www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het bestuur van Farmers Defence Force heeft gisteren een artikel op de website van de boerenactiegroep geplaatst waarin ze de wijze waarop dierenactivisten beelden verzamelen hekelt. Vandaag vindt in de Tweede Kamer een debat plaats over dierenwelzijn en het lijkt er volgens de Farmers Defence Force op dat activisten op onrechtmatige wijze de varkenssector in diskrediet willen brengen. Het vele knip- en plakwerk, gemengd met illegale beelden, in scene gezette beelden en beelden uit het buitenland schetsen een volledig onterecht beeld van de varkenssector. Volgens Farmers Defence Force lijkt het erop dat er een vooropgezet spel gespeeld wordt om Kamermoties uit te lokken die negatief uit zullen gaan vallen voor de veehouderij. Het bestuur vindt het schandalig dat de publieke opinie een rad voor ogen wordt gedraaid en geeft aan op te komen voor de boeren en hun dieren.

Zo’n 100.000 Britse verpleegkundigen zijn van plan om op 15 en 20 december te staken. Zij eisen een loonsverhoging van 19 procent ter compensatie van de inflatie en enorme gestegen kosten van levensonderhoud. Nadhim Zahawi, de voorzitter van de Conservatieve Partij, bevestigde tegenover Sky journaliste Sophie Ridge, dat de regering noodplannen heeft, waarbij mogelijk het leger ingezet gaat worden om verstoringen in de publieke sector tot een minimum te beperken. Het leger gaat ambulances besturen in het kader van noodplannen om de ziekenzorg draaiende te houden. Tijdens de feestperiode zal in een aantal Britse sectoren worden gestaakt, waaronder door wegwerkers, spoorwegpersoneel, verplegend personeel en luchthavenpersoneel.

John Paul Mac Isaac, die bekend werd als de klokkenluider van de Hunter Biden laptop heeft tegen FoxNews gezegd dat hij rechtszaken gaat aanspannen tegen Adam Schiff, Politico, CNN en Hunter Biden. Hij gaat niet wachten tot het Ministerie van Justitie gaat handelen. Hij heeft alles in kaart gebracht en bezit de complete tijdlijn inclusief de tijd- en datumstempels. Hij heeft nieuwe kopieën van de laptopschijf gemaakt en is klaar om daarmee ten strijde te trekken.

Economie

TFI Global meldt dat na Zimbabwe ook Ghana naar een gouden standaard gaat. De regering van Ghana heeft aangekondigd dat zij overweegt een beleid in te voeren waarbij zij olieproducten zal aankopen met goud in plaats van met Amerikaanse dollars, aldus vice-president Mahamudu Bawumia. Ghana maakte de afgelopen jaren een crisis door die gekenmerkt werd door schuldenproblemen, muntontwaarding en uitputting van de deviezenreserves. De regering van Ghana heeft daarop besloten om een stap te zetten tegen het overheersen van de Amerikaanse dollars. De Ghanezen hebben zich daarbij laten inspireren door Zimbabwe dat in juli hetzelfde heeft gedaan. Volgens de site ziet het er naar uit dat veel Afrikaanse landen dit voorbeeld zullen gaan volgen.

Samsung werkt aan een robot voor thuisgebruik. Samsung’s Bot Handy herkent voorwerpen met behulp van een camera en kunstmatige intelligentie. Het bedrijf werkt aan een robot die de was kan oppakken, de vaatwasser kan vullen, de tafel kan dekken, drankjes in glazen kan schenken en ze naar mensen kan brengen. Hij weet mensen eraan te herinneren dat ze van hun laptop af moeten en een pauze moeten nemen. Daarnaast kan de robot je agenda controleren en je herinneren aan belangrijke gebeurtenissen of afspraken.

De Russische ambassadeur in Venezuela heeft aangegeven dat het Zuid-Amerikaanse land de mogelijkheid overweegt om zich aan te laten sluiten op het Russische betalingssysteem “Mir”. Volgens de ambassadeur is er vooruitgang in de zaak.

Russische autofabriek Moskvich wil in 2025 volledig Russische auto’s produceren, dat heeft het Russische ministerie van Transport bekend gemaakt. Iran en Rusland hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend   op het gebied van auto export ter waarde van $ 300 miljoen dollar. Rusland zal de komende jaren auto’s inkopen die geproduceerd zijn in Iran. Veel mensen weten niet dat Iran behoort tot één van de grootste autoproducenten ter wereld, ondanks de sancties die opgelegd zijn door het westen. De autoproductie is in Iran goed voor 10 procent van het bruto nationaal product en na olie en gas de meest actieve industrie.  

Gezondheid

Prof. dr. John Ioannidis, epidemioloog verbonden aan de Universiteit van Stanford in de Verenigde Staten pleit sterk tegen het bevolkingsbreed inzetten van een vierde mRNA-coronavaccinatie. Op grond van alle tot nu toe gepubliceerde onderzoeken komen de auteurs tot de conclusie dat er zeer weinig voordeel is voor gezonde niet-ouderen voor een herhaalprik. Dit vanwege het zeer kleine risico op een ernstige uitkomst bij het huidige niveau van immuniteit in de bevolking en met de huidige virusvarianten. Bij deze afweging worden de risico’s van bijwerkingen meegenomen, en de hoge kosten van de vaccinatiecampagnes die ook aan andere, voor de volksgezondheid meer zinvolle doelen kunnen worden besteed.

Weer

En dan het weer. Vandaag zal het regelmatig regenen. Tussen de buien door zien we stapelwolken en af en toe wat zonneschijn. De middagtemperatuur varieert tussen de vijf en acht graden. In de nacht naar woensdag schommelt de temperatuur rond het vriespunt.