www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

President Vladimir Poetin heeft na een gesprek met zijn Franse ambtgenoot Macron een korte persconferentie gegeven. Daarin schetste hij de mogelijke gevaren mocht de Oekraïne toetreden tot de NAVO. Putin zei dat als zij besluiten de Krim met militaire middelen terug te nemen, de Europese landen automatisch in oorlog zullen zijn met Rusland. Hij gaf aan dat er geen winnaars zullen zijn en iedereen tegen zijn eigen wil in betrokken zal worden bij een conflict dat door de Oekraïne is begonnen.

Bijwerkingencentrum Lareb meldt dat mensen steeds vaker klachten melden van vergrote lymfeklieren na de boostervaccinatie. De bijwerkingen ontstaan sneller na de vaccinatie, houden langer aan en melders hebben er meer last van’, aldus het Lareb. Het zijn met name de lymfeklieren in de hals, oksel, lies en rondom het sleutelbeen die opzwellen. Sommige mensen vergeleken de grootte van hun lymfeklieren met een tennis- of golfbal. Gemiddeld hebben mensen een week last van deze bijwerking. Mensen die langer dan twee weken last hebben van hun klieren wordt aangeraden naar de huisarts te gaan.

Een groep verloskundigen onder de naam Vroedvrouwen Verenigd roept collega’s en organisaties in het land op om de informatie voor aanstaande ouders over corona snel te verbeteren. Vroedvrouwen Verenigd maakte een risicoanalyse, waaruit blijkt dat de meeste zwangere vrouwen niet veel te vrezen hebben van het virus. Daar tegenover staat een onbekend risico van bijwerkingen door de vaccins. Deze belangrijke informatie ontbreekt volgens Vroedvrouwen Verenigd aan de huidige voorlichting voor zwangere vrouwen. In de Verenigde Staten loopt het aantal miskramen na vaccinatie schrikbarend op. In 2021 werden 3527 meldingen gedaan bij VAERS, het Amerikaanse registratiesysteem voor bijwerkingen in de Verenigde Staten, dat is een verdubbeling van het aantal miskramen ten opzichte van vorige jaren.

Truckers in Ottawa gaan onverminderd door met hun protesten. Dat heeft er inmiddels toe geleid dat 50% van de politie in Ottawa ontslag heeft genomen. Ook Korporaal Bulford, één van de persoonlijke beveiligers van Justin Trudeau heeft zijn ontslag ingediend met een indrukwekkende speech over hoe hij gedwongen werd zijn eed en de Nationale grondwet te overtreden.

In Europa zijn de truckers zich ook aan het verenigen voor een tocht naar Brussel. Het truckerskonvooi in Nederland gaat zich zaterdag 12 februari vanuit alle provincies verzamelen op een centrale plek in Nederland. Op maandag 14 februari zullen zij gezamenlijk naar Brussel rijden. De deelnemende truckers wordt gevraagd zich voor te bereiden op een meerdaags event. 

Rumble directeur Chris Pavlovski heeft in een open brief podcasthost Joe Rogan een aanbod gedaan om over te stappen van Spotify naar Rumble. Hij mag zowel zijn oude als nieuwe afleveringen op het platform plaatsen. Hij hoeft dan niet bang te zijn om gecensureerd te worden. Daarnaast doet de Rogan een aanbod van 100 miljoen dollar. Het aandeel Rumble SPAC steeg na dit aanbod met 17 procent.

En dan het weer. Door een westelijke stroming krijgen we een aantal zachte dagen met temperaturen rond de tien of twaalf graden. We zien veel bewolking en daaruit valt in het noorden en midden van het land af en toe wat regen. Naar verwachting blijft het in de zuidelijke provincies droog.