www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid is positief over een verlenging van de Europese coronapas (DCC) tot juli volgend jaar. Vrijwel alle oppositiepartijen en enkele coalitiepartijen worstelen met de door de Europese Commissie voorgestelde verlenging. Tijdens het debat uitte Kamerlid Pieter Omtzigt felle kritiek. Hij gaf aan het bizar te vinden dat in veel landen de maatregelen afgeschaald worden, maar dat voor reizigers de eisen van vaccinatie in stand gehouden worden. Omtzigt pleit er voor om samen met een groep landen die het coronatoegangsbewijs niet meer gebruiken zoals bijvoorbeeld Spanje en Zweden te zorgen dat het gebruik van de pas na 1 juli niet verlengd wordt.

De Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland heeft tegenover senator Marco Rubio bevestigd dat er bio laboratoria in de Oekraïne bestaan en dat ze moeten worden beschermd tegen Rusland. Op die manier wil Nuland voorkomen dat de Russen ‘een biologische of chemische valse vlag-aanval uitvoeren en de Oekraïne de schuld geven. Tot voor kort werd het bestaan van deze bio laboratoria nog afgedaan als nepnieuws en een complottheorie. Rusland heeft de labs ontmanteld om de kans op een nieuwe bio aanval te stoppen. Daarnaast heeft Rusland een lijst vrijgegeven van biologische agentia die getest werden in de biolabs in de Oekraïne, daarop staan onder andere Salmonella, E. Coli, Anthrax en de pest.

Ook in China maken ze zich zorgen over de vele laboratoria van de Verenigde Staten. De Minister van Buitenlandse Zaken van China heeft in een speech gezegd dat er 336 laboratoria in 30 landen onder controle van de VS staan en dat 26 daarvan in de Oekraïne staan. Volgens de Chinese Minister zou de VS volledig verslag moeten uitbrengen over hun activiteiten op het gebied van biologische oorlogsvoering in binnen- en buitenland en toegang moeten verlenen tot een multilateraal onderzoek.

Jurylid nr 50, die na de rechtszaak van Ghislaine Maxwell in een interview toegaf dat hij de vragen van het jury-selectieformulier niet naar waarheid had ingevuld, is deze week voor de rechter verschenen. De advocaten van Maxwell spanden na aanleiding van zijn uitspraken een nietig geding aan. Bij de federale rechtbank beriep het jurylid zich op het vijfde amendement. Dat is een grondwettelijk recht om geen vragen te beantwoorden waarmee hij zichzelf zou kunnen beschuldigen. Rechter Alison Nathan, die in december de zaak voorzat, verleende het jurylid immuniteit van vervolging met uitzondering van meineed.

De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman heeft opnieuw bevestigd dat zijn land zich inzet voor de OPEC+-overeenkomst met Rusland. Het Koninkrijk heeft geen stap gezet om extra ruwe olie op de markt te brengen ondanks de huidige piek in ruwe prijzen. Sinds 2017 hebben Rusland en Saoedi-Arabië een reeks spraakmakende energieovereenkomsten ondertekend die het Koninkrijk hebben weggetrokken uit de invloedssfeer van de Verenigde Staten.

Het Russische ministerie van Defensie heeft originele documenten vrijgegeven van de gevechtsorder van de Nationale Garde waaruit blijkt dat Oekraïne in maart van dit jaar een offensieve operatie tegen Donbass aan het voorbereiden was. Het ministerie van Noodsituaties van de Russische Federatie heeft ongeveer 430 ton humanitaire hulp geleverd aan Oekraïne en Donbass.

Dr Shankara Chetty heeft gezien dat het spike eiwit dat zich ontwikkeld bij gevaccineerden het herstel van cellen remt. Cellen zullen zo beschadigd raken dat ze in kankercellen gaan veranderen. Hij is dan ook bang dat we een explosie van kankergevallen zullen gaan zien zoals we die nog nooit eerder hebben gezien. Blijkbaar veroorzaakte 5% van de batches acute aandoeningen zoals hartaanvallen en beroertes, maar hij verwacht dat 95% van de batches  chronische ziekten gaan veroorzaken zoals auto-immuunziekten en kanker.

Het Health Advisory & Recovery Team (HART) vraagt aandacht voor het ongewoon hoge aantal hartaanvallen dat sinds eind mei 2021 wordt geregistreerd in Engeland. Sinds de lente van 2021 is het aantal 112-telefoontjes vanwege een hart- of ademstilstand drastisch gestegen. Er kwamen vergeleken met voorgaande jaren 27.800 extra telefoontjes binnen en naar schatting zijn 90 tot 97 procent van deze mensen overleden. Hartproblemen zijn een bekende bijwerking van coronavaccins.

En dan het weer. Ook vandaag kunnen we genieten van een lenteachtige dag. De dag begon koud vanwege de vorst van afgelopen nacht, vanmiddag kan het zo’n vijftien graden worden. We zullen weinig of geen bewolking zien.