www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

MyPillow directeur Mike Lindell heeft aangekondigd dat zeker zes procureurs-generaal vandaag een rechtszaak over verkiezingsfraude zullen voorleggen aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. Lindell vertelde aan radiostation RSBN dat hij geloofde dat het hof unaniem zou stemmen om de rechtszaak in behandeling te nemen. Het Amerikaanse Hooggerechtshof had eerder een rechtszaak verworpen die in december 2020 was aangespannen door de procureur-generaal van Texas, Ken Paxton, nadat hij het hof had opgeroepen om de verkiezingsresultaten van Georgia, Michigan, Pennsylvania en Wisconsin ongeldig te verklaren.

Vandaag begint in de Verenigde Staten de selectie van de juryleden voor de Ghislaine Maxwell zaak. Maxwell wordt beschuldigd van het ronselen van minderjarige meisjes voor Jeffrey Epstein. Hij overleed in 2019 in zijn cel in afwachting van zijn proces. Maxwell is naar verluidt zijn voornaamste medeplichtige. Na Epsteins arrestatie dook Maxwell onder, tot de FBI haar in 2020 kon traceren aan de hand van haar mobiele telefoon. Maandag 29  november gaat het proces van start.

De hoogste rechter in de Spaanse deelstaat Baskenland heeft een streep gezet door de invoering van de coronapas. De lokale autoriteiten willen de pas invoeren voor onder andere restaurants en cafés, maar volgens het hof is de coronapas niet nodig nu Baskenland een vaccinatiegraad van zo’n 90 procent heeft. Het hof vindt bovendien dat de pas een te grote inbreuk maakt op de privacy. Zeven Spaanse deelstaten onderzoeken de invoering van de QR-code voor het uitgaansleven.

Arts-microbioloog en OMT-lid Jan Kluytmans heeft zich in het NPO radioprogramma 1 op 1 uitgesproken over de door Oostenrijk gehanteerde 2G-strategie. Volgens hem heeft het land bewezen dat de aanpak in de praktijk niet werkt omdat het niet te handhaven blijkt. Kluytmans ziet meer in het Engelse model waarin we accepteren dat sommige mensen ziek worden en doodgaan en de maatregelen loslaten.

Een nieuwe Russische wet eist dat techreuzen een formele communicatieverbinding met de autoriteiten tot stand brengen en een feedbackformulier creëren dat specifiek bedoeld is voor lokale gebruikers. Deze wet zorgt ervoor dat in totaal 13 buitenlandse techbedrijven zoals Facebook, Google, Apple, maar ook bedrijven als TikTok, Spotify, Zoom, Discord en Telegram nog voor het einde van het jaar een filiaal of juridische entiteit in Rusland te openen om in het land te mogen blijven adverteren.

En dan het weer. Het is bewolkt en er valt soms een beetje regen of motregen. De temperatuur blijft in Zuid Limburg steken op zo’n 5 of 6 graden, elders in het land wordt het tussen de zeven en negen graden.