www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid heeft het OMT om advies gevraagd over de quarantaineregels. Hij wil weten of de geldende regels nog passen nu de besmettelijkere omikronvariant oprukt. Het gevaar dreigt dat te veel mensen in quarantaine moeten en niet meer mogen werken waardoor hele sectoren kunnen vastlopen. Het OMT heeft gisteren vergaderd, aanstaande vrijdag vindt er naar alle waarschijnlijkheid een persconferentie plaats.

De New Yorkse rechter Lewis A Kaplan vindt dat de 38-jarige Virginia Giuffre een proces mag starten tegen de 61-jarige Britse prins Andrew. De vrouw wil een misbruikzaak tegen de prins beginnen omdat hij haar in 2001 als 17 jarige drie keer zou hebben misbruikt. In 2009 sloot de vrouw een deal met de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein. Zij ontving toen een geldbedrag. De Britse prins heeft er alles aan gedaan om de civiele zaak tegen hem te laten seponeren. De rechter oordeelde dat deze overeenkomst geen belemmering vormt en dat de eis tot schadevergoeding in behandeling kan worden genomen. Giuffre baseert haar claim van drie miljoen op klachten die ze na het sluiten van de overeenkomst heeft gekregen, zoals emotionele problemen door het misbruik.

Tijdens een persconferentie in Keulen vertelde onderzoeksleider Michael Esser dat een omvangrijk en jarenlang Duits onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen, peuters en baby’s 439 verdachten heeft opgeleverd. Het jongste slachtoffer was een baby van drie maanden. De politie kon 65 kinderen bevrijden. Volgens Esser hadden de slachtoffertjes enorm geleden en waren de kinderen ernstig getraumatiseerd.

Het Overijsselse provinciebestuur heeft in een brief aan de leden van het kabinet aangegeven graag met het kabinet in gesprek te willen over een coronabeleid met perspectief. Het provinciebestuur signaleert dat de lockdowns de samenleving en het welzijn van de mensen hard raakt, waardoor het ook niet verwonderlijk is dat het draagvlak voor de maatregelen wegebt. Ze vinden de huidige koers niet langer verantwoord en geven aan dat we als samenleving op een andere manier met het virus moeten leren leven. Ze doen een dringend beroep op het kabinet om samen met ondernemers, scholen, culturele instellingen en anderen een plan op te stellen om de samenleving op een verantwoorde manier open te stellen, op een leven met het virus en zonder lockdowns.

De laatste cijfers van de Britse regering tonen aan de boosters de afbraak van het immuunsysteem massaal versnellen. Volgens het rapport van het Health Security Agency Vaccine Surveillance Report is de verwachting dat de drievoudig of dubbel gevaccineerde mensen tegen eind februari 2022 een nieuwe vorm van vaccin geïnduceerd immunodeficiëntie syndroom kunnen ontwikkelen. De vaccins herprogrammeren het immuunsysteem en zouden beter immuun verstoorders kunnen heten dan immuun boosters. Ook het Europees Geneesmiddelenbureau geeft aan dat herhaalde boosterdoses om de vier maanden het immuunsysteem uiteindelijk kunnen verzwakken en mensen vermoeien.

En dan het weer. Het wordt qua weer vandaag een rustige dag. Er hangt veel bewolking. In het noorden en westen van het land is mogelijk nog ruimte voor de zon. Overdag wordt het 5 tot 7 graden. Als het in de nachten opklaart dan is er nog een kans op een graadje vorst. De komende dagen blijven we dit weertype houden, naar verwachting wordt het weer na het weekend wat wisselvalliger.