www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het is vandaag de langste dag van het jaar, ook wel bekend als de Zomerzonnewende. Wie vanochtend vroeg uit de veren was, kon rond vijf uur de planeten Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus op een rechte lijn vanaf de aarde zien. Dat was voor het eerst sinds 2004.

Voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW en Jacco Vonhof van MKB-Nederland pleiten er voor dat werkgevers de basisregels rondom corona herinvoeren om het aantal virusbesmettingen onder controle te houden. Ze bevelen thuiswerken bij klachten en goed ventileren aan evenals handen wassen en het doen van zelftesten. Het tweetal schreef een brief aan de achterban omdat ze zien dat het aantal besmettingen weer oploopt en de vakantieperiode nog moet beginnen. De combinatie van personeelstekorten en extra ziekteverzuim zou bij veel bedrijven slecht uitkomen.

De uitslag van de Franse parlementsverkiezingen is officieel en dat laat zien dat de Franse president Emmanuel Macron en zijn bondgenoten hun absolute meerderheid in de Nationale Assemblee en daarmee de controle over de hervormingsagenda verloren hebben. De partij van Marine Le Pen daarentegen heeft tijdens de parlementsverkiezingen een historisch aantal zetels gewonnen. Florian Philippot heeft Emmanuel Macron op Twitter opgeroepen “zijn ontslag in te dienen” nu hij zijn meerderheid in het parlement verloren heeft. Het verlies van Macron  is niet zonder consequenties, want drie ministers moeten vertrekken nadat ze een afspraak gemaakt hadden dat zij af zouden treden als zij geen zetel zouden behalen. Het gaat om de Minister van Volksgezondheid, Brigitte Bourguignon; de Minister van Maritieme Zaken, Justine Benin en de Minister van Milieu Amelie de Montchalin.

De Israëlische coalitie heeft een wetsvoorstel ingediend om het parlement te ontbinden en een stembusgang af te dwingen. Afgaand op berichten in de Israëlische media hebben de premier, Naftali Bennett en de Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid geconcludeerd dat ze niet samen verder gaan. Zoals het er nu naar uit ziet, wordt de Knesset, ofwel het parlement ontbonden. Mochten er nieuwe verkiezingen komen, dan wordt het de vijfde keer in nog geen 3,5 jaar tijd dat de Israëliërs de gang naar de stembus moeten maken. Minister Lapid zou halverwege het kabinetstermijn het premierschap overnemen van Bennett, maar zal dat naar verwachting nu al gaan doen. Volgende week vindt de stemming over het wetsvoorstel plaats.

De Republican Party van Texas heeft dit weekend tijdens een conventie in Houston een officiële verklaring uitgebracht met betrekking tot de presidentsverkiezing van 2020. Daarin geeft de partij aan dat zij de gecertificeerde resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 verwerpen en van mening is dat waarnemend president Joseph Robinette Biden Jr. niet rechtmatig is verkozen door het volk van de Verenigde Staten.

Sinds gistermiddag komen er steeds meer geruchten uit Rome dat Paus Franciscus mogelijk op het punt staat zijn aftreden aan te kondigen. Mensen die in Vaticaanstad waren zagen dat er zich heel veel kardinalen verzameld hadden. De geruchtenmachine draait op volle toeren sinds de Paus zijn reis naar Congo en Zuid-Soedan heeft uitgesteld vanwege pijn aan zijn knie. Daarnaast kondigde hij ook een consistorie aan om nieuwe kardinalen te benoemen tijdens de augustusvakantie.

Ambtenaren rondom Bordeaux hebben regionale beperkingen aangekondigd en mensen verboden om concerten, bijeenkomsten in de open lucht en evenementen bij te wonen vanwege veiligheidszorgen over een hittegolf. Evenementen in de open lucht zijn verboden totdat de ambtenaren verklaren dat de hittegolf voorbij is. Ze beperken zelfs sommige binnen evenementen die geen airconditioning hebben. Iedereen loopt nu gezondheidsrisico’s”, zei ambtenaar Fabienne Buccio tegen radio France Bleu.

Gisteren vond er een massale nationale staking en demonstratie in Brussel plaats tegen de stijging van de kosten van levensonderhoud. De inflatie in België bereikte 9%, het hoogste niveau in 40 jaar, met een stijging van 57% van de energieprijs en meer dan 6% voor voedsel.

Financiële analisten uit de Verenigde Staten verwachten dat de beurs van Washington en New York deze week zullen sluiten. De markten zijn dermate aan het imploderen dat het niet uit te sluiten is dat besloten wordt om de markten voor enkele dagen te sluiten.

De marktkapitalisatie van de cryptomunt is met meer dan 70% gedaald sinds november. ’s Werelds top cryptocurrency, Bitcoin, is voor het eerst sinds december 2020 onder de grens van $20.000 gezakt, blijkt uit handelsgegevens.

Rusland heeft een nieuw op blockchain gebaseerd betalingssysteem geïntroduceerd. Het nieuwe betalingssysteem heet CELLS en vervangt het SWIFT-systeem.

Ook de huizenmarkt merkt langzaam maar zeker dat er veranderingen op komst zijn. De betaalbaarheid van een woning staat door de prijsstijgingen van de afgelopen jaren en de recente verhoging van de rente onder druk. Volgens de NVM zien we dat nu terug doordat de prijzen langzaam dalen. In de eerste maanden van dit jaar daalden de huizenprijzen op kwartaalbasis met 2,1 procent. Het is niet uit te sluiten dat die daling door gaat zetten. Huizenplatform Funda geeft aan dat het aanbod van bestaande woningen sinds januari met 67 procent is toegenomen, terwijl het aantal verkopen achterblijft.

De Italiaanse regering overweegt, de noodtoestand uit te roepen, vanwege beperkte gasleveringen uit Rusland. Het is onrustig in het land nu steeds meer mensen moeite krijgen om rond te komen. Daarnaast staat het water in de grootste rivier van Italië, de Po, zo laag, dat lokale bewoners door het zand kunnen lopen en scheepswrakken weer aan de oppervlakte komen. Door de droogte lopen de voedsel- en energievoorraden van het land gevaar. De autoriteiten vrezen, dat als het niet snel gaat regenen, er een ernstig tekort zal zijn aan drinkwater en irrigatie voor boeren en de lokale bevolking in heel Noord-Italië. Daarnaast gaan steeds vaker oudere Italianen de straat op waarbij ze foto’s omhoog houden van vaccinatieslachtoffers terwijl ze luidkeels moordenaar noemen.

De Spaanse Minister van Volksgezondheid, Carolina Darias heeft tegen omroep La Sexta gezegd dat de Spaanse commissie die verantwoordelijk is voor volksgezondheidskwesties besloten heeft om de hele bevolking van het land een tweede booster tegen het coronavirus te geven. Deze vierde vaccinatie is naar verwachting in het najaar voor iedereen beschikbaar. Spanje heeft een hoge vaccinatiegraad. 92,6 procent van de mensen van twaalf jaar en ouder heeft een basisvaccinatie gekregen.

Qatar begint met het verspreiden van Anti LGBTQ in de steden waar de Voetbal World cup zal worden gehouden. De Arabische landen hebben gezegd dat ze geen LGBTQ protesten of borden zullen tolereren tijdens de evenementen. Elke pride show zal worden aangeklaagd voor poging tot terreur.

Vruchtbaarheidsklinieken in de Verenigde Staten slaan groot alarm. Zij zien de laatste maanden zorgwekkende ontwikkelingen zowel bij gevaccineerde mannen, vrouwen als hun ongeboren baby’s. Het sperma van gevaccineerde  mannen zwemt niet en bij veel vrouwen groeien de eicellen niet meer uit tot embryo’s. Artsen zien een miskramenpercentage van 80 procent bij vrouwen die in het eerste trimester zijn gevaccineerd en een toename van 79% van foetale misvormingen. De Covid injecties veroorzaken catastrofale afwijkingen en verwondingen bij de ongeboren baby’s. Dit ‘vaccin’ is volledig gecontra-indiceerd tijdens de zwangerschap. De lipide nanodeeltjes breken door elke barrière in het lichaam van zowel de moeder als de baby. Ze komen terecht in alle foetussen, inclusief hun hersenen en eierstokken. Het veroorzaakt een enorme reeks foetale afwijkingen en artsen zien foetussen met hartstilstanden.

En dan het weer. De dag begint fris nadat we een droge nacht gehad hebben met opklaringen en een temperatuursdaling van 10 graden aan zee tot soms 6 of 7 graden in het binnenland. Daardoor kan de dag lokaal starten met mist. Vandaag is het de langste dag van het jaar en begint officieel de zomer. Door de aanvoer van een matige wind uit het noordoosten loopt de temperatuur deze week geleidelijk weer op.