www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Op Twitter heeft Elon Musk gisteren om 12 uur ’s middags Amerikaanse tijd getwitterd, Hey guys, Twitter is ours. Hij maakte de wereld daarmee duidelijk  dat Twitter akkoord gegaan is met zijn bod om het social media platform te kopen voor 43 miljard dollar in contanten. Elon Musk bood 54,20 dollar per aandeel. Het bestuur van Twitter kwam gisteren bijeen om de transactie aan te bevelen aan de Twitter-aandeelhouders. Musk heeft de gebruikers weer een platform beloofd waar free speech voorop staat. Persbureau Reuters meldde het nieuws kort voor de opening van de beurshandel op Wall Street. Elon Musk zei in een gezamenlijke release waarin hij de overname van Twitter aankondigde: “Vrije meningsuiting is het fundament van een goed functionerende democratie, en Twitter is het digitale stadsplein waar zaken die van vitaal belang zijn voor de toekomst van de mensheid worden besproken.”

Op Place de la République in Parijs zijn grote rellen uitgebroken nadat bekend werd dat Emmanuel Macron uitgeroepen was tot winnaar van de presidentsverkiezingen. Televisiekijkers die de uitslag van de stemming volgden, vertrouwen de uitslag niet. Hoewel de opkomst van het aantal kiezers met 72 procent veel lager is dan normaal, moeten er toch rond de vijftig miljoen stemmen geteld worden. De stembussen sloten om 20.00 uur en Macron werd om 20.10 uur uitgeroepen tot winnaar. Ook was het opmerkelijk dat de Duitse krant Die Zeit de zittende president Macron ’s middags om vier uur al uitriep tot winnaar van de verkiezingen, terwijl de stembussen nog tot 20.00 uur open waren.

The Guardian meldt dat 56 Britse parlementsleden, waaronder drie ministers, naar verluidt worden beschuldigd van seksueel wangedrag. Zij zijn aangegeven bij de onafhankelijke klachten- en grievenregeling (de Independent Complaints and Grievance Scheme (ICGS). De parlementsleden zijn niet bij naam genoemd, ten minste één van de klachten die bij de ICGS is ingediend, heeft betrekking op een strafbaar feit. Een woordvoerder van de Britse regering vertelde de Sunday Times dat “we alle beschuldigingen van deze aard ongelooflijk serieus nemen en iedereen met beschuldigingen zouden willen aanmoedigen om zich te melden bij de relevante autoriteiten.”

Op de Oostenrijkse website TKP is te lezen dat Wenen de komende herfst gaat experimenteren met het sociaal kredietsysteem. Dan wordt daar de Wien Token geïntroduceerd. Eerder maakten de Italiaanse stad Bologna en de regio Beieren in Duitsland bekend een dergelijk systeem te gaan introduceren. De autoriteiten in Wenen werken aan een digitaal bonussysteem. Via een app wordt milieubewust gedrag beloond met gratis toegang tot culturele evenementen.  Wie loopt, fietst of met het OV reist krijgt tokens vanwege de besparing op de CO2 uitstoot ten opzichte van mensen die met een auto blijven rijden. De tokens kunnen ingewisseld worden voor een QR-code, waarmee mensen toegang krijgen tot bepaalde gelegenheden. Het is de bedoeling dat 1000 inwoners van Wenen de app gaan testen. De Universiteit van Wenen doet ondertussen onderzoek naar het Chinese sociaal kredietsysteem. Dat onderzoek wordt gefinancierd door de European Research Council. Wenen heeft de ambitie om een Smart City te worden en zet zich in voor de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Agenda 2030 van het World Economic Forum. 

Vijf treinstations in Centraal- en West-Oekraïne zijn gisterochtend getroffen door Russische precisieaanvallen.  De spoorwegen worden op dit moment gebruikt om NAVO-wapens over te dragen aan troepen in heel Oekraïne. Door de stations te bombarderen is dit vervoer een halt toegeroepen. Normaliter werden de treinen met wapens verborgen tussen de passagierstreinen om zo te voorkomen dat de wapens door Rusland zouden worden gevonden.

Op het Oostenrijkse blog TKP dat zich bezighoudt met wetenschap en politiek is te lezen dat dr Wolf aangeeft dat na de openbaring van de Pfizer-documenten er een groot team van advocaten aangesteld is om de documenten te onderzoeken om zo recht te doen aan degenen die geleden hebben onder het ontvangen van de injecties. De arts geeft aan minstens 161 advocaten nodig te hebben omdat de misdaden van zo’n grote omvang zijn dan het even duurt voordat iedereen doorheeft wat de omvang is van wat de wereldbevolking is aangedaan. Hoewel de CDC en de FDA mensen verzekerden dat het vaccin in de biceps zou blijven na inspuiting van het vaccin blijkt uit deze documenten dat de studies bij de testen met muizen en ratten dit categorisch niet het geval is. Daar verliet het vaccin binnen 48 uur de spieren, kwam terecht in de bloedbaan en na een paar uur in de lever terecht. De CDC en de FDA wisten dit en logen toen ze zeiden dat de inhoud van de injectie in de biceps blijft. De gerichte distributie van lipide nanodeeltjes in het lichaam is bekend en bevestigd door BioNTech en Pfizer zelf.

Kinderen die gevaccineerd zijn tegen corona hebben tot 52 keer meer kans om te sterven dan ongevaccineerde kinderen, blijkt uit een onderzoek van het Britse statistiekbureau ONS. De gegevens hebben betrekking op de periode van 1 januari tot 31 oktober 2021. Uit de cijfers blijkt dat kinderen die één of twee vaccins gehad hebben een veel grotere kans hebben om te sterven dan ongevaccineerde kinderen. Kinderen van 15 tot 19 jaar hebben een twee keer zo grote kans om te sterven na de eerste prik en zelfs drie keer meer kans om te overlijden na het halen van de tweede prik.

In de Binnenvaartkrant is te lezen dat de beperkte beschikbaarheid van gasolie zorgt voor onrust onder Nederlandse en Belgische schippers. Bij Koninklijke Binnenvaart Nederland kwamen vorige week meldingen van leden binnen dat sommige bunkerstations geen gasolie meer konden leveren door beperkte voorraden. Schippersvereniging ASV neemt het probleem serieus. Zij geven aan gehoord te hebben dat bunkerstations verwachten eerdaags geen voorraad meer te hebben. Dat zou betekenen dat de binnenvaart stil komt te liggen. Volgens ASV speelt het mee dat banken niet meer garant willen staan voor de betaling van Russische olie. Veel rederijen en binnenvaart­ondernemers besloten voor de zekerheid nog maar extra te bunkeren, zodat ze voorlopig vooruit kunnen als de bevoorrading toch stilvalt.

En dan het weer. Vandaag ziet het er naar uit dat het op de meeste plaatsen in het land droog blijft. Alleen in Limburg kunnen nog enkele buien vallen. De zon laat zich weer wat vaker zien. Echt warm wordt het nog niet, want er waait een matige frisse noordenwind. De middagtemperatuur komt uit tussen de 12 en 15 graden. In de avond klaart het op en tijdens koningsnacht zal het sterk afkoelen. Landinwaarts mogelijk tot dichtbij het vriespunt.