www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Ondanks dat het overleg tussen stikstofbemiddelaar Johan Remkes en de acht boerenorganisaties gisteren moeizaam begon, is iedereen toch redelijk positief vertrokken na een ruim vier uur durend overleg. Het gesprek vond plaats in het provinciehuis van Zuid-Holland. Volgens de partijen is er vooruitgang geboekt. Over zes weken zal er een vervolggesprek zijn tussen het kabinet en de boerenorganisaties. Het kabinet wil samen met de boeren onderzoeken of er een vervangend systeem voor de kritische depositiewaarde kan komen. De KDW’s zijn nog niet van tafel want een nieuw systeem moet juridisch houdbaar zijn anders komt de overheid later mogelijk opnieuw in de problemen met vergunningen. Johan Remkes gaat zijn bevindingen nu op papier zetten en zal in de loop van september met een advies komen. Tot die tijd voeren de boeren geen acties.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bekend gemaakt dat het Nederlandse ambassadepersoneel in Irak is geëvacueerd vanwege politieke onrust. De medewerkers werken en verblijven voor hun veiligheid tijdelijk in de Duitse ambassade elders in de stad. De veiligheidssituatie in het land is verder verslechterd en het ministerie heeft het reisadvies aangescherpt vanwege de politieke onrust.

Gistermiddag heeft koning Willem Alexander samen met staatssecretaris Eric van der Burg een bezoek gebracht aan het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Beiden spraken met medewerkers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, politiemensen, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, medewerkers van Artsen zonder Grenzen en het Rode Kruis.

Vakbond FNV heeft aangekondigd dat er op vrijdag 16 september gestaakt gaat worden in het openbaar vervoer. Die dag leggen werknemers in het streekvervoer het werk neer. De staking heeft betrekking op zowel bussen als treinen. Daarnaast vinden er tussen 6 en 9 september op regionaal niveau stakingen plaats in het vervoer. Inzet is een betere CAO, maar ook meer personeel om de werkdruk te verlagen. De regionale stakingen gaan in estafettevorm. Dinsdag 6 september start de staking in Flevoland, Zuid-Holland en Zeeland. Woensdag 7 september rijden er geen bussen en treinen in Noord Holland en Utrecht. Donderdag 8 september staat alles stil in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en de estafette wordt afgerond in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel op vrijdag 9 september.

Op de website van het Rode Kruis Ziekenhuis is te lezen dat het ziekenhuis  Ferd Grapperhaus gisteren benoemd heeft tot voorzitter van de raad van commissarissen van het Rode Kruis Ziekenhuis en het Brandwondencentrum in Beverwijk. Hij volgt Rob Becker op. Grapperhaus was van oktober 2017 tot januari 2022 minister van Justitie en Veiligheid.

Een onafhankelijk onderzoek dat duidelijk maakt of kinderen van toeslagenouders vanwege schuldenproblematiek uit huis zijn geplaatst, wordt niet uitgevoerd. Het komt niet van de grond vanwege ‘een gebrek aan medewerking’. Op AD.nl staat te lezen dat onafhankelijk onderzoek naar de uithuisplaatsing wordt tegengehouden. De Raad voor de rechtspraak wil niet meewerken aan een onderzoek, omdat het er aan hecht om zelf de regie over het onderzoek te houden. Ze willen op basis van dossiers en rechterlijke beslissingen inzicht verkrijgen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferde dat 1675 kinderen uit huis werden geplaatst, nadat hun ouders door de Belastingdienst ten onrechte als fraudeurs werden aangeduid.

Ab Gietelink heeft in De Andere Krant een stuk geschreven over de Taskforce Culturele en Creatieve Sector. Die anticipeert op nieuwe coronamaatregelen in het najaar. De overkoepelende belangenbehartiger, Kunsten 92, heeft een maatregelenladder opgesteld die op elk moment in werking kan worden gesteld. De ladder heeft vier risicofases met bijbehorende kleurencodes groen, geel, oranje en rood. Bij elke fase hoort een eigen pakket maatregelen en het RIVM en het OMT gaan bepalen welke code geldt. De Taskforce Culturele en Creatieve Sector is een samenwerkingsverband van ruim honderd branche-, beroeps- en belangenorganisaties uit de cultuurwereld.

Op NLTimes.nl staat te lezen dat oud-studenten met een achterstallige lening hun paspoort niet kunnen vernieuwen. DUO, de instantie die in Nederland verantwoordelijk is voor studieleningen, blokkeert de paspoortaanvraag van oud-studenten met achterstallige aflossingen van studieleningen. Dit gebeurt wanneer de instantie niet in staat is om contact te onderhouden met degenen die schulden hebben. Daardoor hebben ruim 2700 Nederlanders die in het buitenland wonen het afgelopen jaar hun paspoort niet kunnen verlengen.

Real Raw News en een tweede bron hebben bevestigd dat het Amerikaanse leger afgelopen maandag één van haar eigen officieren heeft gearresteerd. Het bleek dat generaal Maria B. Barrett haar positie had misbruikt om bedrieglijke en valse gegevens in het computernetwerk van Donald Trump op Mar-a-Lago te zetten. Daarnaast ze spande samen met FBI-directeur Christopher Wray om Trump’s presidentiële aspiraties voor 2024 met alle mogelijke middelen te laten mislukken. Generaal Barrett is gearresteerd op verdenking van opruiing, onbetamelijk gedrag van een officier en verraad. Barrett staat nu te boek als dubbelspion omdat ze onder haar gelijken Trump steunde, maar in het geheim werkte aan zijn ondergang. JAG heeft solide bewijs daarvoor. De generaal is uit haar functie ontheven en naar Guantanamo Bay gestuurd in afwachting van haar militair tribunaal.

Senator Chuck Grassley en senator Ron Johnson, die dit jaar Senaatscommissies mogen voorzitten, hebben de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg een brief gestuurd waarin ze eisen dat hij laat weten wat zijn rol is geweest in het onderdrukken van verhalen over Hunter Bidens laptop om de presidentsverkiezingen van 2020 te laten kantelen ten gunste van Joe Biden. Zuckerberg is nu geconfronteerd met formele eisen om alle documenten te overhandigen van interne communicatie met overheidsinstanties tot alle correspondentie met de FBI.

The National Pulse schrijft dat de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel hebben ingediend om te voorkomen dat belastinggeld wordt aangewend voor activiteiten van het Wereld Economisch Forum. De “Defund Davos Act” zou ervoor zorgen dat het geld van de Amerikaanse belastingbetaler de ambities van het WEF niet ondersteunt en volgt op eerdere pogingen van de regering Trump om zich terug te trekken uit andere internationale organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Volgens afgevaardigden Scott Perry, Tom Tiffany en Lauren Boebert, is de wetgeving vooral het gevolg van de controverse over het misbruik van COVID-19 door de groep om haar linksgeoriënteerde agenda te bevorderen en het feit dat het WEF klimaatverandering gebruikt als een excuus om de “Great Reset” theorie te implementeren, die de afschaffing van privé-eigendom omvat.

Thee poch times meldt dat de regering Biden een document heeft ontworpen dat het plan schetst om alle illegale immigranten in het land een identificatiekaart te geven. Het document beschrijft hoe een proefprogramma, genaamd de “Secure Docket Card”, illegale vreemdelingen een kaart zou geven met een foto, vervalsingsbestendige veiligheidskenmerken en een quick response (QR) code. Deze maand is de regering al begonnen met het  ontwerpen van de identiteitskaart, het ontwikkelen van een onlineportaal met informatie voor de immigranten, zoals gerechtelijke data en het identificeren van het personeel dat aan het programma zal werken. Deze onderdelen moeten op 1 maart 2023 klaar zijn. Het programma loopt tot 30 september 2023 en de kosten worden geraamd op 2,5 miljoen dollar.

The National Pulse schrijft dat de Democraten van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel hebben  ingediend dat 50 miljoen dollar extra wil vrijmaken voor voedselprogramma’s voor migranten, bovenop de 150 miljoen dollar die al beschikbaar was. Het wetsvoorstel kwam van afgevaardigde Eleanor Norton. Het voorstel is inmiddels doorverwezen naar de Commissie voor kredieten. De middelen zouden “ter beschikking worden gesteld van het noodvoedsel- en noodhuisvestingsprogramma. Het noodvoedsel- en opvangprogramma heeft al 280 miljoen dollar ontvangen voor zijn activiteiten in 2022. Het bedrag is opgesplitst in 130.000.000 dollar voor Amerikaanse burgers en 150.000.000 dollar voor migranten. 

Op de site globalwalkout.com staat te lezen dat er aanstaande zondag 20.00 uur Londen tijd een start wordt gemaakt met het project the global walk out. In dit project wordt iedereen aangemoedigd om zich stap voor stap los te maken van de wereld die de globalisten ondersteunen. Niemand hoeft iets voor te bereiden, mensen moeten de bereidheid hebben om zich geleidelijk los te maken van enkele gemakken die ons tot slaaf gemaakt hebben. Als miljoenen mensen dat tegelijk gaan doen over de hele wereld, dan gaat dat een enorme impact hebben. De initiatiefnemers van the global walk out moedigen iedereen aan om te beginnen te streven naar het leven dat je wil in plaats van te vechten tegen wat je niet wilt.

Daily co uk meldt dat Fox presentatoren Sean Hannity, Tucker Carlson, Jeanine Pirro en Lou Dobbs worden gedagvaard als onderdeel van de 1,6 miljard dollar kostende rechtszaak tegen Dominion Voting, die beweert dat zij verkiezingsfraude leugens in stand hielden door advocaten van Trump en Rudy Giuliani in de uitzending te ontvangen. Dominion spande in maart vorig jaar een rechtszaak aan tegen Fox News, waarin het beweerde dat het netwerk opzettelijk een vals verhaal verspreidde dat zijn machines en telsystemen in het voordeel van Biden zouden zijn gemanipuleerd.

Kort nieuws

Gocar.be meldt dat ook tankstations zullen moeten sluiten na 2029. De overgang naar elektrisch rijden zal niet alleen een schok teweegbrengen in de autosector, maar ook op vlak van energiebevoorrading.

De Chinese internetgigant BaiDu heeft zijn eerste quantumcomputer onthuld, Qianshi genaamd, die is uitgerust met een 10-quantum-bit (qubit) processor. Het bedrijf zei ook dat het een 36-qubit kwantumchip heeft ontwikkeld. Hoewel BaiDu klaar is om de capaciteit van zijn machine aan externe gebruikers aan te bieden, zullen deze volgens deskundigen in de nabije toekomst slechts zeer beperkte toepassingen kennen. In de Quantum Computing wapenwedloop zal alleen al in de komende 5 jaar ongeveer 16,4 miljard dollar worden geïnvesteerd door overheden en bedrijven, waarbij de Amerikaanse reuzen IBM en Google plannen hebben voor 4.000 qubit en 1 miljoen qubit processoren tegen respectievelijk 2025 en 2030.

ADF media schrijft dat een federale districtsrechtbank geoordeeld heeft dat een Californisch mandaat dat kerken dwingt om te betalen voor electieve abortussen in hun ziektekostenverzekeringsplannen ongrondwettelijk is.   “Kortom, de directeur heeft niet aangetoond dat er geen andere manier is om het gewenste doel te bereiken zonder de uitoefening van de godsdienst door [eisers] substantieel te belemmeren”, schreef het U.S. District Court for the Eastern District of California, Sacramento Division, in zijn uitspraak. Zoals blijkt uit e-mails heeft het CA Department of Managed Health Care zijn mandaat uitgevaardigd in antwoord op specifieke eisen van Planned Parenthood. Zij vroegen ambtenaren van het agentschap om een “oplossing” te implementeren die vereist dat de gezondheidsplannen van religieuze organisaties dekking voor abortus omvatten, ongeacht morele of gewetensbezwaren en ondanks erkenning door de staat dat religieuze groepen niet aan dergelijke eisen zouden moeten worden onderworpen.

Gezondheid

Biotechbedrijf Moderna heeft zijn Duitse branchegenoot BioNTech en het Amerikaanse Pfizer aangeklaagd voor het gebruik van mRNA-technologie bij het ontwikkelen van hun coronavaccin. Moderna stelt sinds 2010 te hebben gewerkt aan de mRNA-techniek. Die techniek is gebaseerd op een nagemaakt stukje van de genetische code van een virus: het messenger-RNA of mRNA. De farmaceut claimt dat zijn branchegenoten daar toestemming voor hadden moeten vragen, maar die hebben dat nooit gedaan.

Ontwikkelaars in Silicon Valley hebben een nieuwe huidpleister ontwikkeld. Die kan in minder dan 15 seconden medicijnen injecteren met 100 onzichtbare “slangentand”-naalden. Het medicijn is gerelateerd aan het vaccin en “omdat de pleisters pijnloos en gemakkelijk te gebruiken zijn, hopen wetenschappers de vaccinatiegraad te verhogen.

De nieuwe VAERS data zijn weer uitgebracht: 1.390.594 meldingen tot 19 augustus 2022. 30.479 doden, 203.792 doktersbezoeken, 4.963 miskramen, 8.915 trombocytopenie/ laag aantal bloedplaatjes, 174.371 ziekenhuis opnames, 9.958 anafylaxie, 16.337 hartaanvallen, 33.705 levensbedreigende ziekte, 134.245 spoedeisende zorg, 15.928 verlamming, 51.722 Myocarditis/pericarditis, 44.510 Ernstige allergische reactie, 56.994 blijvende invalide, 14.539 gordelroos.

Dr. Mike Yeadon: “Als je een persoon vaccineert, kunnen ze antilichamen aanmaken die kunnen leiden tot een aanval op de placenta. Ik zeg niet dat als je deze vaccins neemt, het onvruchtbaarheid zal veroorzaken, maar ik zal zeggen dat geen van de fabrikanten zouden u enige garantie moeten geven dat dit niet het geval zal zijn, omdat ze niet de moeite hebben genomen om te meten of de gelijkenis voldoende is om bij welke gelegenheid dan ook enig antilichaam te produceren dat zich zou kunnen binden aan uw eigen Syncytin-hormoon. , het kan ervoor zorgen dat je niet zwanger wordt of dat je placenta niet goed functioneert. Dat is de zorg.”

The Expose meldt dat Europa officieel een schokkende stijging van 691% in het aantal overmatige sterfgevallen onder kinderen heeft geregistreerd sinds het EMA voor het eerst het COVID-vaccin voor kinderen goedkeurde. Als we kijken naar de extra sterfgevallen onder kinderen van 0-14 jaar in heel Europa, is er dit jaar tot nu toe een toename van 1101% in het aantal extra sterfgevallen vergeleken met dezelfde periode in 2021.

Het weer

En dan het weer. Vandaag zien we zonnige perioden afgewisseld met sluierbewolking. Het blijft overal droog en de temperatuur varieert van 25 tot 27 graden. Aan zee en in het Waddengebied zal het wat koeler zijn. De wind komt uit het oosten en neemt gedurende de dag in kracht af. Morgen zien we opnieuw zonnig weer, dan kan het nog 28 graden worden in het zuiden van het land. Elders komen de maxima uit tussen 25 en 27 graden. Zaterdag zien we vanuit het zuiden meer bewolking ontstaan en neemt de kans op regen toe mogelijk hier en daar met onweer.