www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het omstreden 2G-wetsvoorstel lijkt van de baan. Nadat de PvdA besloot zich tegen de wet te keren, was er een meerderheid in de Tweede Kamer die wil dat het kabinet de wet intrekt. Omdat coalitiepartij ChristenUnie en oppositiepartij Groen Links zich ook uitgesproken hebben tegen de 2G-wet, zal de motie die het kabinet oproept de wet in te trekken een meerderheid halen.

Het Noorse parlement zet vraagtekens bij verkiezing van Jens Stoltenberg tot hoofd van de Noorse centrale bank. De parlementaire controlecommissie vraagt zich af of de benoeming wel eerlijk is. Het hoofd van de Centrale Bank moet onafhankelijk zijn en mag geen partijdige vooringenomenheid hebben. Stoltenberg was eerder premier van Noorwegen en stond tien jaar lang aan het hoofd van de Arbeiderspartij. Stoltenberg legt zijn functie als secretaris-generaal van de NAVO in september neer.

De Franse professor en Nobelprijswinnaar voor Geneeskunde Luc Montagnier is dinsdag in het bijzijn van zijn kinderen op 89 jarige leeftijd overleden. De professor kwam onlangs nog in het nieuws toen hij de mensen waarschuwde niet de booster te nemen omdat die spuiten componenten van  HIV kunnen bevatten. Hij adviseerde iedereen die de booster wel genomen had om een AIDS-test te doen bij de huisarts en bij een positieve uitslag de overheid aan te klagen. Advocaat Kellye SoRelle plaatste op Twitter een bericht dat ze deelnam aan een internationale zoomcall met pathologen en artsen. Ze schrijft: We hebben een serieus probleem, ze geven de mensen AIDS. Immuunsystemen worden uitgewist.

Nu het aantal gevallen van hartaanvallen, trombose en myocarditis in alle landen begint te exploderen is de massamedia er als de kippen bij om te voorkomen dat mensen de link gaan leggen tussen de vaccins en deze klachten.  Wie internationale kranten leest, ziet dat je aan alle kanten voorbereid wordt dat het krijgen van een hartaanval diverse oorzaken kan hebben. Britten worden gewaarschuwd dat ze kans op een hartaanval lopen bij het zien van de nieuwe energierekening, in Nederland gaat het verhaal dat je een hartaanval kunt krijgen na het doormaken van corona, Canadezen kregen te lezen dat je een hartaanval kunt krijgen als je te vaak ademt op een dag en de Duitsers lopen het risico op een hartaanval als straks de klok weer verzet wordt naar de zomertijd.

De truckerskonvooien in Europa gaan zo langzamerhand allemaal rijden. Vanuit Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk zien we beelden van truckers, campers, motorrijders en auto’s verschijnen. De Fransen willen zich zaterdag in Parijs verzamelen. Op 14 februari willen de Europese truckers zich verzamelen in Brussel omdat daar kantoren van de Europese Unie, de Verenigde Naties, de NAVO en de WHO gevestigd zijn.

En dan het weer. De dag begon met bewolking en vooral in het zuiden was er kans op regen. In het noorden en midden van het land is vanmiddag kans op wat zonneschijn. De temperatuur blijft steken op zo’n acht graden. De wind is matig en komt uit het noordwesten. In de avond en de nacht neemt de wind toe tot krachtig. In het binnenland zakt de temperatuur vannacht naar het vriespunt. Aan de kust blijft het kwik iets boven nul.