www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

The New York Times heeft nu een artikel geschreven waarin ze toegeven dat de compromitterende mails van Hunter Biden, de zoon van president Joe Biden, die net voor de Amerikaanse verkiezingen van 2020 opdoken op een laptop, inderdaad authentiek zijn. Politiek adviseur Peter Schweizer kreeg de laptop als één van de eersten onder ogen. Hij zei op Fox News dat de familie Biden miljoenen, in sommige gevallen tientallen miljoenen dollars heeft ontvangen van machtige individuen die banden hebben met de Oekraïense, de Russische en Chinese overheid. Volgens politiek columnist Benny Johnson van Newsmax betekent dit de ondergang voor de misdaadfamilie Biden. Volgens ingewijden bevat de laptop from hell van Bidens zoon honderdduizend teksten, 128 duizend emails en vele duizenden foto’s als bewijs.

Het Russische persbureau TASS komt met een bericht naar buiten dat de voorzitter van de Russische Staatsdoema, Vjatsjeslav Volodin, gisteren gezegd heeft dat het Amerikaanse Congres president Joe Biden zou moeten aanklagen. Dit omdat Amerikaanse wapens die naar Oekraïne zijn verscheept terecht zijn gekomen bij neonazi’s van het Azov-bataljon. In 2017 heeft het Amerikaanse Congres een wet aangenomen die het het Pentagon verbiedt om fondsen die toegewezen zijn voor het verlenen van militaire bijstand aan de Oekraïne te besteden aan het ondersteunen van het nationalistische Azov-bataljon.  Volodin noemt dit een zaak voor het Tribunaal in Den Haag.

Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Amerikaanse ambassadeur gedagvaard. Moskou verklaarde dat de onaanvaardbare uitspraken van Biden over president Poetin de betrekkingen tussen Rusland en de Verenigde Staten op de rand van de afgrond hebben gebracht.

Gisteren zijn in de Duitse Bondstag deskundigen van het GKV-Spitzenverband gehoord. Dit in verband met de verplichte coronavaccinatie die de Duitse overheid wil doorvoeren. Nu blijkt dat de hoofden van de ziekenfondsen tegen zijn. Als de wet wordt uitgevoerd dan worden verzekeringsmaatschappijen geacht namens de Duitse overheid uit te zoeken wie gevaccineerd is en wie niet. Daarvoor moeten de ziektekostenverzekeraars hun verzekerden aanschrijven en eisen dat zij hun bewijs van inenting sturen. De ziektekostenverzekeraars hebben met meerdere argumenten aangegeven waarom het voor hen niet mogelijk is om dit plan überhaupt uit te voeren.  

De Zwitserse bank Credit Suisse heeft gisteren zijn raad van bestuur opgeschoond. In een poging een streep te zetten onder een reeks schadelijke schandalen moest onder meer de invloedrijke vicevoorzitter Severin Schwan vertrekken.

In een praatprogramma op GB News heeft Christopher Biggins verteld dat de Britten hun koningin niet zo veelvuldig meer zien omdat de koningin gebruik maakt van een rolstoel en afspraken afzegt omdat ze erg trots is en niet gezien wil worden als ze het moeilijk heeft. Om die reden is de koningin niet veel meer in het openbaar te zien. Volgens de berichten zullen er speciale plannen worden gemaakt zodat de koningin toch de herdenkingsdienst van de hertog van Edinburgh bij kan wonen.

Door een aardbeving met een kracht van 5,2 in de Noordzee hebben inwoners van zowel delen van Noorwegen als de Schotse eilanden gisterochtend te maken gehad met krachtige bevingen. Voor zover bekend zijn er geen meldingen van schade of gewonden.

In een interview met het Turkse dagblad “Sabah” heeft de minister van Binnenlandse Zaken, Soylu benadrukt dat Turkije zich niet heeft overgegeven aan globalisering. Hij verklaarde verder dat we nu allemaal het failliet van de VN, de NAVO en de mondiale organisaties in de wereld zien. Volgens hem hebben ze geen invloed meer. Ook denkt hij dat Europa als gemeenschap geen betekenis heeft. Europa wordt geregeerd door de regels van Soros. De minister gaf aan dat geen land ter wereld Soros nog zal accepteren.

En dan het weer. De dag begon vandaag fris, met plaatselijk een graadje vorst aan de grond en een enkele mistbank. Na de opkomst van de zon gaan de temperaturen snel omhoog. Door het krachtige hogedruk gebied komt de temperatuur uit tussen de vijftien en zeventien graden aan de kust tot 21 graden in het zuiden van het land.