www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het ministerie van Onderwijs gaat scholen verplichten om in elk klaslokaal een CO2-meter op het hangen om op die manier doorlopend de luchtkwaliteit te kunnen meten. Het kabinet stelde in februari van dit jaar 17 miljoen euro beschikbaar, maar na inventarisatie blijkt dat 40 procent van de scholen nog geen CO2-meter in de klas heeft hangen. Het ministerie liet een peiling uitvoeren onder 6331 van de bijna 9000 scholen in ons land. Minister Dennis Wiersma van Primair en Voortgezet Onderwijs schreef in een brief aan de Tweede Kamer dat hij de resultaten teleurstellend vindt omdat ze niet aansluiten bij de urgentie die hij voelt.

De Russische Doema heeft gisteren unaniem de annexatie van de Oekraïense gebieden Donetsk, Lugansk, Zaporizhzhia en Kherson bij de Russische Federatie bekrachtigd. Volgens bronnen uit Rusland is er gisteren ook een ultimatum van Rusland aan de Oekraïne afgelopen waarbij het land zich moest terugtrekken uit de Russische provincies die er onlangs voor gekozen hebben zich aan te sluiten bij de Russische Federatie. Uit beelden op het kanaal Intel Slava en Aquila is op te maken dat de Oekraïne nog geen gehoor heeft gegeven aan de oproep tot terugtrekking. Aan de rand van de Oekraïne staan Russische troepen klaar met duizenden tanks om het land binnen te rollen. De NAVO erkent de toetreding van de Volksrepubliek Donetsk en Lugansk, de regio’s Zaporozhye en Kherson tot Rusland niet zo heeft NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg laten weten.

In een speech heeft de Russische president de aanwezigen verteld dat Duitsland, Japan, Zuid-Korea en anderen in feite onder Amerikaanse bezetting staan, waarbij hun leiders zich gedragen als slaven van het establishment in Washington.

Economie

Elon Musk heeft inmiddels één miljoen Starlink-terminals geproduceerd. De mijlpaal van één miljoen is in minder dan twee jaar bereikt nadat het bedrijf in februari 2021 begon met het aannemen van pre-orders voor de satellietbreedbanddienst. Sinds de lancering van de Starlink-satellieten afgelopen zaterdag zijn er nu meer dan 3000 satellieten gelanceerd. Volgens Musk is Starlink nu beschikbaar op alle zeven continenten na een test van de dienst op Antartica. 

Gezondheid

Op Rumble is een filmpje verschenen waarin te zien is dat een groep politieagenten en ex-militairen een vaccinatiecentrum van de University of the West of England in het Engelse Bristol heeft gesloten. De groep overhandigde aan de Avon and Somerset Police een lijst met vergrijpen waar de medewerkers van het vaccinatiecentrum zich schuldig aan zouden hebben gemaakt, waaronder wangedrag in openbaar ambt, het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel en doodslag door grove nalatigheid. In eerste instantie dacht de politie dat de groep volslagen gek was, maar het onweerlegbare bewijs van gerenommeerde experts gaf de doorslag. Op de dag dat het vaccinatiecentrum werd gesloten, stonden er 300 prikafspraken ingepland. Er zouden vooral kinderen worden gevaccineerd. (Crime Reference Number 5222236390)

Pfizer directeur Albert Bourla heeft zich teruggetrokken uit een afspraak om te getuigen voor de speciale commissie van het Europees Parlement over COVID-19. Het hoofd van de Amerikaanse farmaceut zou op 10 oktober voor het panel verschijnen. Het besluit volgt op een gepubliceerd auditverslag over de EU-aankoopstrategie voor vaccins, waarin nieuwe vragen werden gesteld over contacten tussen Bourla en de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, die voorafgingen aan een miljardencontract voor vaccins.

Het weer

En dan het weer. De dag begint op veel plaatsen met mist of nevel omdat we een vrij frisse nacht achter de rug hebben. Vandaag bestaat het weerbeeld uit een mix van wolken en zon. Er waait een matige zuidwestenwind en de middagtemperatuur komt uit tussen de 17 en 19 graden. In de provincies Brabant en Limburg kan de temperatuur mogelijk oplopen tot 20 graden.