www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In de grootste steden van Turkije zijn mensen samengekomen om te protesteren tegen de stijgende armoede, terwijl de Turkse munt verder in waarde daalde ten opzichte van de euro en de dollar. De Turkse lira maakte een vrije val en de Turkse effectenbeurs heeft de handel stilgelegd om een beurscrash te voorkomen. President Erdogan haalde gisteren religieuze islamitische leerstellingen aan om te rechtvaardigen dat hij de rente niet zou verhogen om de munt te stabiliseren.

Wereldwijd worden tientallen miljoenen vluchtelingen vaccins geweigerd omdat sommige grote fabrikanten zich zorgen maken over juridische risico’s van schadelijke bijwerkingen. Veel fabrikanten van de vaccins hebben geëist dat landen hen schadeloos stellen voor eventuele nadelige gevolgen die individuen ondervinden als gevolg van de vaccins. Omdat het bij migranten onduidelijk is welk land die financiële verantwoordelijkheid draagt, ontvangen veel migranten dus geen vaccin.

De Britse regering heeft de feiten op een rijtje gezet: als je eenmaal een dubbele vaccinatie hebt gehad, zul je nooit meer een volledige natuurlijke immuniteit kunnen opbouwen tegen Covid-varianten – of mogelijk tegen welk virus dan ook. Deze conclusie staat te lezen in het covid19 vaccin surveillance rapport van het UK Health Security Agency.  De antilichaam niveaus lijken lager te zijn bij mensen die de infectie oplopen na twee doses vaccinatie. Verder blijkt dat de daling van antilichamen in principe permanent is. De niet-gevaccineerden daarentegen zullen een blijvende, zo niet permanente immuniteit verwerven tegen alle stammen van het vermeende virus nadat zij er op natuurlijke wijze mee zijn besmet, zelfs al is het maar één keer.

Chef-kok Jamie Oliver heeft een juridische strijd met McDonald’s gewonnen. Hij bewees dat ’s werelds grootste fastfoodketen voedsel verkoopt dat niet geschikt is om te worden geconsumeerd omdat het zeer giftig is. Volgens Oliver worden de vette delen van het vlees “gewassen” met ammoniumzuur en vervolgens gebruikt om de hamburger te maken. Maar eigenlijk was het vlees voor dit proces al niet geschikt voor menselijke consumptie. Eerder toonde Oliver ook al aan dat de kipnuggets van McDonalds grote hoeveelheden gehydrogeneerde oliën ofwel giftige stoffen bevatten. De voedingsindustrie gebruikt ammoniumwaterstof als antimicrobieel middel, waardoor McDonald’s in zijn hamburgers vlees kan gebruiken dat niet geschikt is voor menselijke consumptie.

Dinsdag overdag kan die mist lokaal hardnekkig blijven hangen, maar waar precies is nog onzeker. Op andere plaatsen schijnt de zon. De middagtemperatuur komt uit tussen -1 graad in gebieden met mist tot +3 graden wanneer de zon doorbreekt. Verder is het rustig met heel weinig wind. In de nacht naar woensdag vriest het opnieuw licht tot matig, zeer lokaal kan het dan zelfs -7 graden worden. Wel ontwikkelt zich dan op meer plaatsen mist. Woensdag krijgt de zon minder ruimte en het blijft koud met lokaal een ijsdag. Vanaf donderdag neemt de kans op wat (winterse) neerslag toe.