meer is in de rechtstaat.

De in Californië gevestigde Amerikaanse vermogensbeheerder Capital Group heeft zijn belangen in Deutsche Bank en Commerzbank bijna volledig afgestoten. De fondsgigant heeft bevestigd dat het zijn aandelenpakket in de grootste bank van Duitsland heeft verlaagd van 5,2 naar 0,01 procent. Bij de Commerzbank blijven slechts 120.000 aandelen (5,3 procent) in de portefeuille van Capital Group na de plaatsing van 72,5 miljoen aandelen voor 475 miljoen euro.

En dan het weer. Vanochtend liggen er wolkenvelden over ons land, gelukkig komt op veel plekken de zon er wel doorheen. De temperaturen komen vandaag uit tussen de 15 en 20 graden en er waait een matige oostenwind die op de Waddeneilanden soms vrij krachtig kan zijn.