www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes wil volgende week maandag om de tafel met natuur- en milieuorganisaties over het stikstofbeleid. Later die week volgt op donderdag een gesprek tussen Remkes, premier Rutte, een aantal kabinetsleden en vertegenwoordigers van grote concerns uit de agrarische sector. Uit een rondgang van Nu.nl blijkt dat de grote concerns een gesprek met het kabinet uit de weg gaan zolang er geen toezeggingen aan de boeren worden gedaan. Alleen de Rabobank en een vertegenwoordiger van de supermarkten hebben aangegeven aan te schuiven voor een gesprek. Het kabinet wil dat de bedrijven de transitie naar kringlooplandbouw gaan meefinancieren. Daartoe wordt een niet-vrijblijvende bijdrage verwacht van onder meer banken, toeleveranciers en de verwerkende industrie.

De natuur- en milieuorganisaties die maandag om de tafel mogen met het kabinet willen juist niet onderhandelen over de stikstofdoelen. Greenpeace, het Wereld Natuur Fonds, Natuur en Milieu en Natuurmonumenten zeiden tegen het programma Nieuwsuur dat ‘aan die doelen niet te schaven valt’. Directeur Andy Palmen van Greenpeace liet weten dat ze komen om mee te denken over de transitie, maar niet bij het kabinet aan tafel schuiven om water bij de wijn te doen. BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga, ergert zich groen en geel aan de natuur- en milieuorganisaties en verwijt hen een enorm mes in de rug van de boeren te steken. Volgens Van Haga is het nog nooit zo goed gegaan met de natuur, mede door de samenwerking met de boeren.

In de Telegraaf staat te lezen dat er ook een drastische verlaging van de stikstofuitstoot mogelijk is zonder ook maar één koe, varken of kip uit Nederland te verwijderen. De Nederlandse overheid moet daarvoor wel bereid zijn te investeren in verfijning van nieuw beschikbare technologieën. Dat blijkt uit een nieuw plan om de stikstofcrisis aan te pakken, dat op Texel werd gepresenteerd. Initiatiefnemers zijn de stikstofprofessoren Han Lindeboom en Johan Sanders. Volgens Sanders kan ons land zonder moeite het doel van het kabinet van 39.000 ton stikstof emissiereductie bereiken voor 2034. Dat kan door met veel minder stikstof uit kunstmest en geïmporteerd veevoer toch dezelfde landbouwopbrengsten te halen, zowel in de veehouderij als de akkerbouw.”

Wie komt wanneer langs bij Johan Remkes? 5 augustus: boerenorganisaties, 15 augustus: natuur- en milieuorganisaties, 17 augustus: bedrijven, 18 augustus: ketenpartijen en banken, 22 augustus: decentrale overheden (waaronder provincies, gemeenten).

De gehele Japanse regering is gisteren afgetreden, dat is opmerkelijk nieuws, want na de Tweede Wereldoorlog werd Japan gedwongen om hun hele overheids- en financiële systeem over te dragen aan de New World Order. Oorspronkelijk zou de herschikking van de regering begin september plaatsvinden, maar nu heeft de premier besloten de herschikking van de regering te versnellen, omdat hij zijn economisch concept van “nieuw kapitalisme” sneller wil promoten, omdat hij maatregelen moet nemen in verband met de stijgende voedsel- en brandstofprijzen en om de parlementszitting voor te bereiden.

Per Wastberg, medeoprichter van het Zweedse kantoor van Amnesty International, heeft zijn functie neergelegd. Hij kondigde dit aan in een interview met de krant Svenska Dagbladet. Wastberg gaf aan dat hij ontslag nam omdat hij het niet eens was met de resultaten van het rapport over de echte oorlogsmisdaden die begaan zijn door de Oekraïense soldaten.

De Telegraaf schrijft dat in het oosten van China 35 mensen besmet zijn geraakt met een nieuw virus. Het Langya-virus zou overgesprongen zijn van spitsmuizen op mensen en familie zijn van het dodelijke hendravirus, dat overgedragen wordt door vleermuizen. De krant zegt zich te baseren op een artikel van persbureau Bloomberg dat zich weer baseert op een publicatie in het New England Journal of Medicine. Volgens de wetenschappers is er geen bewijs dat het virus ook van mens op mens is overgegaan. Het virus zou zijn gevonden bij mensen die veel met dieren werken. Zij worden extra gecontroleerd. Met name besmette boeren in het oosten van China zouden klachten als vermoeidheid, hoesten, verlies van eetlust en lever- en nierafwijkingen hebben. Geen van de patiënten kwam te overlijden. De symptomen worden omschreven als ’mild’.

De Duitse Bondskanselier Olaf Scholz zit ernstig in de problemen nu er meer dan 200 duizend euro aan bankbiljetten door rechercheurs zijn gevonden in de bankkluis van zijn naaste medewerker, die betrokken was bij een financiële zwendel met de Bank van Marburg. Aangenomen wordt dat het gaat om een terugdraaiing van de bank voor hulp bij het niet betalen van belastingen. Het probleem van Scholz is dat deze zwendel is begonnen in zijn tijd als minister van Financiën. Aangenomen wordt dat de Marburg Bank voor miljoenen aan voorwaarden heeft gekregen voor het niet betalen van belastingen. Dit is genoeg voor het aftreden van de kanselier.

In de Berliner Zeitung staat te lezen dat de Duitse minister van Volksgezondheid, Karl Lauterbach een nieuwe update van de Corona waarschuwingsapp onthuld heeft. De vaccinatiestatus zal herkenbaar zijn aan de kleur en de verschillende kleuren zullen in de toekomst verschillende rechten geven. In China bestaat het systeem met verschillende kleuren al. Daar spelen de zogenaamde “gezondheidscode”-apps een cruciale rol. De apps stellen bewegingsprofielen op en tonen de gezondheidstoestand. Afhankelijk van de kleur hebben de gebruikers dan verschillende rechten. Een groene code, bijvoorbeeld, laat vrij verkeer toe, terwijl oranje en rood tot twee weken quarantaine betekenen.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7-landen hebben Rusland opgeroepen om de controle over de kerncentrale van Zaporizja “onmiddellijk over te dragen” aan de Oekraïne. Eerder zei perssecretaris Karine Jean-Pierre van het Witte Huis dat de Verenigde Staten Rusland oproepen om de volledige controle over de kerncentrale van Zaporozhye terug te geven aan de Oekraïense autoriteiten.

De Amerikaanse regering heeft bekend gemaakt dat een groep oorlogsschepen van de Amerikaanse marine binnenkort een demonstratiepassage door de Straat van Taiwan zal maken ter ondersteuning van Taipei. De precieze datum is onbekend. Het nucleair aangedreven vliegdekschip USS Ronald Reagan van de Amerikaanse marine zal niet naar de baai worden gestuurd, omdat deze stap te provocerend zou zijn.

Op de Davidson High School in Australië is er een verbod op mobiele telefoons ingesteld en dat levert positieve gedragsresultaten op. De schoolbestuurder geeft aan grote verschillen te zien en erg blij te zijn met de positieve impact die het heeft gehad. Ook studenten geven aan dat ze het als positief ervaren, studenten spelen weer bordspelletjes met elkaar en voeren weer echte gesprekken over wat hen bezighoudt. 

Dezelfde man die Donald Trump verraadde voor het “stelen van dozen”, wat leidde tot de inval in Mar-a-Lago, David Ferriero, werd in 2015 aangeklaagd voor het niet bewaren van de e-mails van Hillary Clinton. Hillary Clinton verwijderde 33.000 e-mails nadat ze gedagvaard was. Die e-mails bevatten 110 berichten met geheime informatie, waaronder “zeven e-mailketens [betreffende] zaken die waren geclassificeerd op het niveau Top Secret/Special Access Program” – het hoogste niveau van classificatie. De inspecteur-generaal van het Ministerie van Justitie rapporteerde dat geheime informatie die ten onrechte op de server van Clinton was opgeslagen en verzonden, “door onbevoegde personen, waaronder buitenlandse regeringen of inlichtingendiensten, via cyberinbraak of op andere wijze in gevaar was gebracht”. De FBI deed geen inval in het huis van Hillary Clinton en ondanks het feit dat buitenlandse tegenstanders Amerikaanse geheimen konden bemachtigen, besloot de directeur van de FBI dat een aanklacht niet op zijn plaats was in die zaak.

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, is weer terug van haar trip naar Azië en ze heeft een korte persconferentie gehouden. Daarin zei ze: China is een van de meest vrije samenlevingen in de wereld. Je hoeft dat niet van mij aan te nemen. Het is een sterke democratie en het zijn moedige mensen. Ook zei ze na aanleiding van de inval van de FBI in het huis van Donald Trump dat geen president of voormalig president boven de wet staat.

Het huiszoekingsbevel dat de FBI gebruikte om het pand in Palm Beach te betreden, was uitsluitend gericht op presidentiële dossiers en bewijs van geheime informatie die daar werd opgeslagen. Toch strekte de inval zich uit over het hele privévertrek van 3.000 vierkante meter, waarbij ook de garderobe van voormalig First lady Melania doorzicht werd en bezocht de FBI Trumps privékantoor en een kluis. De FBI arriveerde om 9 uur ’s ochtends en vertrok pas om 18.30 uur. Een ooggetuige van de inval zei dat er dozen in beslag waren genomen door de FBI. Het is onbekend of er nog meer is meegenomen, omdat de FBI geen gespecificeerde lijst met spullen heeft verstrekt.

Eric Trump de zoon van Donald Trump liet op Truth Social weten dat zijn vader alle fondsenwervingsrecords heeft verbroken nadat de FBI maandag Mar-a-Lago binnenviel. Er werd in 24 uur tijd meer geld ingezameld dan ooit tevoren in de recente geschiedenis. Daarmee geeft de Amerikaanse kiezer een duidelijk signaal.

Real America’s Voice besteedde net een volledig verslag over Donald Trump die satanische pedofielen ringen ontmaskert. Presentatrice Anna Perez gelooft dat de inval van de FBI in Trump zijn huis in Mar-a-Lago een bedreiging was voor Trump om hem zijn strijd tegen het ontmaskeren van rijke, elitaire pedofielen te laten staken. Zij kwam tot deze conclusie vanwege het feit dat een aan Jeffrey Epstein gelinkte rechter de inval goedkeurde.

De Oekraïense president Vladimir Zelensky heeft in een interview geëist dat  alle Russen uit het Westen verbannen worden. Hij stelde dat Russen in hun eigen wereld moeten leven en hij riep op tot een reisverbod van een jaar en een versterking van de in zijn ogen zwakke sancties door het westen aan Rusland. De oproep tot collectieve bestraffing werd gesteund door de premier van Estland, Kaja Kallas, die tweette: “Europa bezoeken is een voorrecht…Tijd om het toerisme vanuit Rusland nu te beëindigen”.

China zal het scenario van het gebruik van geweld niet laten varen als een vreedzame hereniging met Taiwan mislukt, aldus het door de Volksrepubliek China gepubliceerde Witboek. “China is bereid om een brede ruimte te creëren voor vreedzame hereniging, maar we zullen nooit ruimte laten voor verschillende vormen van separatistische activiteiten om de onafhankelijkheid van Taiwan te bereiken,” zei Beijing. De hereniging van het Chinese vasteland met Taiwan zal de belangen van andere landen niet schaden, Peking belooft de grote autonomie van Taiwan te handhaven en wettelijke rechten te garanderen.

Republikein Scott Perry uit Pennsylvania heeft een verklaring naar buiten gebracht waarin hij aangeeft dat zijn mobiele telefoon in beslag is genomen door de FBI terwijl hij met zijn gezin op reis was. Hij werd bezocht door 3 FBI-agenten die zijn mobiele telefoon in beslag hebben genomen. De agenten deden geen enkele poging om contact op te nemen met de advocaat van Perry, die mogelijk regelingen zou hebben kunnen treffen voor de FBI om de telefoon over te dragen als dat hun wens was. Perry is verontwaardigd – maar niet verbaasd – dat de FBI onder leiding van Merrick Garland’s DOJ, de telefoon van een zittend lid van het Congres in beslag zou nemen,” zei Perry in zijn verklaring. “Mijn telefoon bevat info over mijn wetgevende en politieke activiteiten en persoonlijke/privé gesprekken met mijn vrouw, familie, kiezers, en vrienden. Niets van dit alles is een zaak van de overheid.

Kort nieuws

De Saudische ambassadeur, Muhammed al-Qahtani viel tijdens een toespraak op een conferentie in de Egyptische hoofdstad Cairo en overleed ter plaatse. In de speech prees hij president A-Sisi en omschreef hem als de decaan van de mensheid.

Naar verluid is de hele Japanse regering is afgetreden. Volgens Kyodo is de daling van de steun van de Japanners de oorzaak van alles. Premier Fumio Kishida maakt binnenkort de nieuwe samenstelling van de regering bekend.

De nieuwe minister van Energie van Bulgarije heeft gezegd dat hij de mogelijkheid niet uitsluit om de Russische gasvoorziening te herstellen.

 De EU bespreekt de inhoud van het zevende pakket sancties tegen Rusland, waaronder de kwestie van het stoppen van de afgifte van Schengenvisa.

Rusland heeft verzocht om een spoedbijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad vandaag in verband met de AFU-aanvallen op de kerncentrale van Zaporozhye. Na de laatste aanval is er brand uitgebroken in de centrale.

De nieuwe president van Costa Rica, Rodrigo Chaves, en de minister van Volksgezondheid, Jocelyn Chacón, bevestigd dat het vaccin tegen covid-19 niet verplicht zal zijn in Costa Rica. Chaves had beloofd dat hij bij het begin van zijn ambtstermijn op 8 mei een einde zou maken aan het verplichte Covidprikken- en mondkapjesbeleid.

Miljoenen kinderen in India kunnen niet naar school omdat ze zich niet hebben onderworpen aan India’s biometrische ID-systeem, AADHAAR. Het invasieve systeem wordt geprezen door Bill Gates en sommige beleidsmakers in de Verenigde Staten willen een soortgelijke sociale kredietdatabase naar de VS brengen.

De Russische hackersgroep Killnet kondigde een hack aan van de website van het Amerikaanse bedrijf Lockheed Martin, dat met name HIMARS MLRS en Javelin anti-tanksystemen produceert en levert aan Oekraïne. Op dit moment werken de autorisatie voor werknemers en het autorisatiesysteem met een NASA-smartcard niet. Ook kon Killnet de gegevens van alle kandidaten voor een baan bij een Amerikaans defensiebedrijf bemachtigen en de website Lockheed Martin ging down.

China heeft de diplomatieke banden met de Verenigde Staten en zijn leger verbroken. De dingen zullen escaleren nu China op het punt staat het herenigingsproces te beginnen en Taiwan te zuiveren van alle bezittingen van de cabal.

Servische boeren komen in opstand tegen de staat en blokkeren wegen die naar regeringskantoren leiden. Het Grote Verzet is een wereldwijde beweging aan het worden en boeren, vrachtwagenchauffeurs en arbeiders hebben zich opgeworpen als frontlinie tegen de bureaucratie.

Economie

Reuters meldt dat de Griekse minister van Financiën Chritos Saikouras aangegeven heeft dat Griekenland 20 augustus uit het externe financiële toezichtmechanisme van de Europese Unie stapt.

Tesla CEO Elon Musk heeft 7,92 miljoen aandelen Tesla verkocht ter waarde van ongeveer 6,88 miljard dollar, zo blijkt uit een reeks financiële deponeringen die werden gepubliceerd.

The Washington Post schrijft dat waardevolle mineraalafzettingen van de Oekraïne ter waarde van minstens 12,4 biljoen dollar nu in handen zijn van Rusland. De Oekraïne is rijk aan grondstoffen en bezit grote voorraden  steenkool, olie, gas, metalen en zeldzame aardelementen.  Sinds februari hebben de Russen deposito’s van titanium, zirkonium, lithium, strontium, uranium en goud in beslag genomen.  

In News Max staat te lezen dat de afzetting van Trump in de civiele zaak onder leiding van Letitia James gisteren onder ede heeft plaatsgevonden in het langlopende civiele onderzoek van de procureur-generaal van New York naar zijn handel als vastgoedmagnaat. De afzetting van Trump is een van de weinige overgebleven ontbrekende stukken, aldus het kantoor van de procureur-generaal. Naar verluidt zullen de Trump Organization en haar oude financiële chef, Allen Weisselberg, vrijdag voor de rechter verschijnen om ontslag te vragen van aanklachten wegens belastingfraude die vorig jaar tegen hen zijn ingediend in het parallelle strafrechtelijke onderzoek van James. Zodra haar onderzoek is afgerond, zou James een rechtszaak kunnen aanspannen en financiële sancties kunnen eisen tegen Trump en zijn bedrijf, of zelfs een verbod om betrokken te zijn bij bepaalde soorten bedrijven.

Nvidia is een wereldleider op het gebied van kunstmatige intelligentie hardware en software. Op 27 juli verkochten Nancy en Paul Pelosi al hun 25.000 aandelen van Nvidia, met een verlies van $341.365. Nu is Nvidia ($NVDA) nog eens 8% in waarde gedaald.

Gezondheid

Dr. Peterson Pierre waarschuwt mensen voor de berichtgeving rondom apenpokken. ,,We hebben deze film al eerder gezien. We weten dat deze noodverklaringen altijd voorafgaan aan de volgende golf van tirannie. Dus dit is een herinnering dat ongeacht het virus, ongeacht de propaganda, je nee moet zeggen tegen lockdowns. Je moet nee zeggen tegen verplichte inentingen, en je moet nee zeggen tegen angst.”

Dr. Peter McCullough heeft uitgelegd waarom hij vindt dat de covidprikken de meest risicovolle producten zijn die ooit bedacht zijn voor massale toediening. Hij zegt dat spike proteïne het coronavirus dodelijk maakt. De COVID injecties coderen het lichaam om spike proteïne te maken. De “vaccins” produceren dus het dodelijke deel van het virus. Dit eiwit wordt geproduceerd in een ongecontroleerde hoeveelheid en een ongecontroleerde hoeveelheid tijd. “Als je nadenkt over die biologische vertakking, is dat het meest riskante vaccin dat iemand ooit kan bedenken, omdat het volledig ongecontroleerd is. Dus bij de verkeerde persoon op het verkeerde moment, als die er te veel van produceert gedurende een te lange tijd, zal het dodelijk zijn.”

De Zweedse arts en patholoog Ute Krueger deelt haar bevindingen over borstkanker en andere kankers in het tijdperk van de op genen gebaseerde COVID-vaccins. Zij constateert een toename van het aantal kankers, bij jongere patiënten, die groter van omvang zijn en sneller en agressiever groeien, reeds op het moment van de eerste diagnose.

Het weer

En dan het weer. Naar verwachting wordt het morgen ook een prachtige zomerse dag met temperaturen die ’s middags variëren van 28 graden in het noorden tot 33 graden in het zuiden van het land. Naar verwachting houdt dit zonnige weer ook de rest van de week aan. In het oosten, midden en zuiden van het land wordt het morgen en zaterdag tropisch warm met temperaturen tussen de 30 en 33 graden. De wind komt uit het oosten en daarmee houdt de aanvoer van droge en zeer warme lucht stand.