www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ernst Kuipers heeft vlak voor het kerstreces een belangrijke brief naar de Tweede Kamer gestuurd. Hij heeft de Tweede Kamerleden de Data Protection Impact Assessment gestuurd aangaande de levering van Covid19 vaccinatiedata door het RIVM aan het CBS. Met het delen van de data voldoet de minister aan zijn toezegging op Kamervragen van Pieter Omzigt. Nu het RIVM de vaccinatiedata vrijgegeven heeft kan er ook onderzoek gedaan worden naar de oversterfte. Eerder kregen onderzoekers geen toegang tot de vaccinatiedata omwille van privacy-redenen.

BoerBurgerBeweging-voorvrouw Caroline van der Plas heeft op Kerstavond op Twitter acht Tweets geschreven waarin ze onthuld dat voormalig minister van Landbouw Henk Staghouwer helemaal niet is meegereisd naar Brussel om te praten over ruimte in het stikstofbeleid. In zijn plaats waren minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening mee, blijkt uit het gespreksverslag. In het document staat geen woord over natuurherstel, wel over woningbouw, infrastructuur en energietransitie, zegt Van der Plas. Verder schrijft ze dat de Eurocommissaris aangegeven heeft dat de gestelde ambities van het Nederlandse kabinet wel erg ambitieus zijn en dat hij openlijk twijfelt aan de modellenwerkelijkheid die in Nederland geldt. De politica heeft Kamervragen ingediend.

Melkveehouder René Staal heeft op Facebook een kerstboodschap uitgesproken. Hij geeft daarin aan dat LTO-voorzitter Van der Tak, Campina en de Rabobank het liefst binnenkort weer met de overheid aan tafel willen gaan zitten, maar heel veel partijen willen helemaal niet meer met de overheid om de tafel zegt Staal omdat er niks te onderhandelen is. Of zoals hij concludeert: er wordt toch alleen maar van ons afgepakt. De overheid wil 700.000 hectare meer natuur en een recht van eerste koop op bedrijf en stikstofruimte. Toch denkt de melkveehouder dat het kwartje de andere kant op gaat vallen na de Provinciale Statenverkiezingen. Bovendien merkt hij dat zo’n tachtig procent van de mensen inmiddels doorheeft dat minister president Rutte een marionettenpop van het World Economic Forum is en dat dat al lang geen wappietaal of complotdenken meer is. De melkveehouder roept de boeren op de poot stijf te houden en om voorlopig niet om de tafel te gaan met de overheid.

Op ICIC.law is een podcast van ruim een uur te zien tussen de Duitse advocaat Reiner Fuelmich en voormalig uitvoerend directeur van de VN, Călin Georgescu. Hij beschrijft in dit interview het proces van infiltratie en wereldwijde overname van de Verenigde Naties door oligarchen. Hij noemt daarin met name Klaus Schwab en het World Economic Forum (WEF). Georgescu schetst de machtsstructuren van de VN, de geheime manipulatie, uitbuiting en slavernij van mensen over de hele wereld en onthult de realiteit van de Verenigde Naties. De voormalig directeur vertelt het verhaal van zijn eigen transitie, waarbij hij zich afkeerde van de destructieve agenda van de oligarchen. Daarnaast benadrukt hij het belang van het (opnieuw) verbinden met onszelf, onze medemensen, de wereld en de natuur.

Het Amerikaans Congres heeft nog snel een begrotingswet van 1.700 miljard dollar ingediend met onder meer 45 miljard dollar steun voor de strijd in Oekraïne. De Biden administratie wil deze wet nog goed gaan keuren voordat  het nieuwe Huis van Afgevaardigden op 3 januari 2023 wordt geïnstalleerd. 

Rechter Peter Thompson van het Hooggerechtshof van Maricopa County heeft zaterdag de verkiezingszaak van Kari Lake tegen de democraat Katie Hobbs afgewezen. Hij vond dat de advocaten van Kari Lake niet hadden bewezen dat Maricopa-functionarissen enig wangedrag hadden begaan. Eigenlijk zei hij daarmee dat wanneer 60% van de verkiezingscentra kapotte machines heeft en honderdduizenden stembiljetten worden geteld zonder chain of custody er toch nog sprake is van een vrije en eerlijke verkiezing.

Gezondheid

Deze Kerst is in Nieuw Zeeland de documentaire Memorial Day uitgegeven. Met als onderliggende titel Silent No More. Dit verhaal gaat over het verlangen naar erkenning van de overheid, de media en de medische wereld van het letsel en de dood veroorzaakt door een nieuw uitgevonden geneesmiddel. Op Memorial Day kwamen mensen die lijden onder de bijwerkingen van de prik met hun familieleden samen om Roray Nairn te herdenken die overleden was als gevolg van de coronavacccinatie. De vreedzame bijeenkomst werd onderbroken door een grote aanwezigheid van politie, laagvliegende helikopters en politiefotografen die beelden maken van de zieken aanwezigen, sommigen in rolstoelen, voor “informatievergaring”. De documentaire volgt de verhalen van Casey Hodgkinson, Rob Martin en Sarah Carter, samen met het allereerste interview met Brett en Chris Nairn, ouders van Rory Nairn, die in november 2021 zijn leven verloor aan myocarditis. Zijn dood werd door de lijkschouwer bevestigd als veroorzaakt door het nieuw uitgevonden farmaceutisch middel, dat aan het Nieuw-Zeelandse publiek was opgelegd en opgedrongen via hun werkplek en hun dagelijks leven.

Weer

En dan het weer. Vandaag is het een overwegend droge dag met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. In de nacht naar woensdag valt er regen en gaat het harder waaien. De zuidwestenwind is landinwaarts vrij krachtig en aan zee stormachtig. De middagtemperatuur komt uit rond de zeven graden.