www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Op de site van 1Limburg is te lezen dat stikstofbemiddelaar Johan Remkes zat gisterochtend om de tafel met verschillende overheidsinstanties. Na afloop van het gesprek in het provinciehuis in Arnhem liet Remkes weten dat ook meerdere provinciebestuurders (Friesland en Drenthe) er voor pleiten om het tijdspad van de stikstofreductie voor 2030 los te laten. Wat hen betreft is 2030 net als voor CDA-leider en vice-premier Wopke Hoekstra ‘niet heilig’. Daarnaast lieten de provinciebestuurders weten dat het hen moeilijk lukt om de gebiedsgerichte aanpak van de grond te krijgen omdat er zoveel onduidelijkheden zijn over het stikstofbeleid. De provincies moeten voor 1 juli 2023 hun gebiedsplannen inleveren. Vanmiddag vindt er op verzoek van Geert Wilders in de Tweede Kamer een spoeddebat plaats over de stikstofaanpak, dit na aanleiding van de uitspraak van Wopke Hoekstra.

De Telegraaf schrijft dat VVD-leden in het hele land zich beginnen te roeren. Er is niet alleen onrust over de stikstofaanpak, de VVD-leden van 24 lokale VVD-fracties verspreid over het hele land sturen brandbrieven aan de VVD-Tweede Kamerfractie en premier Mark Rutte over het asielbeleid. Met name de gedwongen opvang van asielzoekers in gemeenten leidt tot verontwaardiging. Het feit dat hun partijgenoot en staatssecretaris Eric van der Burg gemeenten overvalt met de gedwongen opvang zint hen niet. De opvang van asielzoekers in de gemeente Tubbergen en Nieuwerkerk aan den IJssel hebben de leden opgevat als het overschrijden van een principiële grens, omdat de opvang plaatsvindt tegen de wil van een democratisch gekozen bestuur van een gemeente. De leden geven aan dat ze merken dat het draagvlak om asielzoekers op te vangen drastisch afneemt.

Staatssecretaris Eric van der Burg gaat vandaag naar Tubbergen, waar hij op het matje is geroepen door de gemeenteraad. Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) kocht daar een hotel waar zo’n driehonderd asielzoekers opgevangen gaan worden, tot woede van de gemeente.

In de Telegraaf staat te lezen minister van Defensie Kajsa Ollongren en minister van Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher gisteren in het diepste geheim een bezoek gebracht hebben aan de Oekraïne. Zij bezochten de stad Kiev en de voorstad Irpin. Beide ministers voerden gesprekken met leden van het Oekraïense kabinet. Minister Schreinemacher heeft namens Nederland een nieuws steunpakket aangeboden van 80 miljoen euro. Daarvan is 65 miljoen euro bedoeld voor hulp en investeringen en er gaat 10 miljoen euro naar projecten om mijnen en explosieven op te ruimen. President Zelenski had gevraagd of Nederland een stad of regio wilde adopteren voor wederopbouw. Het kabinet heeft nu 1 miljoen euro uitgetrokken voor de eerste ontwerpplannen voor de opbouw van de gemeenten Cherson, Odessa en Mykolaiv. Nederland heeft sinds het begin van de oorlog voor 210 miljoen euro aan materieel, wapens en munitie aan het land geleverd.

Gisteren zijn in Midden-Nederland de basisscholen weer begonnen aan hun nieuwe schooljaar. Door het lerarentekort kregen veel basisscholen hun formatie niet rond. Dat zorgt er soms voor dat kinderen een vierdaagse schoolweek krijgen aangeboden in plaats van een vijfdaagse schoolweek. Op sommige scholen worden de fysieke lessen ondervangen door online lessen.

Dr Anthony Fauci heeft gisteren op de website van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) een brief gepubliceerd waarin hij aangeeft dat hij zijn positie als directeur en hoofd van het NIAID-laboratorium voor immunoregulatie en ook de functie van medisch hoofdadviseur van president Joe Biden in december van dit jaar zal neerleggen. Fauci was 38 jaar directeur van de NIAID en diende onder zeven presidenten. Fauce zegt in zijn schrijven dat hij de functies neerlegt, maar niet met pensioen gaat en hij wil zijn kennis gaan gebruiken om de wetenschap en de volksgezondheid te blijven bevorderen en de wereld zo te kunnen voorbereiden op toekomstige dreigingen van infectieziekten.

Fox News schrijft dat rechter Bruce Reinhart gisteren heeft toegegeven dat de inval van de FBI in het huis van voormalig president Trump in Mar-a-Lago “ongekend” was en heeft het argument van het ministerie van Justitie om het bevelschrift dat leidde tot de huiszoeking onder zegel te houden formeel verworpen, onder verwijzing naar het “intense publieke en historische belang”.

De FSB geeft aan de moord op de Russische journaliste Daria Dugina te hebben opgelost. De dochter van Alexandr Dugina kwam afgelopen zaterdag door de ontploffing van een autobom om het leven. Naar nu blijkt werd de misdaad voorbereid en gepleegd door de Oekraïense speciale diensten. De uitvoerder is een burger van Oekraïne Vovk Natalya Pavlovna, geboren in 1979, die op 23 juli 2022 in Rusland aankwam. Om de moord op Dugina te organiseren en informatie over haar levensstijl te verkrijgen, huurden zij een appartement in Moskou in het huis waar de overledene woonde. Om de journaliste te volgen, gebruikten de criminelen een Mini Cooper, bij het binnenkomen van Rusland gebruikten zij DPR-nummers – E982XH DPR, in Moskou – Kazachse nummers – 172AJD02, en bij het verlaten – Oekraïense nummers – AH7771IP. Rusland zal de moord op Darya Dugina aan de orde stellen tijdens een vergadering van de VN-Veiligheidsraad op 23 augustus aldus de permanente vertegenwoordiger van de Russische Federatie bij de VN Nebenzya.

De Australische site Newscom schrijft dat China van plan is om de schuld van 17 Afrikaanse landen te vergeven. China heeft toegezegd 23 renteloze leningen aan 17 Afrikaanse landen kwijt te schelden en de in moeilijkheden verkerende naties ook voedselhulp zal bieden. De toezegging werd gedaan door Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi op het forum van Chinees-Afrikaanse samenwerking. Wang beloofde dat China de bouw van grote infrastructuurprojecten in Afrika actief zal blijven steunen en eraan zal blijven deelnemen door middel van financiering, investeringen en bijstand. Critici beweren dat China betrokken is bij “schuldenval-diplomatie”, waarbij het land leningen zou verstrekken om uiteindelijk strategische internationale activa veilig te stellen.

RT News meldt dat de Verenigde Staten en Zuid-Korea gisteren het startschot hebben gegeven voor hun grootste gezamenlijke militaire oefeningen in jaren. Aan de oefeningen doen 28.000 militairen mee. De Ulchi Freedom Shield oefeningen zullen doorgaan tot 1 september en zullen talrijke vliegtuigen, oorlogsschepen en artilleriestukken omvatten, de troepen trainen voor verschillende “defensieve” en “tegenaanval” scenario’s.

De site The Sociable.co meldt dat het Pentagon in de Verenigde Staten onderzoek doet naar genbewerking, Internet of Bodies en Artificial Intelligence om menselijke prestaties te verbeteren. Een door het Pentagon gesponsord RAND rapport schetst de technologische mogelijkheden van dit controversiële transhumanistische onderzoek, dat mogelijk “het toevoegen van reptielachtige genen omvat. Dat geeft het vermogen om in infrarood te zien en het maakt mensen sterker, intelligenter en meer aangepast aan extreme omgevingen.

Een particuliere woningcorporatie vlak bij de campus van de universiteit van Berkeley in Californië heeft alle blanken verboden om er een woning te bemachtigen. Het “Person of Color Theme House” is een coöperatie die “tot doel heeft huisvesting te bieden aan studenten met een laag inkomen, eerste generatie, immigranten en gemarginaliseerde studenten van kleur,” volgens hun website. Een kopie van hun gastregels werd gelekt door een reddit gebruiker. Het gastenreglement bepaalt dat, hoewel blanke mensen niet volledig worden geweerd uit het pand, als je een blanke persoon wilt uitnodigen en van plan bent om een gemeenschappelijke ruimte te gebruiken, je toestemming moet vragen. Het doel van deze regels is om gekleurde mensen in staat te stellen “witte aanwezigheid” te vermijden.

Economie

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat koopwoningen in juli van dit jaar 99 procent duurder waren dan dezelfde huizen in juni 2013. Dat betekent dat huizen de afgelopen negen jaar verdubbeld zijn in prijs. Die prijsstijging zou verklaard kunnen worden door het tekort aan woningen, de lage rentes op spaargeld en obligaties waardoor het investeren in woningen interessanter werd en de financieringsmogelijkheden van koopwoningen werd verruimd. Toch zien makelaars op het moment een daling in het aantal transacties. Dat komt omdat de huizenprijzen inmiddels zo hoog zijn dat steeds minder mensen zich een huis kunnen veroorloven en de stijging van de hypotheekrente speelt ook een rol.

De waarde van de euro is voor het eerst sinds 2002 onder de dollar gezakt met een waarde van 0,9935 dollar.

Hal Turner: Eerder deze week ontving ik twee rapporten dat Walmart naar verluidt “bestellingen van miljarden dollars had geannuleerd”. Enkele minuten geleden kreeg ik dit: “Mijn vrouw werkt voor Amazon Web Services (AWS). Vandaag hebben ze 40% van het marketingbudget geannuleerd, de aanwervingen stopgezet en alle reizen van werknemers geannuleerd.”

Fox business schrijft dat Joe Biden vlak na zijn aantreden een Executive Order tekende (27 jan. 2021 EO 14008) ondertekende waarmee hij het ministerie van Binnenlandse Zaken het bevel gaf om nieuwe olie- en aardgascontracten te pauzeren. Dit om de klimaatcrisis te tackelen. Rechter Terry Doughty van het U.S. District Court in Louisiana heeft een permanent gerechtelijk bevel uitgevaardigd om het moratorium op federale olie- en gasvergunningen te blokkeren. De rechter schrijft dat Joe Biden “geen enkele bevoegdheid” had om het beleid uit te voeren onder de Mineral Leasing Act (MLA) en Outer Continental Shelf Lands Act (OCSLA) die federale leasing op openbare gronden en wateren reguleren.

Gezondheid

Onderzoeksjournalist Daniel van der Tuin heeft afgelopen weken de WOB-documenten nauwkeurig onderzocht. Daaruit blijkt dat 35 ‘experts’ uit de Denktank Desinformatie het publiek beïnvloeden over coronavaccins. Uit de wob-documenten blijkt niet dat de denktank is ingezet om gezondheidsredenen. Naar het zich laat aanzien is de groepering wel ingezet om het regeringsbeleid rond coronavaccins uit te dragen en te verdedigen door kritische stemmen aan te pakken. Het ministerie van Volksgezondheid besloot een eenzijdige groep van 35 prominente influencers in te zetten in de massamedia en op social media om het belang van vaccins te promoten terwijl er veel onzekerheid was over het effect en de risico’s van de vaccins op de volksgezondheid.

Afgelopen weekend werd er stilgestaan bij de 75-jarige verjaardag van de Code van Neurenberg. Duizenden artsen protesteren in Neurenberg en eisen dat regeringen zich houden aan de voorwaarden voor toestemming voor medische behandeling, zonder mandaten, dwang of discriminatie.

RTVFocusZwolle meldt dat in het Insala ziekenhuis in Zwolle twee studenten geneeskunde een onderzoek gedaan hebben naar de effectiviteit van Hydroxychloroquine bij de behandeling van corona. Gedurende de maanden april en mei zijn de benodigde data verzameld. Het betreft alle relevante medische waarden, zoals lichaamstemperatuur, labuitslagen, toegediende hoeveelheid zuurstof, behandelstrategie, tijdsduur tot overplaatsing naar IC en mortaliteit. Al deze gegevens zijn verwerkt door twee studenten geneeskunde en geanalyseerd door senior research scientist Richard Brohet. In juni en juli hebben Lammers en Groeneveld de resultaten bestudeerd en op basis daarvan conclusies geformuleerd. Nu is de studie geaccepteerd voor publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift. Allereerst blijkt dat gemiddeld 18 procent van de COVID-19 patiënten op de afdeling is overleden en dat 14 procent is overgeplaatst naar de IC. Lammers en Groeneveld concluderen dat hydroxychloroquine – in tegenstelling tot eerdere berichten – wel degelijk effectief is tegen het COVID-19 virus. De patiënten die werden behandeld met hydroxychloroquine gingen significant minder vaak naar de IC. Zij verwachten dat hun opmerkelijke onderzoeksresultaten, die inmiddels zijn bevestigd door Amerikaanse researchers, tot een nieuwe landelijke of mondiale behandelstrategie zal leiden. Daarnaast pleiten zij voor aanvullend (prospectief) onderzoek dat hun conclusies kan ondersteunen.

Het weer

En dan het weer. De dag start vandaag met hier en daar bewolking en kans op een lichte bui, vooral in het noorden van het land. Op de meeste plaatsen zal het droog zijn en ’s middags breekt de zon op steeds meer plekken door. De wind komt uit het zuiden en de temperatuur varieert van 23 tot 28 graden.

Kijken we naar de dag van morgen dan zien we volop zomers weer. De temperatuur stijgt naar 26 graden op de Waddeneilanden terwijl het in het oosten van het land wel 31 graden kan worden.