www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het aantal kinderen dat door het toeslagenschandaal sinds 2015 uit huis geplaatst is, is opgelopen tot 1675. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die zijn verzameld op verzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De cijfers werden gisteren gepubliceerd. In oktober meldde het CBS nog dat er 1115 kinderen waren weggehaald bij hun ouders. Die cijfers hadden betrekking op de periode 2015 tot en met 2020. De nieuwe cijfers geven ook de uithuisplaatsingen uit 2021 weer. Van de 1.675 kinderen die sinds 2015 uit huis zijn geplaatst, woonden er 555 aan het einde van 2021 nog steeds niet bij hun ouders of verzorgers.

Het Nederlandse e-commercebedrijf Coolblue heeft aangifte gedaan van oplichting tegen Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel. Dat heeft een woordvoerder van de webwinkel bevestigd. Coolblue heeft het Openbaar Ministerie gevraagd om te onderzoeken of er strafbaar is gehandeld. Volgens Coolblue heeft het drietal hen voorgelogen en misbruik gemaakt van hun vertrouwen. Het bedrijf geeft aan dat het altijd een strikte voorwaarde voor de samenwerking was dat die zonder winstoogmerk zou zijn. Na uitzendconcern Randstad is Coolblue het tweede bedrijf dat aangifte doet in de zogenoemde mondkapjesaffaire.

De voorzitster van de Europese Bank, Christine Lagarde heeft een mogelijke verhoging van de basisrente aangekondigd. Het belangrijkste rentetarief in de eurozone zou aan het begin van de zomer kunnen worden verhoogd. Eerst zal de ECB ophouden met het opkopen van waardepapier. Dat zou gebeuren aan het begin van het derde kwartaal. Enige tijd later zou de eerste renteverhoging aangekondigd worden. Op 21 juli houdt de centrale bank een vergadering over het monetaire beleid.

De subcommissie antiterrorisme, contraspionage en non-proliferatie van het House Intelligence houdt een hoorzitting over “ongeïdentificeerde luchtverschijnselen”. De subcommissie van het Amerikaanse Huis zal volgende week dinsdag voor het eerst in meer dan een halve eeuw een openbare hoorzitting houden over UFO’s, ook wel ongeïdentificeerde luchtvoertuigen genoemd.

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, is positief getest op COVID-19, zo heeft zijn woordvoerder bekendgemaakt. Stoltenberg is volledig gevaccineerd en heeft lichte symptomen. Ook Bill Gates en Susan Rice testten positief op Covid, dat is een militaire code, ofwel zij zijn gearresteerd en hebben hun misdaden bekend.

Christine Anderson, Duits lid van het Europees Parlement heeft de EU-burgers gewaarschuwd dat zij binnenkort “geen politieke invloed meer zullen hebben op wie zij het beheer van hun grondrechten toevertrouwen” na verdragswijzigingen die de WHO met haar lidstaten heeft doorgevoerd. De Europese lidstaten tekenden daarvoor deze week een overeenkomst. Het Europarlementslid bracht eerder al een video uit met de waarschuwing dat de WHO op onwettige wijze de feitelijke regeringsmacht probeert te grijpen door de oprichting van een intergouvernementeel onderhandelingsorgaan (INB) dat bestaat uit niet-democratisch verkozen leden.

De topwetenschappers van de Amerikaanse Food and Drug Administration hebben onlangs een ontnuchterende beoordeling gegeven over de Covid-19 pandemie. Die beoordeling wijkt sterk af van wat de volksgezondheidsdeskundigen al meer dan twee jaar propageren. De hoofdondercommissaris van de FDA, Janet Woodcock, en de topambtenaar voor vaccins, Dr. Peter Marks, schreven dat het naar hun mening tijd wordt om te accepteren dat de aanwezigheid van SaRS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, het nieuwe normaal is. Hun artikel verscheen in het Journal of the American Medical Association. Het virus zal waarschijnlijk in de nabije toekomst wereldwijd circuleren en zijn plaats innemen naast andere veel voorkomende respiratoire virussen zoals influenza, aldus de wetenschappers.

En dan het weer. De dag start zonnig, al kunnen er in de middag hoge bewolking en stapelwolken verschijnen. Er waait een matige aan zee vrij krachtige wind en die komt uit het zuidwesten tot westen. Afhankelijk van zon, wolken en wind zal de middagtemperatuur sterk wisselen en die varieert van 17 tot 22 graden.