www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het Britse parlementslid Andrew Bridgen is door de Conservatieven geschorst nadat hij de uitrol van Covid-vaccins tijdens de pandemie had vergeleken met de Holocaust in een tweet. Bridgen deelde op Twitter een artikel over de Pfizer en Moderna prikken, gebaseerd op veiligheidsgegevens gepubliceerd door Amerikaanse gezondheidsinstanties, en voegde eraan toe: “Zoals een cardioloog tegen me zei is dit de grootste misdaad tegen de mensheid sinds de holocaust. Senior Tory parlementsleden stonden in de rij om zijn opmerkingen te bekritiseren.

Toen Kevin McCarthy vorige week na vijftien stemrondes tot voorzitter van het Amerikaanse Congres gekozen werd, bleek al snel dat hij diverse beloften en concessies had moeten doen om de voorzittershamer te bemachtigen. Zo heeft hij nu de Democratische afgevaardigden Eric Swalwell, Adam Schiff en Ilhan Omar verwijderd uit Congrescommissies waarin zij zitting hadden. Met leden van de House Freedom Caucus sloot McCarthy een deal dat de Fair Taks Act opnieuw in stemming wordt gebracht. In dit wetsvoorstel wordt voorgesteld om de Internal Revenue Service (IRS) af te schaffen, de nationale inkomstenbelasting af te schaffen en deze te vervangen door een nationale verbruiksbelasting. De stemming over het wetsvoorstel werd gemaakt als onderdeel van de deal tussen Speaker of the House, Kevin McCarthy en leden van de House Freedom Caucus. De Republikein Buddy Carter uit Georgia gaat de Fair Tax Act daarvoor opnieuw indienen.

Het Republikeinse Congreslid Matt Gaetz van Florida heeft in Kirk’s radioshow vertelt dat het nieuwe Republikeinse Congres de verborgen tapes van de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 zal gaan vrijgeven. Er is ruim 14000 uren aan materiaal beschikbaar waarvan voormalig Speaker of the House, Nancy Pelosi, niet wilde dat de Amerikanen het te zien kregen. Het vrijgeven van de tapes zal volgens Gaetz een “meer volledige context geven aan die dag in plaats van de cherry-picked momenten van de 6 januari commissie.”  Hij legde verder uit dat dit een voorbeeld is van de afspraak met Kevin McCarthy om het Amerikaanse volk de waarheid te vertellen in plaats van de leugens van het Biden-regime.

Er zijn tien documenten gevonden in het privékantoor van Joe Biden. Het Amerikaanse inlichtingenmateriaal was gedateerd tussen 2013 en 2016 en heeft betrekking op onderwerpen als Oekraïne, Iran en het Verenigd Koninkrijk. Voormalig president Trump heeft gereageerd  en noemt het feit dat Biden de documenten meenam een misdaad. Biden was in die periode vice-president en waar de president beschermd wordt door de Presidential Records Act, geldt dat niet voor een vice-president. Voormalig vicepresident Mike Pence zei  dat de ontdekking van geheime documenten uit de tijd van president Biden als vicepresident in vergelijking met de ongekende doorzoeking door de FBI van de privéwoning van voormalig president Trump een “dubbele standaard” bewees. “Het is gewoon ongelooflijk frustrerend voor mij,” zei Pence op de “Hugh Hewitt Show”.

De Russische president Vladimir Poetin heeft op de staatsomroep een speech gegeven waarin hij aangeeft dat hij in de nabije toekomst kwesties in verband met de soevereine onafhankelijke ontwikkeling van zijn land aan wil gaan pakken, ondanks alle externe druk en dreigingen. Hij benadrukte dat er alles aan gedaan wordt om de veiligheid en de belangen van het land te waarborgen en dat het land zijn defensieve capaciteit zal vergroten. De president gaf aan dat er grootschalige sociaal-economische programma’s uitgevoerd zullen worden en er zijn plannen om het welzijn van de mensen in zijn land te verbeteren. Rusland heeft een enorm potentieel en wil internationaal de banden aan gaan halen.

De 81-jarige kardinaal George Pell is overleden in Vaticaanstad. Hij was de hoogste minister van Financiën van het Vaticaan voordat hij in 2017 vertrok om in Australië terecht te staan voor kindermisbruik. Kardinaal Pell werd in 2018 veroordeeld voor het molesteren van twee tienerkoorknapen in de sacristie van St Patrick’s Cathedral toen hij in 1996 aartsbisschop van Melbourne was. Pell diende als aartsbisschop van Melbourne en aartsbisschop van Sydney en werd daarna een van de belangrijkste assistenten van de paus.

Gezondheid

Cherie Romney uit Draper, Utah heeft onthuld dat haar gezonde zoon Everest negen dagen na het ontvangen van het experimentele mRNA Covid-vaccin bloedstolsels in zijn hersenen kreeg en naar de Intensive Care gebracht moest worden. Bijna een jaar later vormde zich nog een bloedklonter in zijn rechterbeen en verplaatste zich naar zijn longen. Zij geeft nu het vaccin en de overheid de schuld van zijn medische conditie. De jongen was voor het vaccin altijd kerngezond en basketbalspeler. Medische dossiers vermelden dat de bloedproppen een “bijwerking van het vaccin” waren.

Het weer

En dan het weer. De dag start met regen in het hele land en het kan daarbij stevig waaien. In het noorden en westen van het land zijn zware windstoten mogelijk. De middagtemperatuur varieert van acht tot elf graden.